Α.Σ. Γιαννιτσά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Έμβλημα Α.Σ. Γιαννιτσά

Ο Α.Σ. Γιαννιτσά (Αθλητικός Σύλλογος Γιαννιτσά), είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος την πόλης των Γιαννιτσών, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών. Ιδρύθηκε το 2018 Αρχειοθετήθηκε 2022-05-10 στο Wayback Machine., μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πέλλας από την Δόξα Μαυροβουνίου και την μετεγκατάσταση της ομάδας στην πόλη των Γιαννιτσών. Χρώματα της ομάδος είναι το μπλε και το λευκό, ενώ ως δεύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείται το μαύρο.

Το 2019, μετά τον υποβιβασμό της ιστορικής Αναγέννησης Γιαννιτσών στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πέλλας[1], επήλθε συμφωνία για τη συγχώνευση των δύο ομάδων και τη δημιουργία μιας νέας, ισχυρής ομάδας, η οποία θα εκφράζει τους πολυπληθείς ποδοσφαιρόφιλους των Γιαννιτσών[2], αλλά και της γύρω περιοχής. Μετά τη συγχώνευση του Α.Σ. Γιαννιτσά και του Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Γιαννιτσών[3], η ομάδα μετονομάστηκε σε Α.Σ. Αναγέννηση Γιαννιτσών, ονομασία που διατηρήθηκε μέχρι τη σεζόν 2020 - 2021, οπότε η ομάδα άρχισε και πάλι να χρησιμοποιεί την ονομασία Α.Σ. Γιαννιτσά.

Κύριος στόχος της ομάδας είναι η συσπείρωση των φιλάθλων της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών και η επιστροφή τους στο γήπεδο, η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες της ομάδας και η καθιέρωση της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Διαχρονική πορεία του Α.Σ. Γιαννιτσά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επιτυχίες Α.Σ. Γιαννιτσά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]