Mother's Milk

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Mother's Milk
Εξώφυλλο
Στούντιο άλμπουμ - Red Hot Chili Peppers
Κυκλοφόρησε 16 Αυγούστου 1989
Ηχογραφήθηκε Νοέμβριος 1988 - Μάρτιος 1989
Μουσικό είδος Φανκ, Εναλλακτικό ροκ
Διάρκεια 45:02
Γλώσσα αγγλικά
Δισκογραφική ΕΜΙ
Παραγωγός Michael Beinhorn
Χρονολογία Red Hot Chili Peppers
The Abbey Road EP
(1988)
Mother's Milk
(1989)
Sock-Cess
(1989)
Singles από Mother's Milk
  1. "Higher Ground"
    Κυκλοφόρησε: 8 Απριλίου 1989
  2. "Knock Me Down"
    Κυκλοφόρησε: 22 Αυγούστου 1989
  3. "Taste the Pain"
    Κυκλοφόρησε: Μάιος 1992

Το Mother's Milk είναι το τέταρτο άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers. Κυκλοφόρησε στις 16 Αυγούστου 1989 από την ΕΜΙ America.

Μετά το θάνατο του αυθεντικού κιθαρίστα Hillel Slovak ο Jack Irons (ντράμερ) αποφάσισε να παραιτηθεί και έτσι τα μέλη της μπάντας μειώθηκαν σε 2.Τότε οι δύο εναπομείναντες Kiedis και Flea, μετά από σκέψεις για διάλυση της μπάντας, αποφάσισαν να προσλάβουν τον DH Peligro για ντράμερ και τον DeWayne McKnight για κιθαρίστα. Ο DeWayne δεν ταίριαζε στην μπάντα και μετά από μερικές εμφανίσεις διώχθηκε. Ο DH τότε αποφάσισε να γνωρίσει στην μπάντα τον ταλαντούχο κιθαρίστα και θαυμαστή τους John Frusciante. Όταν διώχθηκε και o DH στην μπάντα ,μετά από οντισιόν, μπήκε ο Chad Smith.

Παραγωγός ήταν ο Michael Beinhorn.

Ο δίσκος έφτασε στο νούμερο 52 του Billboard 200 και έγινε γνωστός μέσω των single "Knock Me Down" και "Higher Ground".Κυκλοφόρησε επίσης το single "Taste the Pain". Ο δίσκος μέχρι το τέλος της σεζόν είχε στεφθεί πλατινένιος.

Το 2003 επανακυκλοφόρησε με έξτρα τραγούδια.


Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1. "Good Time Boys" 5:02

2. "Higher Ground" (Stevie Wonder) 3:23

3. "Subway to Venus" 4:25

4. "Magic Johnson" 2:57

5. "Nobody Weird Like Me" 3:50

6. "Knock Me Down" 3:45

7. "Taste the Pain" 4:32

8. "Stone Cold Bush" 3:06

9. "Fire" (Jimi Hendrix) 2:03

10. "Pretty Little Ditty" (αρχικά 1:35) 3:07

11. "Punk Rock Classic" 1:47

12. "Sexy Mexican Maid" 3:23

13. "Johnny, Kick a Hole in the Sky" 5:12

Έξτρα τραγούδια στην επανέκδοση του 2003:

14. "Song That Made Us What We Are Today (Demo)" 12:56

15. "Knock Me Down (Original Long Version)" 4:44

16. "Sexy Mexican Maid (Original Long Version)" 3:59

17. "Salute to Kareem (Demo)" 3:24

18. "Castles Made of Sand (Live)" Jimi Hendrix 3:19

19. "Crosstown Traffic (Live)" Jimi Hendrix 2:53