L (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
L
ΣκηνοθεσίαΜπάμπης Μακρίδης
ΠαραγωγήBebenfilms
ΣενάριοΕυθύμης Φιλίππου
Μπάμπης Μακρίδης
βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Γυιόκα
ΠρωταγωνιστέςΆρης Σερβετάλης
Ευθύμης Παπαδημητρίου
Γιάννης Μποσταντζόγλου
Ελευθέριος Ματθαίος
Νότα Τσερνιάφσκι
Σταύρος Ράπτης
Θανάσης Δήμου
Χριστόφορος Σκαμνάκης
Παύλος Μακρίδης
Ναταλία Τσερνιάφσκι
ΜουσικήCoti K
Πρώτη προβολή2012
Διάρκεια87 λεπτά
ΠροέλευσηΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά

Το L (Learning) είναι μία κινηματογραφική ταινία ελληνικής παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Μακρίδη, σε σενάριο Ευθύμη Φιλίπου και Μπάμπη Μακρίδη, βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Γυιόκα. Είναι η πρώτη ελληνική ταινία που επιλέχθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό του Sundance Film Festival (19 - 29 Ιανουαρίου 2012) όπου θα γίνει και η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της. Η ταινία επιλέχθηκε να συμμετάσχει επίσης και στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα (Tiger Awards) του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Rotterdam (25 Ιανουαρίου – 5 Φεβρουαρίου 2012), όπου θα είναι η ευρωπαϊκή πρεμιέρα της. Ένα εξάλεπτο απόσπασμα της ταινίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Work Progress Section του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Karlovy Vary στην Τσεχία τον Ιούλιο του 2011. Η ταινία είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Μπάμπη Μακρίδη, του οποίου η μικρού μήκους ταινία Ο τελευταίος φακίρης απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας το 2005.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα 2 παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς.

Το κάστ/Ηθοποιοί και Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συντελεστές ταινίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στοιχεία Παραγωγής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γυρίσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2011 σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική, Ελλάδα και συμπληρωματικά γυρίσματα έγιναν στο τέλος Ιουλίου 2011. Συνολικά τα γυρίσματα διήρκεσαν 27 ημέρες.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία είναι διάρκειας 87 λεπτών, έγχρωμη, με ήχο Dolby SRD, γλώσσα διαλόγων ελληνική, και προβολή 1:85:1. Γυρίστηκε σε film 35mm με camera Arriflex BL και μονταρίστηκε σε Avid.

Διανομή και προβολή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους τον Φεβρουάριο του 2012. Η εταιρία διανομής είναι η Feelgood Entertainment.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επίσημοι σύνδεσμοι ταινίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλοι σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]