Bionicle

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από BIONICLE)

Το Bionicle είναι μια σειρά παιχνιδιών που κατασκευάζονται και πωλούνται από το LEGO για παιδιά ηλικίας 7 έως 16 ετών. Η σειρά ξεκίνησε στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2001 και στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Το Bionicle βασίζεται στην αρχική σειρά παιχνιδιών LEGO Slizer και RoboRiders και έχει πολλές ομοιότητες, όπως οι χαρακτήρες που βασίζονται στα τέσσερα κύρια στοιχεία.

Το Bionicle είναι λέξη λεξιλογίου που αποτελείται από τις αγγλικές λέξεις «biological» και «chronicle», όχι το γενικά θεωρούμενο «biomechanical».

Με το 2010, η σειρά ολοκληρώθηκε κάποτε. Από το 2010 έως το 2014, η εταιρεία ανέπτυξε το «Hero Factory», το οποίο χρησιμοποίησε τα ίδια εξαρτήματα και άλλαξε την άποψη του κόσμου.

Από το 2015, το Hero Factory έχει τελειώσει και το Bionicle έχει ξαναρχίσει. Η σειρά είχε αρχικά προγραμματιστεί να συνεχιστεί για τουλάχιστον 3 χρόνια, αλλά οι πωλήσεις δεν αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, και το σύνολο κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2016, το δεύτερο έτος.

Λίστα ταινιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]