Όμιλος Αντισφαίρισης Πατρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Τennis Club Πάτρας)

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πατρών είναι ελληνικός αθλητικός σύλλογος με έδρα την Πάτρα. Ιδρύθηκε το 1929 ενώ προυπήρχε σύλλογος με το ίδιο όνομα. Έχει συμμετάσχει έως σήμερα στο Διασυλλογικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών από την ημέρα ίδρυσης του και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης ανδρών και γυναικών. Σήμερα διατηρεί ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που βρίσκονται πλησίον του Νοσοκομείου "ο Άγιος Ανδρέας".

Ο πρώτος σύλλογος με το ίδιο όνομα ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1908[1]. Ιδρυτές και μέλη του ήταν όλοι οι πρόξενοι στην Πάτρα, αλλά και η ελίτ της πόλης. Πρώτος πρόεδρος ήταν ο πρόξενος της Αυστροουγγαρίας L. Glanstatlen[1]. Για τις αγωνιστικές ανάγκες του συλλόγου ο Παναχαϊκός Γ.Σ. είχε παραχωρήσει τμήμα του γυμναστηρίου του όπου γίνονταν συχνά αγώνες με πολλούς μάλιστα θεατές[1]. Μέλη του ομίλου ήταν και γυναίκες[1].

Το 1929 επανιδρύεται αποκτώντας μάλιστα και ιδιόκτητες εγκατατάσεις[2]. Παίκτες της πρώτης περιόδου επανίδρυσις αναφέρονται οι Κατσάνος, Ελούλ, Ρηγόπουλος, Φωκάς, Ξενος, Στάβερνης, Μπάρυ, Μόρφυ, Μπέμπης και άλλοι, οι κυρίες Παπαδοπούλου, Καρανασοπούλου, Παναγιωτοπούλου, Φαλτσέτα, Κροκού, Χ. Γεροκοστοπούλου, Ανδριανοπούλου κ.α.[2]. Από το 1931 διοργανώνει και ετήσιο εσωτερικό πρωτάθλημα[3].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Νίκος Ε. Πολίτης, Πατραϊκός Αθλητισμός, Β΄ Τόμος, Από την εποχή του Τόφαλου έως την ίδρυση της Παναχαϊκής, Πάτρα: Αχαϊκές Εκδόσεις, 1997, ISBN 960-7164-92-x
  2. 2,0 2,1 Αθλητικά Χρονικά, φύλλο 28/4/1932[νεκρός σύνδεσμος].
  3. Αθλητικά Χρονικά, φύλλο 8/6/1932[νεκρός σύνδεσμος].