Συζήτηση:Ειρηναίος Α΄ Ιεροσολύμων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Όχι ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς Αυτό το λήμμα πρέπει να συμφωνεί με την πολιτική για τις βιογραφίες ζώντων προσώπων, ακόμα και αν το λήμμα δεν αποτελεί βιογραφία, επειδή περιέχει υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα. Αμφιλεγόμενο ατεκμηρίωτο ή με ανεπαρκή τεκμηρίωση υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα και δύναται να δημιουργήσει συγκρούσεις, επιβάλλεται να αφαιρεθεί αμέσως από το λήμμα και την σελίδα συζήτησής του, ειδικότερα αν είναι πιθανώς δυσφήμηση, συκοφαντία, εξύβριση ή λίβελλος. Χρήστες που προσθέτουν επανειλημμένα τέτοιο υλικό, είναι πιθανό να υποστούν φραγή. Εάν διαπιστώσετε ότι τέτοιο υλικό τοποθετείται επανειλημμένα, ή αν έχετε άλλες ανησυχίες, παρακαλείστε να αναφέρετε το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ώστε να επιμεληθεί του ζητήματος κάποιος διαχειριστής.


Το να διαγράφεις κατα βούληση κομμάτια άρθρων χωρίς συζήτηση, δεν είναι σωστό. Αφαίρεσες το πρότυπο των Πατριαρχών, και μαζί όλο το ιστορικό των γεγονότων. Δεν έχουμε σκοπό εδώ να παίρνουμε το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς. Ότι δε σου φαίνεται σωστό μπορείς να το διορθώσεις, ή να συζητήσεις, όχι να διαγράφεις σε τέτοια έκταση!!--Kostisl 10:10, 17 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

'Ειρηναίος Α Ιεροσολύμων 'Οι κατηγορίες κατά του Πατριάρχου Ειρηναίου δέν αποδείχθηκαν ποτέ.Στήν περίπτωσή του μάλιστα έχουμε το πρωτοφανές για τα εκκλησιαστικά δεδομένα γεγονός καταδίκης χωρίς δίκη!Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα απο το επίσημο ανακοινωθέν της Πανορθοδόξου Διασκέψεως πού συνήλθε στο Φανάρι,όπου ρητά λέγεται πώς <Η Διάσκεψη ΔΕΝ συνήλθεν ως Δικαστήριον>'! Σήμερα<28-6-2009>,ο Πατριάρχης Ειρηναίος ζεί έγκλειστος ,με <άνωθεν εντολή>,στο κελλί του ,εντός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ,απαγορευομένης κάθε επισκέψεως πρός Αυτόν.--Iliakis 15:05, 28 Ιουνίου 2009 (UTC)

'ΑΚΥΡΗ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΑ Η <<ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ>>ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ.'Η <<καθαίρεση>> του Πατριάρχη Ειρηναίου Ιεροσολύμων, είναι καθ όλα άκυρη και τούτο γιατί μια Τοπική Σύνοδος, υπό Τοποτηρητή, δέν μπορεί να δικάσει Πατριάρχη,άσχετα αν αυτός είναι εν ενεργεία η όχι.Στήν περίπτωση μάλιστα του Πατριάρχη Ειρηναίου και σύμφωνα με τήν απόφαση της Πανορθοδόξου Διασκέψεως (Φανάρι Μαίος 2005),ο κ.Ειρηναίος δέν κηρύχθηκε έκπτωτος του Θρόνου αλλά διεγράφει απο τα Δίπτυχα της Εκκλησίας όπως παλαιότερα ο Ιεροσολύμων Διόδωρος και ο Αθηνών Χριστόδουλος.Επίσης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν υφίσταται Εκκλησιαστικό Δικαστήριο αλλά όλες τις υποθέσεις τις αντιμετωπίζει η Σύνοδος υπό τον Πατριάρχη.Οι Αρχιερείς των Ιεροσολύμων είναι όλοι Τιτουλάριοι,πλήν του Ναζαρέτ και του Πτολεμαίδος,οι οποίοι εκ του Νόμου μετέχουν υποχρεωτικά στήν Σύνοδο ,κάτι που ούτε τότε, αλλά και ούτε σήμερα συμβαίνει ,τουλάχιστον για τόν Ναζαρέτ.Αν οι Ιεροσολυμίτες Αρχιερείς διαπίστωναν <ανυπακοή > του κ.Ειρηναίου,στίς αποφάσεις της Πανορθοδόξου,έπρεπε να προσφύγουν εκ νέου σε Αυτήν,ως μόνη αρμοδία να αποφανθεί. Για τους λόγους αυτούς η Ορθόδοξος Εκκλησία στό σύνολό της ΔΕΝ έχει αναγνωρίσει τήν ψευδοκαθαίρεση του κ.Ειρηναίου και τόν θεωρεί <<Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων>>.--Iliakis 20:28, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)