Σεσίλ Ντυφλό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Σεσίλ Ντυφλώ)
Σεσίλ Ντυφλό
Η Σεσίλ Ντυφλό το 2007
Γραμματέας των Πρασίνων
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
Δεκέμβριο 2006
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1 Απριλίου 1975 (1975-04-01) (48 ετών)
ΕθνότηταΓαλλίδα
Πολιτικό κόμμαΠρασίνων
Παιδιά3
ΣπουδέςΟικονομικά,Γεωγραφία
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Σεσίλ Ντυφλό (γαλλικά: Cécile Duflot) (1 Απριλίου 1975) είναι Γαλλίδα πολιτικός και γραμματέας των Πρασίνων από τον Δεκέμβριο του 2006. Σπούδασε Οικονομικά και Γεωγραφία και εργάζεται ως πολεοδόμος. Είναι χωρισμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Αρχικά ήταν μέλος της νεολαίας χριστιανών εργατών και εθελόντρια στην στήριξη κρατουμένων. Μέλος των Πρασίνων έγινε το 2001 ενώ είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Κόμματος από το 2003. Υπήρξε επίσης δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βιλνέβ Σεν-Ζωρζ (Villeneuve-Saint-Georges), της περιοχής του Παρισιού.

Η Ντυφλό το 2006 ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που θα προτείνονταν για την θέση του υποψηφίου των Πράσινων για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2007. Στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2006, υποστηριζόμενη από το αριστερό ρεύμα, εξελέγη γραμματέας μετά το συνέδριο στο Μπορντώ.

Τον Δεκέμβρη του 2008 επανεξελέγη στη θέση της Γραμματέως του κόμματος.

Ως το 2009 που επιλέγει επικεφαλής του συνδυασμού Ευρώπη-Οικολογία για την περιφέρεια Ιλ ντε Φράνς (Παρίσι) παρά τη θέση της παρέμενε σχετικά άγνωστη στην κοινή γνώμη. Ο συνδυασμός της συγκέντρωσε 16,8% των ψήφων και από τότε είναι επικεφαλής της ομάδας της Ευρώπης Οικολογίας στο περιφερειακό συμβούλιο της Ιλ ντε Φράνς.

Τον Νοέμβριο του 2010 η εκλογική συμμαχία Ευρώπη Οικολογία μετεξελίχθηκε σε κόμμα με την ονομασία Ευρώπη Οικολογία-οι Πράσινοι στο οποίο συμμετείχαν ‘οι Πράσινοι’ και συνεργαζόμενοι και του οποίου εξελέγη προσωρινή Γραμματέας. Στο πρώτο συνέδριο του νέου κόμματος που έγινε τον Ιούνιο του 2011 στη Λα Ροσέλ επανεξελέγη Γραμματέας με ποσοστό 92,17% παραγκωνίζοντας τελείως τον κύριο αντίπαλό της Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]