Ρόκυ ΙΙΙ: Ο Θρίαμβος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ρόκυ Νο 3: Ο Θρίαμβος)
Ρόκυ Νο 3: Ο Θρίαμβος
ΣκηνοθεσίαΣιλβέστερ Σταλόνε
ΠαραγωγήΡόμπερτ Τσάρτοφ
Ίρβιν Γουίνκλερ
ΣενάριοΣιλβέστερ Σταλόνε
ΠρωταγωνιστέςΣιλβέστερ Σταλόνε
Μπαρτ Γιανγκ
Καρλ Γουέδερς
Μίστερ Τ.
ΜουσικήΜπιλ Κόντι
ΤραγούδιΜπιλ Κόντι
ΦωτογραφίαΜπιλ Μπάτλερ
ΜοντάζΜαρκ Γουόρνερ
Εταιρεία παραγωγήςUnited Artists
ΔιανομήInterCom και Netflix
Πρώτη προβολήCountry flag 28/05/1982
Διάρκεια99 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Ο Ρόκυ Νο 3: Ο Θρίαμβος είναι μία κινηματογραφική ταινία αμερικανικής παραγωγής, του 1982 σε σκηνοθεσία του Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής και ο σεναριογράφος. Αποτελεί συνέχεια του Ρόκυ Νο 2.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τρία χρόνια μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου ενάντια στον Απόλλο Κριντ, ο Ρόκι Μπαλμπόα κατακτά άλλες 10 φορές τον παγκόσμιο τίτλο. Η φήμη του και ο πλούτος του έχουν αυξηθεί και αγωνίζεται σε φιλανθρωπικό αγώνα επίδειξης με τον Χαλκ Χόγκαν, γνωστό και ως "Κεραυνόχειλο".

Ο προπονητής του Ρόκι, ο Μίκι ανησυχεί βλέποντας έναν δυναμικό πυγμάχο να προελαύνει στην κατάταξη των βαρέων βαρών. Πρόκειται για τον Κλάμπερ Λανγκ,ο οποίος προκαλεί δημόσια τον Ρόκι σε αναμέτρηση και τον κατηγορεί ότι διάλεγε εύκολους αντιπάλους, τη στιγμή που γίνονταν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του στη Φιλαδέλφεια. Μετά από πιέσεις του Ρόκι, ο Μίκι αποκαλύπτει ότι αυτά που έλεγε ο Λανγκ ήταν αλήθεια, ότι δηλαδή διάλεγε τους αντιπάλους για να μην υποστεί απίστευτο ξύλο σαν αυτό που δέχτηκε από τον Κριντ στην προηγούμενη ταινία. Επίσης θεωρεί ότι ο Λανγκ είναι νέος και δυνατός ενώ ο Ρόκι έχει χάσει την "ματιά της τίγρης". Τελικά ο Μίκι δέχεται να συνεργαστεί με τον Ρόκι για τελευταία φορά λίγο πριν ο Ρόκι αποσυρθεί.

Ωστόσο ο Ρόκι δεν παίρνει στα σοβαρά τον αγώνα καθώς το γυμναστήριο όπου προπονείται μετατρέπεται σε κλαμπ, ενώ ο Λανγκ προπονείται με τρομερό πάθος και αποφασιστικότητα. Πριν αρχίσει ο αγώνας ξεσπάει ένταση στη φυσούνα του σταδίου με τον Λανγκ να σπρώχνει τον Μίκι που υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Ο Ρόκι θα χάσει εύκολα στον δεύτερο γύρο με νοκ άουτ, μη έχοντας τον προπονητή του στο πλευρό του. Γυρνώντας στη φυσούνα, βλέπει τον Μίκι σε άσχημη κατάσταση και του λέει ότι ο αγώνας έληξε στον δεύτερο γύρο χωρίς να αποκαλύψει τον νικητή κι έτσι ο Μίκι πιστεύει λανθασμένα ότι ο Ρόκι νίκησε. Δυστυχώς όμως η καρδιά του δεν αντέχει και υποκύπτει, ο Ρόκι αρχίζει να κλαίει γοερά πάνω από αυτόν και μετά την κηδεία του, πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη.

Περνώντας από το γυμναστήριο όπου προπονούταν, συνάντησε τον άλλοτε αντίπαλό του, Απόλλο Κριντ, που είδε τον αγώνα με τον Κλάμπερ ως αναλυτής σε τηλεοπτικό κανάλι που τον μετέδιδε. Ο Κριντ προσφέρεται να προπονήσει τον Ρόκι για μια ρεβάνς κόντρα στον Κλάμπερ με αντάλλαγμα να του κάνει μια χάρη, κάτι που ο Ρόκι δέχεται. Ο Κριντ, μαζί με τον πρώην προπονητή του Τόνι Ντιουκ Ίβερς τον εκπαιδεύουν ώστε να γίνει ξανά σκληρός πυγμάχος. Αρχικά ο Ρόκι είναι φοβισμένος, εξοργίζοντας τον Απόλλο, αλλά το ηθικό του αναπτερώνεται όταν η Άντριαν τον βοηθά να ξεπεράσει τον θάνατο του Μίκι.

Η ρεβάνς διεξάγεται στο Madison Square Garden. Με το ξεκίνημα του αγώνα, ο Ρόκι κυριαρχεί πλήρως έναντι του Λανγκ, ο οποίος εξοργίζεται στο τέλος του πρώτου γύρου. Στον δεύτερο γύρο ο Λανγκ αποκτά το πάνω χέρι και ο Ρόκι εφαρμόζει δική του τακτική αφήνοντας επίτηδες τον Κλάμπερ να τον ρίξει κάτω 2 φορές και αυτό εξοργίζει τον Κριντ. Στον τρίτο γύρο ο Κλάμπερ επιχειρεί να βγάλει νοκ άουτ τον Ρόκι με συνεχόμενα χτυπήματα τα οποία αυτός αποφεύγει. Τελικά ο Ρόκι καταφέρνει αλλεπάλληλα χτυπήματα στον Κλάμπερ και τον βγάζει νοκ άουτ, ανακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο.

Μετά τον αγώνα, ο Ρόκι κάνει τη χάρη του Κριντ και παίζουν μια ρεβάνς στο γυμναστήριο του Μίκι, σε φιλικό πλέον κλίμα. Η ταινία τελειώνει με τους δύο πυγμάχους να ρίχνουν ταυτόχρονα την πρώτη γροθιά.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβεύσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1983, η ταινία ήταν υποψήφια ταινία για τα βραβεία Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερη Μουσική, (Eye of the Tiger των Jim Peterik και Frankie Sullivan του συγκροτήματος Survivor).

Soundtrack[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Rocky III (άλμπουμ)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]