Πρότυπο:Dated maintenance category

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Πρότυπο:DMC)

[[Κατηγορία:{{{1}}}]]

Documentation icon Τεκμηρίωση προτύπου[προβολή] [επεξεργασία] [ιστορικό] [ανανέωση]

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Σύνταξη[επεξεργασία κώδικα]

  • Παράμετρος 1: Προεπιλεγμένο όνομα κατηγορίας (χωρίς Κατηγορία)) – η κατηγορία εάν δεν υπάρχει ημερομηνία, αλλά και το κομμάτι του ονόματος της κατηγορίας όταν υπάρχει ημερομηνία.
  • Παράμετρος 2: Πρόθεση (από, στις).
  • Παράμετρος 3: Ημερομηνία (μήνας έτος, π.χ. Μάρτιος 2024. Συνήθως η παράμετρος «ημερομηνία» του προτύπου που το καλεί {{{date|}}}.
  • Παράμετρος 4: Κατηγορία που εισάγονται όλα τα λήμματα, με ημερομηνία ή όχι (αν υπάρχει).
  • Παράμετρος 5: Εναλλακτική προεπιλεγμένη κατηγορία, που χρησιμοποιείται όταν η παράμετρος 1 είναι κατάλληλη για το σχηματισμό της κατηγορίας με ημερομηνία, αλλά τα αντικείμενα χωρίς ημερομηνία πρέπει να πάνε κάπου αλλού.

Τεχνικά[επεξεργασία κώδικα]

Η παράμετρος onlyarticles (μόνο {{Dated maintenance category}}) χρησιμοποιείται για τη σχεδίαση προτύπων, περιορίζοντας τη λειτουργία αυτού του προτύπου στον χώρο ονομάτων λημμάτων (όπως στο {{DMCA}}).

Σημείωση[επεξεργασία κώδικα]

Εσφαλμένη ημερομηνία είναι οποιαδήποτε ημερομηνία που δεν είναι της μορφής Μάρτιος 2024, π.χ. Μάρτιος 29, 2024, ιουνιος αντί Ιούνιος, ή άλλα ορθογραφικά λάθη.

Ετυμολογία[επεξεργασία κώδικα]

Το DMCA σημαίνει "dated maintenance category – articles": «κατηγορία με ημερομηνία συντήρησης – λήμματα». Παρόμοια πρότυπα υπάρχουν για ορισμένους άλλους χώρους ονομάτων ή συνδυασμούς. Το DMCA είναι ένα μεταπρότυπο με ιδιαίτερα περιορισμένη χρήση και δεν προορίζεται να είναι χρησιμοποιήσιμο από συντάκτη σε λήμμα.

Σχετικά πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]