Λένα Κάτινα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Λένα Κατίνα)
Λένα Κάτινα
Η Λένα Κατίνα το 2008
Πληροφορίες
Όνομα γέννησηςΈλενα Σεργκέγιεβνα Κάτινα
Γέννηση4  Οκτωβρίου 1984[1]
Μόσχα
ΚαταγωγήΜόσχα, ΕΣΣΔ
Eίδοςποπ ροκ
Μουσικά όργαναφωνητικά, πιάνο
Παρουσία1992-
Συμμετοχέςt.A.T.u.
Neposedi , Avenue

Η Έλενα Σεργκέγιεβνα Κάτινα (ρώσικα: Еле́на Серге́евна Ка́тина, 4 Οκτωβρίου 1984), περισσότερο γνωστή ως Λένα Κάτινα, είναι Ρωσίδα τραγουδίστρια και στιχουργός, πιο γνωστή για την συμμετοχή της στο ντουέτο t.A.T.u., το οποίο ιδρύθηκε το 1999.

Ξεκίνησε την καριέρα της στα 8 της χρόνια, συμμετείχε σε ένα παιδικό group που ονομαζόταν Avenue και αργότερα έγινε μέλος του συγκροτήματος Neposedi, όπου και γνώρισε την Γιούλια Βόλκοβα με την οποία δημιούργησαν και τις t.A.T.u. το 1999. Οι t.A.T.u έγιναν γρήγορα παγκοσμίως γνωστές και θεωρούνται το πιο επιτυχημένο group της Ρωσίας, το group προκάλεσε ιδιαίτερα λόγω του ερωτικού κλίματος που υπήρχε ανάμεσα στις δυο τραγουδίστριες. Οι t.A.T.u έκαναν αρκετά hit όπως τα κομμάτια "All the Things She Said", "Not Gonna Get Us" και "All About Us".

Το 2009 η Κάτινα ξεκίνησε σόλο καριέρα, γεγονός στο οποίο οφείλεται η διάλυση των t.A.T.u το 2011. Οι σχέσεις των δύο καλλιτέχνιδων ψυχράθηκαν. Το 2011 η Λένα έκανε ένα mainstream single το "Never Forget". Το κομμάτι έγινε No1 στο MTV Russia Top 10 και κέρδισε και το βραβείο MTV Russia - 2011 Video Of The Year. Ακόμη έγινε νούμερο ένα στο US Billboard Hot Dance Club Play, όπως και ανέβηκε στην κορυφή των charts στην Ελλάδα. Η Katina ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Αύγουστο του 2013 τον επί 3 χρόνια σύντροφο της.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm1287621. Ανακτήθηκε στις 9  Ιανουαρίου 2016.