Κατάλογος έργων του Τόμας Γκαίνσμπορω

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων του Τόμας Γκαίνσμπορω.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις (σε εκατοστά) Χώρος Παρατηρήσεις
Cornard Wood.png Cornard Wood 1748 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Thomas Gainsborough - Mr and Mrs Andrews.jpg Mr and Mrs Andrews περί το 1750 λάδι σε καμβά
69,8 × 119,4 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Gainsborough - The Painters Daughters Chasing a Butterfly.jpg Οι κόρες του ζωγράφου κυνηγούν μια πεταλούδα 1756 λάδι σε καμβά
113,5 × 105 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Thomas Gainsborough by Thomas Gainsborough.jpg Αυτοπροσωπογραφία 1758-1759 λάδι σε καμβά
76,2 × 63,5 cm
Λονδίνο, National Portrait Gallery
Thomas Gainsborough - The Blue Boy (The Huntington Library, San Marino L. A.).jpg Το γαλάζιο αγόρι περί το 1770 λάδι σε καμβά
178 × 122 cm
San Marino (Καλιφόρνια), Huntington Library
SirWilliamBlackstone.jpg William Blackstone 1774 λάδι σε καμβά
76,2 × 63,5 cm
Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν
Johann Christian Bach by Thomas Gainsborough.jpg Johann Christian Bach 1776 λάδι σε καμβά
75,5 × 62 cm
Λονδίνο, National Portrait Gallery
Colonel John Bullock.jpg Ο συνταγματάρχης John Bullock αρχές δεκατίας 1770 λάδι σε καμβά Ώστιν, Blanton Museum of Art
Thomas Gainsborough 004.jpg The watering place (Το πότισμα των ζώων) 1777 λάδι σε καμβά
147 × 180 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Thomas Gainsborough - Portrait of a Lady in Blue - WGA8414.jpg Γυναίκα στα μπλε περί το 1780 λάδι σε καμβά
76 × 64 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Girl with Pigs by Thomas Gainsborough.jpg Το κορίτσι με τα γουρούνια 1781-1782 λάδι σε καμβά
ιδιωτική συλλογή «Ο καλύτερος πίνακας που ζωγράφισε» κατά τον Joshua Reynolds
John Hayes St Leger - Gainsborough 1782.jpg John Hayes St. Leger 1782 λάδι σε καμβά
249,6 × 189 cm
Ηνωμένο Βασίλειο, Royal Collection
Thomas Gainsborough - The Mall in St. James's Park - Google Art Project.jpg Ο περίπατος στο St. James's Park 1783 λάδι σε καμβά
120,6 × 147 cm
Νέα Υόρκη, Frick Collection
Gainsborough-HarvestWagon1784.jpg Η άμαξα του θερισμού περί το 1784 λάδι σε καμβά
121,9 × 149,9 cm
Τορόντο, Art Gallery of Ontario
William Pitt the Younger.jpg Ο Ουίλιαμ Πιτ ο νεότερος ως πρωθυπουργός 1784 λάδι σε καμβά άγνωστο πού βρίσκεται
Thomas Gainsborough 015.jpg Mrs. Sarah Siddons 1785 λάδι σε καμβά
126 × 99,5 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
WhiteSpitzInGainsboroughPainting.jpg The morning walk (Ο πρωινός περίπατος) 1785 λάδι σε καμβά
236 × 179 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Thomas Gainsborough - Mrs. Richard Brinsley Sheridan .jpg Mrs Richard Brinsley Sheridan περί το 1785 λάδι σε καμβά
220 × 154 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Gainsborough - Musidora.jpg Musidora 1780–88 λάδι σε καμβά
188 × 153 cm
Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν
Thomas Gainsborough 002.jpg Η άμαξα της αγοράς 1786-1787 λάδι σε καμβά
184 × 153 cm
Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν
Thomas Gainsborough Lady Georgiana Cavendish.jpg Georgiana, δούκισσα του Devonshire 1787 λάδι σε καμβά Ηνωμένο Βασίλειο, Chatsworth House