Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Chocolat»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
10 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 9 έτη
καμία σύνοψη επεξεργασίας
(Νέα σελίδα: {{Κουτί πληροφοριών ταινίας | τίτλος ταινίας = Chocolat | εικόνα = 250px | ...)
 
Μία από τους πρώτους κατοίκους του χωριού που παίρνουν το μέρος της Βιάν είναι η Αρμάντ, η ηλικιωμένη και εκκεντρική σπιτονοικοκυρά της. Η Αρμάντ θρηνεί για το γεγονός ότι η ψυχρή και ευσεβής κόρη της, Καρολίν, δεν της επιτρέπει να δει τον εγγονό της, Λικ, επειδή θεωρεί ότι είναι κακή επιρροή. Η Βιάν κανονίζει ο Λικ και Αρμάντ να βλέπονται κρυφά στη σοκολατερί, όπου και αναπτύσουν στενή σχέση. Η Καρολίν αργότερα αποκαλύπτει στη Βιάν ότι η μητέρα της είναι [[Διαβήτης (ασθένεια)|διαβητική]], αλλά η Αρμάντ συνεχίζει να ενδίδει στη σοκολάτα παρά την καταστάσή της.
 
Η Βιάν έρχεται επίσης κοντά με την Τζοσεφίν, μια γυναίκα που κακοποιείται από τον αλκοολικό σύζυγό της Σερζ. Μετά από ένα αρκετά σκληρό χτύπημα στο κεφάλι, η Τζοσεφίν τον εγκαταλείπει και μετακομίζει στο σπίτι της Βιάν. Καθώς ξεκινά να εργάζεται στη σοκολατερί και η Βιάν της μαθαίνει την τέχνη της, η Τζοσεφίν αποκτά αυτοεκτίμηση και βρίσκει εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Κάτω από τις οδηγίες του Ρεϊνό, ο Σερζ αλλάζει και γίνεται ένας καλύτερος άνδρας και σύζυγος και ζητάει από την Τζοσεφίν να γυρίσει πίσω. Ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη, η Τζοσεφίν αρνείται. Αργότερα, ένας μεθυσμένος Σερζ, πηγαίνει στη σοκολατερί και επιχειρεί να επιτεθεί στις δύο γυναίκες. Η Τζοσεφίν όμως σε μια στιμγήστιγμή αυτοδυναμίας, τον χτυπάει με μια κατσαρόλα.
 
Καθώς η διαμάχη μεταξύ των Βιάν και Ρεϊνό γίνεται όλο και χειρότερη, μια ομάδα τσιγκάνων κατασκηνώνει έξω από το χωριό. Ενώ οι περισσότεροι των κατοίκων αντιδρούν στην παρουσίαςπαρουσία τους, η Βιάν τους καλωσορίζει, αναπτύσοντας μάλιστα μια αμοιβαία έλξη με τον Ρου. ΜαζίΟι δυο τους διοργανώνουν ένα πάρτι γενεθλίων για την Αρμάντ μαζί με άλλους κατοίκους του χωριού και τσιγκάνους πάνω στη βάρκα του Ρου. Όταν η Καρολίν βλέπει τον Λικ, ο οποίος έφυγε κρυφά από το σπίτι για να πάει στο πάρτι, να χορεύει με την Αρμάντ, αρχίζει να καταλαβαίνει πόσο αυστηρή είναι με το γιο της και ότι η επιρροή ης Αρμάντ στη ζωή του Λικ μπορεί και να μην είναι κακή.
 
Μετά το πάρτι η Βιάν, η Τζοσεφίν και η Ανούκ κοιμούνται στις βάρκες όπου ο Ρου και η Βιάν κάνουν έρωτα. Αργότερα την ίδια νύχτα, ο Σερζ βάζει στη βάρκα όπου κοιμούνται οι Τζοσεφίν και Ανούκ, φωτιά. Και οι δύο δεν έπαθαν τίποτα αλλά η πίστη της Βιάν για το χωριό κλονίζεται. Επίσης την ίδια νύχτα, ο Λικ επιστρέφει στο σπίτι της γιαγιάς του όπου ανακαλύπτει ότι η Αρμάντ πέθανε μετά από επιπλοκές του διαβήτη. Το γεγονός στεναχώρησε τόσο τον Λικ όσο και τη μητέρα του. Μετά τη φωτιά, ο Ρου μαζεύει τα πράγματά και φεύγει.
10.598

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης