Φλωρέντιος της Αχαΐας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
KRBN (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
GutsHead (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
'''Φλωρέντιος του Αινώ''' (1255 - 1297) [[Πριγκηπάτο της Αχαΐας|πρίγκηπας της Αχαΐας]] (1289 - 1297), σε δικαίωμα της συζύγου του [[Ισαβέλλα Α' της Αχαΐας|Ισαβέλλας Βιλλεαρδουίνου]]
O '''Φλωρέντιος του Αινώ''' (Florent de Heinaut) (1255 - 1297) [[Πριγκηπάτο της Αχαΐας|πρίγκηπας της Αχαΐας]] (1289 - 1297), σε δικαίωμα της συζύγου του [[Ισαβέλλα Α' της Αχαΐας|Ισαβέλλας Βιλλεαρδουίνου]]
.
.
Τελευταίος γιος του κόμητος [[Ιωάννης Α' του Αινώ|Ιωάννη του 1ου του Αινώ]] και της Αδελαίδας της Ολλανδίας, από τον πατέρα του δέχτηκε την επικυριαρχία των Κάτω χωρών.
Τελευταίος γιος του κόμητος [[Ιωάννης Α' του Αινώ|Ιωάννη του 1ου του Αινώ]] και της Αδελαίδας της Ολλανδίας, από τον πατέρα του δέχτηκε την επικυριαρχία των Κάτω χωρών.

Έκδοση από την 13:55, 8 Δεκεμβρίου 2010

O Φλωρέντιος του Αινώ (Florent de Heinaut) (1255 - 1297) πρίγκηπας της Αχαΐας (1289 - 1297), σε δικαίωμα της συζύγου του Ισαβέλλας Βιλλεαρδουίνου . Τελευταίος γιος του κόμητος Ιωάννη του 1ου του Αινώ και της Αδελαίδας της Ολλανδίας, από τον πατέρα του δέχτηκε την επικυριαρχία των Κάτω χωρών.

Στην συνέχεια πήγε στην αυλή του βασιλιά της Νάπολης Καρόλου 2ου του Χωλού και τέθηκε υπό τις υπηρεσίες του. Παντρεύτηκε (1289) την Ισαβέλλα Βιλλεαρδουίνου με την οποία απέκτησε μιά θυγατέρα την Ματθίλδη, διάδοχο των γονέων της στο πριγκιπάτο της Αχαΐας. Ο Φλωρέντιος εγκαταστάθηκε με την σύζυγο του στην Πελοπόννησο. Σύναψε την Συνθήκη της Γλαρέντζας (1290) με τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Ανδρόνικο τον 2ο. Η πτώση της Σικελίας έκανε τους Ανδεγαυούς να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές της Ανατολικής Ελλάδος, έστειλαν στρατό να υπερασπίσουν τον Μοριά. Ο Φλωρέντιος έκλεισε ειρήνη ώς το 1293 οπότε και οι Βυζαντινοί κατέλαβαν την Καλαμάτα. Ο Φλωρέντιος δεν ήθελε να ανοίξει ξανά τον πόλεμο και έστειλε εκπρόσωπο του στον Μιχαήλ τον 9ο Παλαιολόγο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Το 1296 οι Βυζαντινοί καταλαμβάνουν το κάστρο του Αγίου Γεωργίου στην Αρκαδία, ενώ ο Φλωρέντιος πέθανε στις προσπάθειες για την ανακατάληψη του κάστρου.

Πηγές

Αγγλική Wikipedia