Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ντέγκου»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
Επιμ., αφαιρ. σχετ. ένδ.
μ (+)
μ (Επιμ., αφαιρ. σχετ. ένδ.)
{{επιμέλεια}}
{{Message_box|
id =afd|
Με απόφαση της Κυβέρνησης της Νότιας Κορέας από το 2000, το επίσημο όνομα της πόλης είναι "Μητροπολιτική πόλη Νταεγού". Ο πληθυσμός της υπερβαίνει τα 5 εκατομμυρια κατοίκους.
 
Η πόλη βρίσκεταιείναι στημεσόγεια νοτιοανατολικήκαι Κορέαβρίσκεται περίπου 80 χλμ. μέσαΒΔ. απότου τηνΟιλσάν παραθαλάσσια ζώνη, κοντά στην [[Geumhoσυμβολή River]]των ποταμών Γκέουμχο και τηνΝακντόγκ ενσωμάτωσηστην τηςπεδιάδα [[NakdongΓκεοσάνγκντο River]] στηνή Γέογναμ[[Gyeongsang-do]], που ονομάζεται επίσης το [[Yeongnam]]. Η λεκάνη της Daeguομώνυμης περιοχής Νταεδού, όπου καιι η μητροπολιτική πόλη βρίσκεται, είναιαποτελεί το μεσαίο τμήμα και σπάνια κάμπο της περιοχής.γύρω Θακοιλάδας γίνει το κέντρο της πόληςκάμπου της περιοχής. της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού.
 
Η Νταεγού ήδη αποτελεί σήμερα το πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της όλης περιοχής.
 
==Ιστορία==
Αρχαιολογικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της DaeguΝταεγού έχουν αποκαλύψει ένα μεγάλο αριθμό προϊστορικών οικισμών και ταφές του προϊστορικούτάφων (περ. 1500-300 π.Χ.). ΑρχαίωνΑρχαία ιστορικώνιστορικά κειμένωνκείμενα πουαναφέρουν, δείχνουναπό ότιτην κατάπερίοδο τηακόμη διάρκειατων τηςτριών [[Πρωτο-τρίαπρώτων βασίλειαβασιλείων, τηςότι Κορέας]]η περίοδο,πόλη αυτή Daegu ήταν ηήδη περιοχήγνωστή μιαςπεριτειχισμένη περιτοιχισμένηπόλη πόλη-πολιτεία είναι γνωστό σε ιστορικά αρχείακράτος.
 
[[ace:Daegu]]
41.167

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης