Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τέοντορ Μπρόρσεν»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
better photo of Brorsen's grave added
μ (Ρομπότ: Προσθήκη: sl:Theodor Johan Christian Ambders Brorsen)
(better photo of Brorsen's grave added)
Το 1870 επέστρεψε στη γενέτειρά του, το Νόρντμποργκ, που είχε στο μεταξύ γίνει πρωσικό έδαφος με τον πόλεμο του 1864 και έτσι πέρασε στην ενωμένη Γερμανία από το 1871 ως το δημοψήφισμα του 1920. Το 1874 ο Μπρόρσεν μετακόμισε στο σπίτι της οδού Løjtertoft 11, όπου και παρέμεινε το υπόλοιπο της ζωής του. Η ανύπαντρη ετεροθαλής αδελφή του Amalie Petrine Brorsen (1832-1911) κρατούσε το σπτικό. Τα ενδιαφέροντά του όμως είχαν μετακινηθεί πια περισσότερο προς τη [[Μετεωρολογία]] και παρατηρήσεις του [[Βόρειο Σέλας|Βορείου Σέλαος]], από την καθαυτό Αστρονομία. Επίσης, ασχολήθηκε με τη [[Βοτανική]], ιδιαίτερα με την καλλιέργεια [[ορχεοειδή|ορχεοειδών]].
 
[[Image:Theodor_Brorsen.gravegrave2.Nordborg.JPGjpg|thumb|180px|right|Ο τάφος για τον Τέοντορ Μπρόρσεν στο κοιμητήριο του Νόρντμποργκ]]
Ως χαρακτήρας, ο Μπρόρσεν ήταν εσωστρεφής και αγχώδης ως προς τις σχέσεις του. Δύο φορές διέλυσε τον αρραβώνα του την τελευταία στιγμή και τελικώς παρέμεινε άγαμος. Κατά την τελευταία εικοσιπενταετία της ζωής του δεν ενδιαφερόταν πολύ για την ένδυσή του και άφηνε τα μαλλιά του μακριά. Κάθε μέρα έπαιρνε το μπάνιο του στη λίμνη Oldenor και τον χειμώνα πριόνιζε μια τρύπα στον πάγο για τον λόγο αυτό. Ο τάφος του διατηρείται ακόμα και σήμερα στο κοιμητήριο του Νόρντμποργκ.
 
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης