Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ελατοχώρι Ιωαννίνων»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
[[Αρχείο:Παράδειγμα.jpg]]Το '''Ελατοχώρι Ιωαννίνων''' απέχει 57 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων, ενώ διοικητικά ανήκει στον δήμο Ανατολικού Ζαγορίου.
[[Αρχείο:Παράδειγμα.jpg]]Το '''Ελατοχώρι Ιωαννίνων''' απέχει 57 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων, ενώ διοικητικά ανήκει στον δήμο Ανατολικού Ζαγορίου. Είναι ένα μικρό χωριό αλλά πάρα πολύ όμορφο, καθώς γύρω και μέσα στο χωριό υπάρχουν διάφορα δέντρα όπως έλατα, οξυές, πεύκα, καρυδιές, πλατάνια και πολλά ακόμη δέντρα και φυτά καθώς η περιοχή είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα. Αν κάνετε μια βόλτα στο δάσος πάνω από το χωριό υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε κάποια αρκούδα, λαγούς, αγριογούρουνα και διάφορα άλλα άγρια ζώα. Στο χωριό υπάρχουν τρείς εκκλησίες:ο Άγιος Γεώργιος στην πλατεία του χωριού, η κοίμηση της Θεοτόκου στην άκρη του χωριού και ο Άη-Λιάς πάνω από το χωριό. Βέβαια αν θέλετε να επισκεφθείτε το χωριό υπάρχουν δύο ξενώνες που μπορούν να φιλοξενήσουν εσάς και τους φίλους σας.
Τέλος, στο Ελατοχώρι γίνονται δύο πανηγύρια το χρόνο, στις 21 Μαίου και στις 6 Αυγούστου.
Υ.Γ.:Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Τσερνέσι, ενώ υπάρχει και δημοτικό τραγούδι (ο Φεζοδερβέναγας) <<και στο Τσερνέσι ξημέρωσε>>!
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης