Εμμανουήλ Χ. Ζυμβρακάκης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
(Νέα σελίδα: Ο '''Εμμανουήλ Χ. Ζυμβρακάκης''' ήταν Έλληνας στρατιωτικός και κινηματίας. Γιος του [[|Χαράλαμπου Ζυ...)
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ο '''Εμμανουήλ Χ. Ζυμβρακάκης''' ήταν Έλληνας στρατιωτικός που συμμετείχε και σε μια σειρά στρατιωτικών κινημάτων.
Ο '''Εμμανουήλ Χ. Ζυμβρακάκης''' ήταν Έλληνας στρατιωτικός και κινηματίας. Γιος του [[Χαράλαμπου Ζυμβρακάκη]] γεννήθηκε στο [[Ναύπλιο]] το [[1861]]. Εισήλθε στη [[Σχολή Ευελπίδων]] απ΄ την οποία και εξήλθε [[ανθυπολοχαγός]] πυροβολικού στις [[2 Νοεμβρίου]] [[1881]] όπου και συνέχισε στρατιωτικές σπουδές στην Ορλεάνη. Μετείχε στη [[Κρητική επανάσταση του 1897]] ως αρχηγός της [[φοιτητική φάλαγγα|φοιτητικής φάλαγγας]]. Στη συνέχεια διετέλεσε υπασπιστής του Βασιλέως [[Γεώργιος Α' της Ελλάδας|Γεωργίου Α']] και μέραρχος της Μεραρχίας Θεσσαλονίκης. Στις [[8 Δεκεμβρίου]] [[1914]] προάχθηκε στο βαθμό του υποστράτηγου.
 
Ο '''Εμμανουήλ Χ. Ζυμβρακάκης''' ήταν Έλληνας στρατιωτικός και κινηματίας. Γιος του [[Χαράλαμπου Ζυμβρακάκη]] γεννήθηκε στο [[Ναύπλιο]] το [[1861]]. Εισήλθε στη [[Σχολή Ευελπίδων]] απ΄ την οποία και εξήλθε [[ανθυπολοχαγός]] πυροβολικού στις [[2 Νοεμβρίου]] [[1881]] όπου και συνέχισε στρατιωτικές σπουδές στην Ορλεάνη. Μετείχε στη [[Κρητική επανάσταση του 1897]] ως αρχηγός της [[φοιτητική φάλαγγα|φοιτητικής φάλαγγας]]. Το 1909 συμμετείχε στο στρατιωτικό [[Κίνημα στο Γουδί]] και ήταν αυτός που πρότεινε να έρθει ο [[Ελευθέριος Βενιζέλος]] στην [[Αθήνα]]. Στη συνέχεια διετέλεσε υπασπιστής του Βασιλέως [[Γεώργιος Α' της Ελλάδας|Γεωργίου Α']] και μέραρχος της Μεραρχίας Θεσσαλονίκης. Στις [[8 Δεκεμβρίου]] [[1914]] προάχθηκε στο βαθμό του υποστράτηγου.
Συνδεόμενος με στενή φιλία με τον [[Ελευθέριος Βενιζέλος|Ε. Βενιζέλο]] στις στρατωτικές επιχειρήσεις 1917 - 1920 μετείχε ως αρχηγός του στρατού Εθνικής Άμυνας και πρωτοστάτησε στην έκρηξη του κινήματος της Θεσσαλονίκης το [[1916]]. Πέθανε στην Αθήνα το [[1928]].
 
Συνδεόμενος με στενή φιλία με τον [[Ελευθέριος Βενιζέλος|Ε. Βενιζέλο]] στις στρατωτικέςστρατιωτικές επιχειρήσεις 1917 - 1920 μετείχε ως αρχηγός του στρατού Εθνικής Άμυνας και πρωτοστάτησε στην έκρηξη του κινήματος της Θεσσαλονίκης το [[1916]]. Πέθανε στην Αθήνα το [[1928]].
 
[[Κατηγορία: Έλληνες στρατιωτικοί|Ζυμβρακάκης Εμμανουήλ του Χαράλαμπου]]

Μενού πλοήγησης