Γήπεδο «Φώτης Αραβαντινός»

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Γήπεδο Φώτης Αραβαντινός)
Γήπεδο «Φώτης Αραβαντινός»
Άποψη του γηπέδου.
ΙδιοκτήτηςΑ.Π.Σ. Θύελλα Πατρών
Χωρητικότητα1.985 θεατές
Διαστάσεις αγωνιστικού χώρου105 × 68 m
Επιφάνειαχλοοτάπητας
Κατασκευή
Εγκαίνια2000
ΔιεύθυνσηΕλλάδα
Φορείς εκμετάλλευσης
Α.Π.Σ. Θύελλα Πατρών

Το γήπεδο Φώτης Αραβαντινός βρίσκεται στην Πάτρα και ανήκει στο αθλητικό σωματείο Α.Π.Σ. Θύελλα.

Ονομασία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το γήπεδο φέρει τιμητικά το όνομα του Φώτη Αραβαντινού ο οποίος επανίδρυσε την Θύελλα μετά την διάλυσή της από τη Χούντα, αλλά και που πρώτος οραματίστηκε την κατασκευή ενός νέου ιδιόκτητου γηπέδου για την ομάδα.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Φώτης Αραβαντινός είχε οραματίστηκε πρώτος το 1984 την κατασκευή ενός νέου γηπέδου για την Θύελλα η οποία ως τότε, από την ίδρυση της το 1930, αγωνιζόταν στο Γήπεδο Προσφυγικών. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αχαΐας, κατόπιν συνέλευσης αποφάσισε την παραχώρηση της απαραίτητης έκτασης στη Θύελλα για την δημιουργία ιδιόκτητου σταδίου. Ο χώρος που παραχωρήθηκε ήταν ένας σκουπιδότοπος στην Κοινότητα Σαραβαλίου, στις όχθες του ποταμού Γλαύκου και εγγύς του Πετρωτού. Τα εγκαίνια του νέου γηπέδου πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 2000.

Στοιχεία υποδομών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το γήπεδο διαθέτει μία κεντρική κερκίδα με καθίσματα (νότια πλευρά) και μία ακόμη τσιμεντένια εξέδρα πίσω από τη μία εστία (ανατολική πλευρά), καθώς και προβολείς.

Το αθλητικό συγκρότημα της Θύελλας περιλαμβάνει ακόμη δύο βοηθητικά γήπεδα, το ένα με χόρτο και το άλλο ξερό. Το δεύτερο προβλέπεται σύντομα να διαλυθεί και την θέση του να κατασκευαστούν τρία γήπεδα 8x8 με πλαστικό χλοοτάπητα, με την προοπτική να φιλοξενηθούν εκεί οι ακαδημίες της Θύελλας.

Στατιστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]