Νάσιοναλ Πρέμιερ Λιγκς Βικτόρια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Βικτόριαν Πρέμιερ Λιγκ)
ΝΠΛ Βικτόρια
Ίδρυση1908
Χώρα Αυστραλία
Χώρος διεξαγωγήςΒικτώρια
Αριθμός ομάδων14
Επίπεδο2
ΥποβιβασμόςΝΠΛ 2
Τοπικά κύπελλαΝτόκερτι Καπ
Τρέχων κάτοχοςΠλέι-οφ:
Μπέντλι Γκρινς
Κανονική διάρκεια:
Χάιντελμπεργκ Γ.
Περισ. κατακτήσειςΠλέι-οφ:
Σάουθ Μέλμπουρν (10)
Κανονική διάρκεια:
Γριν Γκάλι (4)
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
2017

Η Νάσιοναλ Πρέμιερ Λιγκς Βικτόρια (αγγλικά: National Premier Leagues Victoria) είναι πρωτάθλημα ποδοσφαίρου επαγγελματικών συλλόγων της Αυστραλίας που περιλαμβάνει ομάδες από την πολιτεία Βικτώρια. Ως υποδιαίρεση της Νάσιοναλ Πρέμιερ Λιγκς, το πρωτάθλημα βρίσκεται στο επίπεδο 1 στο σύστημα ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων Βικτώριας (επίπεδο 2 του συνολικού συστήματος ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αυστραλίας). Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης είναι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βικτώριας, το διοικητικό όργανο του αθλήματος στην πολιτεία.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2014 το πρωτάθλημα μετονομάστηκε από Βικτόριαν Πρέμιερ Λιγκ (Victorian Premier League) σε Νάσιοναλ Πρέμιερ Λιγκς Βικτόρια (National Premier Leagues Victoria) για να αντικατοπτρίζει την προσχώρησή του στη διοργάνωση Νάσιοναλ Πρέμιερ Λιγκς.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Gallop aims for Aussie FA Cup». The Australian. Australian Associated Press. 14 February 2013. http://www.theaustralian.com.au/sport/football/gallop-aims-for-aussie-fa-cup/story-fn63e0vj-1226577434849. Ανακτήθηκε στις 23 December 2013. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]