Ω-Κλαιρ Άρης ΦΚ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Άρης Ο-Κλερ Ουισκόνσιν)
ΩΚ Άρης ΦΚ[1]
Επίσημη ονομασίαΩ-Κλαιρ Άρης Φούτμπολ Κλαμπ
ΠροσωνύμιοAris
Ίδρυση2009
ΈδραΩ-Κλαιρ (Ουινσκόνσιν), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΣτάδιοΜπόλινγκερ Φιλντ
Ιδιοκτήτης Γκρεγκ Σαλιάρας
Προπονητής Εζεκιέλ Μαγκαλόν[2]
ΠρωτάθλημαNational Premier Soccer League
Πρώτη εμφάνιση

Ο Ω-Κλαιρ Άρης ΦΚ (Eau Claire Aris FC) είναι ελληνοαμερικανικός ερασιτεχνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα την πόλη Ω-Κλαιρ (Eau Claire) του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 2009 και μετέχει στη Μεσοδυτική Κατηγορία (Midwest Division) της National Premier Soccer League (NPSL), η οποία εκπροσωπεί τις Δυτικές ΗΠΑ στην αμερικανική ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (United States Adult Soccer Association-USASA).[3] Αντιστοιχεί στο τέταρτο επίπεδο της αμερικανικής ποδοσφαιρικής πυραμίδας. Ο Άρης έχει χρώματα κιτρινόμαυρα και λευκά, έμβλημα τον θεό του πολέμου Άρη και αγωνίζεται στο Μπόλινγκερ Φιλντ (Bollinger Field) της πόλης Ω-Κλαιρ.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2009 από τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Γκρεγκ Σαλιάρα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός επιτυχημένου ποδοσφαιρικού εμπορικού οίκου στην πόλη Ω-Κλαιρ. Της έδωσε το όνομα "Άρης" προς τιμή της αγαπημένης του ελληνικής ομάδας, του Άρη Θεσσαλονίκης, γι' αυτό έχει παρόμοια χρώματα και έμβλημα.

Αμέσως, εντάχθηκε στο πρωτάθλημα Μεσοδυτικών πολιτειών (Midwest Division) της National Premier Soccer League, στο οποίο έδωσε το πρώτο ματς στις 31 Μαΐου 2009, χάνοντας με 0-5 από τους γειτονικούς "Madison 56ers". Την πρώτη σεζόν δεν έκανε ούτε μία νίκη και τερμάτισε στην προτελευταία θέση. Τα επόμενα χρόνια τερμάτισε στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας, χωρίς να προκριθεί στα πλέιοφ.

Ομάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπό την αιγίδα του Άρη λειτουργούν επίσης ομάδες γυναικών, εφήβων, παίδων και ακαδημιών που μετέχουν σε αντίστοιχα πρωταθλήματα. Συνολικά οι ενεργές ομάδες του Άρη έχουν ως εξής:

  • Ανδρική ομάδα (Μen Senior Team): NPSL-Midwest Division.
  • Γυναικεία ομάδα K-18 (U18 ARIS LADIES).
  • Εφηβική ομάδα Κ-16 (U16 ARIS JUNIORS).
  • Παιδική ομάδα Κ-14 (U14 ARIS CHICOS).
  • Ποδοσφαιρική Ακαδημία (ARIS YOUTH ACADEMY).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]