Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ρητό«Η Γνώση είναι Δύναμη»
ΤύποςΙδιωτικό Πανεπιστήμιο
Ίδρυση1961
ΠρύτανηςΔρ. Αντρέας Ευσταθίου
Φοιτητές8500
ΤοποθεσίαΛευκωσία, Λευκωσία
Ιστότοποςhttps://www.euc.ac.cy

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο με έδρα τη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου, το οποίο μετεξελίχθηκε από το Cyprus College (έτος ίδρυσης 1961), το αρχαιότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Κύπρο. Το EUC ακολουθεί μια συγκεκριμένη πολιτική εισδοχής με βάση τo προηγούμενο ακαδημαϊκό ιστορικό και τις επιδόσεις των φοιτητών. Επί του παρόντος, στο ίδρυμα είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 8.500 φοιτητές, οι οποίοι δύνανται να λάβουν διεθνώς αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Οι φοιτητές βαθμολογούνται με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).

Το EUC είναι φημισμένο για τον προσανατολισμό του στην απασχολησιμότητα των φοιτητών του, για την επένδυσή του στην καινοτομία υψηλής τεχνολογίας και τη διασύνδεσή του με τη βιομηχανία και την κοινωνία.

Το Start-up Center powered by Microsoft[1] βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη και ως κέντρο Νεοσύστατων επιχειρήσεων αποτελεί την εξέλιξη του κέντρου καινοτομίας της Microsoft[2]. Λειτουργεί ως πηγή χρηματοδότησης και υποστήριξης, προωθώντας συνεργασίες μεταξύ επιχειρηματιών και πρωτοπόρων δημιουργών στην ευρύτερη περιοχή και είναι ανοιχτό σε φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές, επαγγελματίες πληροφορικής και επενδυτές. Το Κέντρο ενισχύει τους tech entrepreneurs, υποστηρίζοντας και βελτιώνοντας τις ιδέες τους, συμβάλλοντας – κατά τρόπο ουσιαστικό – στην εισαγωγή των εν λόγω ιδεών στην αγορά, με την παροχή της απαραίτητης δικτύωσης και πόρων.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ίδρυμα ιδρύθηκε το 1961 από τον Ιωάννη Γρηγορίου ως το πρώτο Κολλέγιο στην Κύπρο για σπουδές στα οικονομικά με την επωνυμία «Cyprus College». Το κολλέγιο μετεξελίχθηκε σε Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2007, βάσει του νόμου περί ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα τα Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματα σπουδών έχουν εγκριθεί από τον Κυπριακό Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και αναγνωρίζονται διεθνώς [3]. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεργάζεται με αρκετά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ [4] προσφέροντας την δυνατότητα στους φοιτητές, τους ακαδημαϊκούς και το προσωπικό του να σπουδάζουν, να επιμορφώνονται και να αποκτούν εμπειρίες σε πολλά πανεπιστήμια στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μπιλ Κλίντον επισκέφθηκε, το 2012, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως Επίτιμος Καγκελάριος των Πανεπιστημίων Laureate International. Ο πρώην Πρόεδρος μίλησε για την Κοινωνική Ευθύνη, τη Νεανική Ηγεσία και την αύξηση της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. [5] Ανήκει στον διεθνή οργανισμό Galileo Global Education, τον μεγαλύτερο οργανισμό πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη με ένα δίκτυο 54 ιδρυμάτων σε 13 χώρες με σύνολο φοιτητών που ξεπερνά τις 170,000.

Σχολές και Τμήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου λειτουργούν 6 Σχολές:

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων[6][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τμήμα Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών
  • Τμήμα Διοίκησης και Μάρκετινγκ

Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών[7][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τμήμα Τεχνών
  • Τμήμα Επιστημών της Αγωγής
  • Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών
  • Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς

Σχολή Θετικών Επιστημών[8][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τμήμα Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Μηχανικής
  • Τμήμα Επιστημών Υγείας
  • Τμήμα Επιστημών Ζωής

Νομική Σχολή[9][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη αυτόνομη Νομική Σχολή στην Κύπρο, αναγνωρισμένη από το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το εν λόγω γεγονός δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να εγγραφούν στον Δικηγορικό Σύλλογο Κύπρου και στους Δικηγορικούς Σύλλογους της Ελλάδας. [10]

Ιατρική Σχολή[11][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι φοιτητές διδάσκονται και εκπαιδεύονται στην Κύπρο. Δεν απαιτείται «προ-ιατρική» εκπαίδευση, δεδομένου ότι το πρόγραμμα σπουδών παρέχει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στις θεμελιώδεις επιστήμες. Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι διαπιστευμένη από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), από το World Federation for Medical Education (WFME) [12], εγκεκριμένη από τον Ελληνικό Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) [13] και εγγεγραμμένη στο Foundation for Advancement of International Medical Education and Research (FAIMER). Οι βραβευθέντες με Νόμπελ, βιοχημικός Tomas Lindahl (Χημεία 2015) και βιοχημικός Robert Huber (Χημεία 1988) αποτελούν μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής, ενώ η Βιοχημικός Άντα Γιονάτ (Χημεία 2009) και ο Βιοχημικός Jean-Marie Lehn (Χημεία 1987) έχουν αναγορευθεί Επίτιμοι Καθηγητές της Σχολής. Το 2017, η Σχολή προσέφερε το 1ο Πρόγραμμα Οδοντιατρικής[14] στην Κύπρο. Η Ιατρική Σχολή του ΕΠΚ είναι πλέον επίσημα αναγνωρισμένη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο στην πλατφόρμα Internal Market Information System (ΙΜΙ). [15]Οι φοιτητές προέρχονται από πολλές χώρες όπως Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Σουηδία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Κύπρο.

Παράρτημα Ιατρικής Σχολής στη Φρανκφούρτη Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ίδρυσε Παράρτημα της Ιατρικής Σχολής στη Φρανκφούρτη το 2022, προσφέροντας το πτυχίο Ιατρικής (MD Medicine) στη Γερμανία. Το Πτυχίο διδάσκεται εξ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα, έχει διάρκεια 6 χρόνια, με συνολικό φόρτο 360 ECTS. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ολοκληρώνουν 5,500 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

Οδοντιατρική Σχολή[16][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Οδοντιατρική Σχολή προσφέρει πενταετές Πτυχίο Οδοντιατρικής DBS, που διεξάγεται στα Αγγλικά. Το πρόγραμμα ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το προφίλ και τις ικανότητες για τον πτυχιούχο Ευρωπαίο Οδοντίατρο, το οποίο έχει εγκριθεί από την Ένωση Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη (Association of Dental Education in Europe, ADEE).

Οδοντιατρική Κλινική στην Πανεπιστημιούπολη

Η Οδοντιατρική κλινική λειτουργεί στην πανεπιστημιούπολη του EUC και χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των φοιτητών Οδοντιατρικής για την απόκτηση βασικών οδοντιατρικών δεξιοτήτων και κλινικών ικανοτήτων.

Κτηνιατρική Σχολή[17][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Σχολή Κτηνιατρικής προσφέρει πενταετές πτυχίο Κτηνιατρικής (Doctor of Veterinary Medicine, DVM) με εκπαίδευση στις διάφορες πτυχές της κτηνιατρικής επιστήμης, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης, της θεραπείας, της χειρουργικής επέμβασης και της πρόληψής ασθενειών σε όλες τις κατηγορίες ζωών.

Το Πτυχίο Κτηνιατρικής, (Doctor of Veterinary Medicine, DVM) πληροί τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Συστήματος Αξιολόγησης της Κτηνιατρικής Εκπαίδευσης (European System of Evaluation of Veterinary Training ESEVT) με τις απαραίτητες κλινικές δεξιότητες στη Πανεπιστημιακή Κλινικής Μικρών Ζώων που λειτουργεί στη Σχολή.

Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μονάδα ιδρύθηκε το 2013 και έχει αναπτυχθεί με ραγδαίο ρυθμό, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης σε μεγάλο αριθμό φοιτητών ή επαγγελματιών που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ένα συμβατικό πρόγραμμα σπουδών λόγω γεωγραφικών, επαγγελματικών, οικογενειακών ή άλλων περιορισμών. Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ανάγκη για μάθηση μέσω εναλλακτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης συμβάλλει στην προώθηση ισότιμων ευκαιριών εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με τις σχολές του Πανεπιστημίου, η Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Προγράμματα σε διάφορους κλάδους όπως Εκπαίδευτική Ηγεσία, Μουσική Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Δημόσια Υγεία, Δημόσια Διοίκηση, Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό, Cybersecurity, Artificial Intelligence, Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΜΒΑ, Marketing and Communications, Αγγλικές Σπουδές, Ελληνικές Σπουδές, Ποινικό Δίκαιο, Δημόσιο Δίκαιο, Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου, Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση, Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας και Εκπαίδευση STEAM, Medical Education και Λογοπαθολογία. Τα προγράμματα αυτά προσφέρονται στα Ελληνικά ή / και στα Αγγλικά. Όλα τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι πλήρως αναγνωρισμένα στην Κύπρο από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και στην Ελλάδα από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Διαπιστεύσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όλα τα Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματα έχουν εγκριθεί από τον Κυπριακό Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και αναγνωρίζονται παγκοσμίως.[18]

Βραβεία και Αναγνώριση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Times Higher Education Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάχθηκε ανάμεσα στα 201+ καλύτερα πανεπιστήμια στο κόσμο στους τομείς της καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και υποδομών.[19]

HR Excellence in Research Το Σεπτέμβριο του 2017, απονεμήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το λογότυπο ‘HR Excellence in Research’.

ECTS Label Στο ΕΠΚ απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ιατρική Σχολή Στην Ιατρική Σχολή του EUC έχει απονεμηθεί το πρώτο βραβείο για τις καλύτερες ιατρικές εγκαταστάσεις και το πρώτο βραβείο για τις καλύτερες ιατρικές λύσεις στον διαγωνισμό Crestron International Awards. [20]

Science Shop Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει τοποθετήσει την Κύπρο στον διεθνή και ευρωπαϊκό χάρτη των «Science Shops», με την ίδρυση του πρώτου Science Shop, ενός από τα 30 που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ευρώπη. Το "Science Shop" αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου “Living Knowledge” International Science Shop και στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία των πολιτών. Στην Κύπρο, το πρώτο "Science Shop" ενσωματώθηκε στο ΕΠΚ μέσω του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος PERARES (Εμπλοκή των Πολιτών στην Έρευνα και επίδραση της Έρευνας στην Κοινωνία, 7ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο).

Δίκτυο της Ουτρέχτης Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μετά από διαδικασία αξιολόγησης και σχετικής ψηφοφορίας, έγινε δεκτό ως πλήρες μέλος του «Δικτύου της Ουτρέχτης», το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την ακαδημαϊκή του αριστεία παγκοσμίως.

QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars University Ratings) Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αξιολογήθηκε από την QS World University Rankings, η οποία αξιολογεί πολλά από τα πιο περίβλεπτα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη. [21][22] Η QS Stars University Rating χρησιμοποιείται από τα ενδιαφερόμενα μέρη και μελλοντικούς σπουδαστές, σε διεθνές επίπεδο, για τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης αλλά και πιο ολοκληρωμένης εικόνας σε σχέση με την ποιότητα ενός ιδρύματος, καθώς εξετάζει τη διοικητική και ακαδημαϊκή υπόσταση του πανεπιστημίου και αξιολογεί κάθε πτυχή της απόδοσής του ,από τη διδασκαλία και την απασχολησιμότητα των αποφοίτων του μέχρι τις εγκαταστάσεις του και την κοινωνική ευθύνη. Το ΕΠΚ είναι το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που αξιολογήθηκε με τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στους τομείς της διδασκαλίας, των εγκαταστάσεων, της κοινωνικής ευθύνης, της διεθνοποίησης, της απασχολησιμότητας και της στήριξης των φοιτητών. [23]

Mε βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων “QS Stars University Ratings” που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2021 το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη βαθμολογία 5 αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του απόδοση ως επίσης και 5 αστέρια και στους ακόλουθους συγκεκριμένους τομείς:

  • Διδασκαλία
  • Απασχολησιμότητα
  • Διεθνοποίηση
  • Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση
  • Φοιτητικές Υπηρεσίες – Στήριξη Φοιτητών
  • Πτυχίο Ιατρικής

Έγκριση του Πτυχίου Νοσηλευτικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Το Πτυχίο Νοσηλευτικής αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/36/ΕΚ που αφορά στην αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων μεταξύ των κρατών μελών.

Παγκόσμια Κατάταξη Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται στα κορυφαία 3000 πανεπιστήμια του κόσμου. [24]

Αναγνωρίζεται από τον Ελληνικό ΔΟΑΤΑΠ Το EUC είναι αναγνωρισμένο από τον Ελληνικό Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ως ισοδύναμο και αντίστοιχο των ελληνικών πανεπιστημίων. [25]

Υπηρεσίες Φοιτητών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαμονή Οι φοιτητικές μονάδες στέγασης βρίσκονται μόλις λίγα λεπτά μακριά από την πανεπιστημιούπολη και διαθέτουν μοντέρνα και κομψά στούντιο και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, πλήρως επιπλωμένα.[26] Οι φοιτητικές μονάδες στέγασης διαθέτουν επίσης κοινωνικούς χώρους, όπως καφετέρια και γυμναστήριο, ενώ προσφέρουν και άλλες υπηρεσίες όπως αίθουσα πλυντηρίου, διασύνδεση με το διαδίκτυο, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και ποδηλάτων και ένα πακέτο καλωσορίσματος με απαραίτητα οικιακά σκεύη. Το Γραφείο Στέγασης προσφέρει βοήθεια σε όλους τους φοιτητές για τον εντοπισμό κατάλληλων καταλυμάτων.

Φοιτητική Ζωή Η ζωή στην πανεπιστημιούπολη συμβάλει στην πνευματική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και εξέλιξη των φοιτητών. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε έναν ή περισσότερους ομίλους και φοιτητικές οργανώσεις. Οι εξωσχολικές δραστηριότητες ποικίλουν και συμπεριλαμβάνουν Διαγωνισμούς Ομιλίας Νομικής Ρητορικής, Πολιτιστικές Βραδιές, Διαλογισμό, Πάρτι, Εκδρομές και Φεστιβάλ. [27]

Κέντρο Καριέρας Το Κέντρο Καριέρας του EUC παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες σταδιοδρομίας για να ενδυναμώσει τις εμπειρίες ζωής των φοιτητών, να βελτιστοποιήσει τις ακαδημαϊκές τους επιλογές και να συμβάλει στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων. Με υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην πρακτική άσκηση και την απασχόληση μετά την αποφοίτησή τους, το Κέντρο Καριέρας στηρίζει τους φοιτητές και τους αποφοίτους ώστε να προσδιορίσουν τις επαγγελματικές τους επιλογές – παράλληλα με την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους – μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και υπηρεσιών. Το Κέντρο Καριέρας του EUC διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τοπικούς και περιφερειακούς οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και με το δίκτυο αποφοίτων του πανεπιστημίου, συνδράμοντας στη διασύνδεση των φοιτητών με τους μελλοντικούς εργοδότες.[28]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Συνεργασίες - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου». 
  2. «Εγκαίνια του Microsoft Innovation Center». 
  3. [1] «Κυπριακός Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ)». 25 Ιουλίου 2019. .
  4. [2] «Erasmus - European University Cyprus». 
  5. [3] «Ο Μπιλ Κλίντον στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου». 
  6. «Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου». www.euc.ac.cy. Ανακτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2023. 
  7. «ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου». www.euc.ac.cy. Ανακτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2023. 
  8. «ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ». www.euc.ac.cy (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2018. 
  9. «European University Cyprus - Νομική Σχολή». www.euc.ac.cy (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2018. 
  10. «Cyprus Bar Association». Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019. 
  11. «Ιατρική Σχολή Κύπρου - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου». www.euc.ac.cy. Ανακτήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2018. 
  12. «World Federation for Medical Education». 
  13. «Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.». Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019. 
  14. «Οδοντιατρική στο EUC». Ανακτήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2021. 
  15. «Internal market Information System». Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019. 
  16. «Σχολή Οδοντιατρικής - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου». www.euc.ac.cy. Ανακτήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023. 
  17. «Σχολή Κτηνιατρικής - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου». www.euc.ac.cy. Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2024. 
  18. «Διακρίσεις και Αναγνωρίσεις - European University Cyprus». Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019. 
  19. «Διακρίσεις και Αναγνωρίσεις - European University Cyprus». Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019. 
  20. «Crestron EMEA». www.crestron.eu. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Νοεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018. 
  21. «Διακρίσεις και Αναγνωρίσεις - European University Cyprus». Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019. 
  22. «Top Universities». Top Universities. Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018. 
  23. «QS Top Universities». topuniversities.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Ιανουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018. 
  24. «University - Ranking Web of Universities: More than 28000 institutions ranked». www.webometrics.info. Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018. 
  25. «Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.». www.doatap.gr. Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018. 
  26. «Στέγαση - European University Cyprus». Ανακτήθηκε στις 12 Αυγούστου 2019. 
  27. «Δραστηριότητες και Όμιλοι - European University Cyprus». Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018. 
  28. «Κέντρο Καριέρας - European University Cyprus». Ανακτήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2018.