Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:P.a.a

UnaToFiAN-1 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Με αφορμή το λήμμα [[Όκουμα]], παρατήρησα ότι το πρότυπο:πόλη του προσθέτει την κατηγορία «Νομός Φουκουσίμα». Μπας κι έχεις ιδέα γιατί? -- UnaToFiAN-1 (συζήτηση) 22:29, 9 Μαρτίου 2023 (UTC)

P.a.a (συζήτησησυνεισφορές)

Παράξενο, θα το τσεκάρω.

P.a.a (συζήτησησυνεισφορές)

@UnaToFiAN-1 στα wikidata η Όκουμα έχει δύο δηλώσεις για την υπερκείμενη διοικητική υποδιαίρεση, μία Fukushima Prefecture και μία Futaba district. Αυτό καταρχήν δεν είναι πρόβλημα, γιατί το πρότυπο Πόλη ζητάει από το module Wikidata να του επιστρέψει μόνο μία, αυτή με τον πιο πρόσφατο προσδιοριστή P580, δηλαδή ημερομηνία έναρξης. Φευ, στα wikidata οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν έχουν τέτοιο προσδιοριστή. Οπότε φέρνει περίπου αυθαίρετα το Fukushima Prefecture. Έλα όμως που πέφτουμε στην περίπτωση από λάθος το αντικείμενο Fukushima Prefecture στα wikidata να έχει συνδεθεί (από κάποιο μποτ υποθέτω όχι με το λήμμα Νομός Φουκουσίμα που δεν έχουμε, αλλά με τη σελίδα της κατηγορίας Νομός Φουκουσίμα (διέγραψα τη σύνδεση).

Ευτυχώς, αν και οι δύο δηλώσεις δεν έχουν προσδιοριστικό εναρξης, αν προσέξεις στη δήλωση Futaba district έχει ανώτερο rank, που έτσι κι αλλιώς είναι αυτό που θέλουμε.

Οπότε στο πρότυπο Πόλη, προσθετουμε στη σχετική κλήση rank=best (το έκανα)

Τώρα το μόνο που μένει είναι να προσθέσεις στα Wikidata ελληνική ετικέτα στην περιοχή Φουτάμπα.

UnaToFiAN-1 (συζήτησησυνεισφορές)

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το ξέμπλεγμα που έκανες.

Απαντήστε στο "Πρότυπο:Πόλη"