Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:ΔώραΣτρουμπούκη/Structured Discussions Archive 1

Συνεχής προπαγάνδα απο SPAs - Για την αφαίρεση που έκανα στο λήμμα της ΕΣΣΔ

2
Mpaglamas (συζήτησησυνεισφορές)

Γιατί αφαίρεσα το κεφάλαιο "Κριτική από Κομμουνιστές" από το λήμμα της ΕΣΣΔ.

Το κέιμενο που διέγραψα δεν ήταν τεκμηριωμένο, είχε συνδέσμους προς online βιβλιοπωλεία για "τεκμηρίωση". Επίσης, αποτελεί προσπάθεια προώθησης συγκεκριμένων ιδεολογιών από SPAs. Θα σου τεκμηριώσω αμέσως γιατί.

Στην πρώτη παράγραφο γίνεται προώθηση του ΝΑΡ, ακόμα και με αναφορές (λανθασμένες βέβαια) σε βιβλία του Μπιτσάκη και του Κάππου, θα τους βρείτε στην σελίδα του προηγούμενου συνδέσμου ως ιδρυτικά μέλη του ΝΑΡ. Το ίδιο πράγμα γράφεται σε πολλά άρθρα με θέμα τον κομμουνισμό ή την αριστερά από SPAs του συγκεκριμένου χώρου που βλέπουν την Βικιπαίδεια σαν διαφήμιση για το κόμμα τους. Δες Κομμουνιστική Επαναθεμελίωση και την ιστορία συζήτησης της, ή οποιοδήποτε άρθρο όπως Νέο Αριστερό Ρεύμα. Το λέω γιατί μου αναίρεσες και σε ένα άλλο άρθρο τις διαγραφές μου, παρόμοιας φύσης πάλι.

Στο υπόλοιπο είναι ένα κείμενο του Τρότσκι σε ένα κολάζ με την ιδεολογία του Νέου Αριστερού Ρεύματος, εννοείται χωρίς σωστή τεκμηρίωση. Μάλιστα, η τελευταία παράγραφος είναι ακριβώς ίδια με το λήμμα Κομμουνιστική Επαναθεμελίωση, που διαγράφηκε πρόσφατα, καθώς και εγώ και άλλοι χρήστες - και εσύ - καταλήξαμε ότι δεν τηρεί κανένα κριτήριο και αποτελεί προπαγάνδα για το ΝΑΡ.

Που αλλού έχει γίνει αυτό; Στο λέω γιατί μάλλον πρέπει να πάμε να τα διαγράψουμε.

  1. Δικτατορία του προλεταριάτου - Έχουμε ολόκληρο κεφάλαιο για την Κομμουνιστική Επαναθεμελίωση (ιδεολογία που ανέπτυξε το ΝΑΡ) στο άκυρο. Πραγματικά είναι εκεί για διαφημιστικούς λόγους.
  2. Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός - Έχουμε, εκτός από το κεφάλαιο "Η εφαρμογή στη Σοβιετική Ένωση και στον υπόλοιπο κόσμο" που είναι απλά opinion piece, διαφημιστική αναφορά στο ΝΑΡ ώς "δύναμη του κομμουνιστικού κινήματος" πάλι τελείως άσχετη, που αναφέρει απλά το σύστημα που έχει ως οργάνωση το ΝΑΡ την "δημοκρατική ενότητα δράσης" (ναι σε bold), χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο να υπάρχει στο λήμμα πέρα από στεγνή διαφήμιση. Τα αφαίρεσα, αλλά μου τα αναίρεσες και εκεί.
  3. Κομμουνισμός - Τι να πρωτοπούμε για το δύσμοιρο αυτό λήμμα. Αλλά θα πω αυτό. Δες την ιστορία επεξεργασιών μου και θα δεις ότι και εκεί απλά το ΝΑΡ διαφήμιζε την δική του ιδεολογία, μάλιστα μεταξύ αλλων με το κείμενο: "αλλιώς ''εργατική εξουσία / δημοκρατία'' (ο όρος χρησιμοποιείται σήμερα από πολλούς μαρξιστές, για να τονίσει την ανάγκη αποφυγής της γραφειοκρατικής δικτατορίας ενός πολιτικού κόμματος στο όνομα της εργατικής τάξης και του κομμουνισμού)". Τα περί "εργατικής δημοκρατίας" είναι ασφαλώς, πάλι ιδεολογία ΝΑΡ[1] (παράγραφος που λέει: Οι αρχές συγκρότησης και κανόνες λειτουργίας του ΝΑΡ διαπνέονται από τις αρχές της εργατικής δημοκρατίας), μάλιστα εδώ δίνεται και χωρίς καμία εξήγηση, αποτελώντας ξερή προπαγάνδα.


Όλα αυτά χωρίς ουτέ μια σωστή πηγή. Οι περισσότερες πηγές είναι λινκ προς βιβλιοπολεία και άρα λανθασμένες.

Τι άλλο να πείς; Να πούμε για την σελίδα Ολοκληρωτικός καπιταλισμός (δική τους ιδεολογία) που είναι απλά έκθεση ιδεών τους πάλι; Να πούμε ότι αυτό γίνεται στην Βικιπαίδεια απο αυτά τα SPAs εδώ και 10 χρόνια;

Οπότε έκανα ξεκάθαρη την θέση μου φαντάζομαι, όλα αυτά με ένα γρήγορο ψάξιμο κιόλας, ούτε που ξέρω πόσες τέτοιες άλλες περιπτώσεις υπάρχουν. Είναι κρίμα, γιατί τα άρθρα στρατηγικά και μεθοδικά γίνονται χειρότερα στο πολιτικό κομμάτι της Βικιπαίδειας ραγδαία από τέτοιου είδους SPAs. Ελπίζω να καταλάβεις γιατί έκανα τις διαγραφές, ίσως θα επρέπε να το επικοινωνήσω καλύτερα στην σελίδα συζητήσεων φυσικά πριν τις κάνω, οπότε σόρρυ για αυτό.

  1. «Ποιοί είμαστε | Νέο Αριστερό Ρεύμα». narnet.gr. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2021. 
ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Αυτά που γράφεις εδώ, πρέπει να τα γράψεις στη σελίδα συζήτησης. Θα τα μεταφέρω εγώ εκεί. Όσο για τις παρατηρήσεις σου θα τα ξαναδώ - γιατί έχεις δίκιο σε πολλά σημεία και θα απαντήσω στις σελίδες συζήτησης των λημμάτων.

Απαντήστε στο "Συνεχής προπαγάνδα απο SPAs - Για την αφαίρεση που έκανα στο λήμμα της ΕΣΣΔ"