Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια. Θα χρειαστώ τη γνώμη σου και τη βοήθεια σου. Πρότυπο:Διοικητική Διαίρεση (Κύπρος). Δημιούργησα το πρότυπο, στην προσπάθεια μου να κάνω μια νέα αρχή. Ουσιαστικά είναι το Πρότυπο:Πόλη/αμμοδοχείο (δεν ήθελα να το πειράξω αυτό) με κάποιες αλλαγές. Θέλω απλά να δοκιμάσω να δω πως θα δουλέψει με την Κύπρο, αν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις επαρχίες, δήμους, κοινότητες (και συνοικίες/προάστια των δήμων). Αν μπορεί να δουλέψει για μια χώρα, θα δοκιμάσω και για πιο πολλές χώρες, να δω τι προβλήματα θα υπάρξουν. Αν όχι, τότε δεν θα μπορέσουμε να έχουμε, προς το παρόν, ένα γενικευμένο πρότυπο. Στόχος είναι να υπάρξει ένα πρότυπο που να αντλεί όλες τις πληροφορίες από τα wikidata, αν αυτές δεν υπάρχουν ήδη... χειρόγραφες).

Κάποια είναι απορίες, κάποια είναι σχόλια. Για βοήθεια κατανόησης, Άγιος Αθανάσιος Λεμεσού

1) Στην κορυφή του προτύπου εμφανίζει την ονομασία του λήμματος. Δύο γραμμές πιο κάτω εμφανίζεται η επίσημη ονομασία. Η επίσημη ονομασία μία είναι πάντα και πάντα στην επίσημη γλώσσα της περιοχής. Εξαιρούνται περιοχές με 2 ή και περισσότερες επίσημες γλώσσες. Στην περίπτωση κυπριακών τοποθεσιών, εμφανίζεται απλά η ονομασία όπως και στην κορυφή του λήμματος, εκτός αν υπάρχει διαφορά. Με τοποθεσίες περιοχών με άλλη επίσημη γλώσσα δεν θα είχαμε επανάληψη φυσικά. Νομίζεις χρειάζεται τροποποίηση; Ίσως αν γραφόταν δίπλα η έκφραση: Επίσημη ονομασία;

2) Σε πολλές περιπτώσει το ότι είναι "Δήμος της Κύπρου" είναι εύκολο. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως Νέα Υόρκη, έχουν πολλές ιδιότητες στο είναι. Και δεν μπορούμε να βάλουμε μια ως προτιμώμενη.

3) Χρειάζεται λεζάντα κάτω από το έμβλημα και κάτω από το location map; Επίσης, δεν έχω καταφέρει να χωρίσω τις δύο ενότητες με μία γραμμή, όπως με τις υπόλοιπες. Ακόμη, ενώ το location map δουλεύει μια χαρά, δεν εμφανίζονται οι συντεταγμένες πάνω ψηλά στο λήμμα για να δείχνει το χάρτη.

4) Βρίσκεται στη διοικητική μονάδα: Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ύπαρξης διαφορών διοικητικών μονάδων. Άλλοτε θα βρίσκεται σε επαρχία, άλλοτε σε δήμο κτλ...

5) Διοικητικά διαιρείται σε: υπάρχει ο κίνδυνος πάρα πολλών υποδιαιρέσεων. Π.χ. μια επαρχία διαιρείται σε 100 κοινότητες και 5 δήμους (τα οποία φυσικά αναγράφονται μέσα στο λήμμα, αλλά μπορεί να αναγράφονται και στα wikidata). Αν τοποθετηθεί κενή η παράμετρος δεν θα τα εμφανίζει από τα wikidata αλλά δεν νομίζω να είναι η καλύτερη λύση.

6) Δήμαρχος, έπαρχος, κοινοτάρχης: αντιμετώπισα το πρόβλημα αυτό τοποθετώντας την ιδιότητα "θέση του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας" στα wikidata. Δες όμως την ιδιότητα στη σελίδα wikidata του Αγίου Αθανασίου. . Εκτός από δήμαρχος έβαλα και το αντικείμενο "Δήμαρχος του Αγίου Αθανασίου Λεμεσού". Θεωρητικά και τα 2 είναι σωστά. Το πρώτο όμως είναι γενικότερο και μπορεί να αφαιρεθεί από κάποιο χρήση στα wikidata. Και χάνουμε και τη διασύνδεση στο λήμμα σε περιπτώσεις που υπάρχει και λήμμα τύπου "Δήμαρχος του Αγίου Αθανασίου Λεμεσού".

7) Κάτω από τον δήμαρχο γράφει (1 Ιανουαρίου 2017). Είναι οκ έτσι; Δείχνει ότι είναι η ημερομηνία έναρξης της θητείας του ως δήμαρχος; (Δεν είναι ανάγκη να είναι η πρώτη θητεία του. Αν συνέχιζε από προηγούμενη θητεία, θα ήταν 1 Ιανουαρίου 2011).

8) Έκταση: 14.504 Τετραγωνικό χιλιόμετρο km² Πρόβλημα, αν τοποθετηθεί η μονάδα μέτρησης στα wikidata (που χωρίς αυτή δεν θα είχε νόημα η καταχώρηση), εμφανίζεται στο λήμμα. Θα μπορούσε να φύγει από το πρότυπο το km², αλλά στα wikidata το Τετραγωνικό χιλιόμετρο είναι σε ενικό αριθμό. Θα μπορούσε να γίνει πληθυντικός (η ετικέτα) αφού μόνο στην περίπτωση του 1 χρησιμοποιείται ενικός, αλλά και πάλι δεν είναι η κατάλληλη λύση. Και δεν μιλάμε πια για σύμβολα και συντομογραφίες αλλά για ολόκληρη την ονομασία. Έτσι όπως είναι η καταχώρηση στα wikidata δεν ξέρω αν μπορώ χρησιμοποιήσω τον χαρακτήρα unicode από τη σελίδα https://www.wikidata.org/wiki/Q712226 .

9) Και το υψόμετρο έχει το ίδιο θέμα. Επίσης, το υψόμετρο και η έκταση έχουν το ίδιο πρόβλημα αν μπει άγνωστη τιμή. Λύνεται αν δεν τοποθετούνται οι μονάδες αυτόματα από το πρότυπο αλλά από τα wikidata.

10) Πληθυσμός: Σε άλλα πρότυπα έμπαινε δίπλα από τον πληθυσμό (2011), το οποίο ήταν σύνδεσμος για το αντίστοιχο λήμμα απογραφής. Με τα wikidata δεν βρήκα τρόπο να γίνει. Απλά το έκανα να τραβάει τον προσδιοριστή "μέθοδος προσδιορισμού" και ότι τον προσδιοριστή "σημείο στο χρόνο". Αν δεν υπάρχει όπως το πρώτο και υπάρχει μόνο το δεύτερο στα wikidata για μια περιοχή;

11) Ταχυδρομικός κώδικας: Έβαλα να εμφανίζει πόσοι είναι ποσοτικά. Δεν έχει νόημα όμως. Λάθος είναι. Το πρόβλημα είναι ότι μια περιοχή μπορεί να έχει μέχρι και εκατοντάδες ΤΚ. Σε άλλα πρότυπα γράφει 4100-4109. Αυτό μπορεί να γίνει και στα wikidata. Τι γίνεται όμως αν χρήστες τα συμπληρώνουν κανονικά, ένα προς ένα; Δεν είναι λάθος αλλά θα μας τα εμφανίζει όλα στο πρότυπο. Σκέφτηκα κάποιες επιλογές αλλά πολύ δύσκολα γίνονται.

12) Ζώνη ώρας: Στα wikidata μπορεί να συμπληρώσουν το "Ώρα Ανατολικής Ευρώπης" αλλά και το UTC+02:00. Που ναι, θεωρώ ότι δίνουν την ίδια πληροφορία, αλλά έχουν διαφορετικά αντικείμενα και λήμματα. Τα αγγλικά λήμματα en:Eastern European Time και en:UTC+02:00 ξεκαθαρίζουν τη διαφορά. Νομίζω το πρώτο πρέπει να μπαίνει αλλά το δεύτερο είναι πιο αναγνωρίσιμο και βοηθά τον αναγνώστη. Ίσως έχω και λάθος. Ακόμη, πρέπει να δείξουμε ποια είναι η επίσημη και ποια η θερινή ώρα. Υπάρχουν οι προσδιοριστές.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

1) Πρόβλημα/σφάλμα που επαναλαμβάνεται σε όλα τα παρεμφερή πρότυπα, κληρονομημένο από παλιότερα. Στην κορυφή είναι η παράμετρος όνομα και ως fallback το τίτλος του λήμματος. Το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα προσδιοριστικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση καλύτερα η επίσημη ονομασία να πάει στην κορυφή αντί του ονόματος για να υπάρχει συνοχή. Σε

2) Πολύπλοκο ίσως. Θα χρειαστεί module που να ελέγχει ποιες από τις τιμές είναι διοικητικές διαιρέσεις.

3) Δεν βρίσκω ανάγκη για λεζάντα. Είναι κατανοητό τι αντιπροσωπεύουν. Αν χρειάζεται πάντως αρκεί μια στατική («έμβλημα», «θέση στο χάρτη της Κύπρου»)

4) Σωστός

5) Πόσες είναι οι επαρχίες; Αρκεί νομίζω στο λήμμα να μπαίνει με το χέρι Μέρη = [[#Δήμοι και κοινότητες|100 κοινότητες και 5 δήμοι]] παρακάμπτοντας τα wikidata.

6) Περιττή η ύπαρξη αντικειμένων "Δήμαρχος του...." αν δεν υπάρχει λήμμα. Για τους περισσότερους δήμους και κοινότητες δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Πάει ένα επίπεδο πίσω τη διασύνδεση των δεδομένων. Είναι απλώς "Δήμαρχος" "του" "Άγιος Αθανάσιος".

7) Μια χαρά κατανοητό.

8+9) Δεν έχω έτοιμη λύση γι'αυτό, θέλει ψάξιμο για να τραβάει το property για τη συντομογραφία από το αντικείμενο της πηγής (ακριβό) ή να έχει μια τοπική λίστα που να χρησιμοποιεί (φθηνότερο).

10) ?? Το έχεις ανακατέψει εδώ. Δες το πως γίνεται στο Πρότυπο:Πόλη. Γενικά δίνουμε (παράδειγμα):

  • προσδιοριστικά
    • σημείο στο χρόνο -> 2011
    • μέθοδος προσδιορισμού -> απογραφή
  • παραπομπή

Με αυτή τη μέθοδο και τα στοιχεία στο d:Q5601909 μπαίνει και χρονολογία και παραπομπή αυτόματα. Το μέθοδος προσδιορισμού προορίζεται κυρίως για τις διαφορές μεταξύ απογραφής και εκτίμησης.

11) Λίγες θα είναι οι περιοχές με εκατοντάδες ΤΚ. Μπορεί να γίνει παράκαμψη με το χέρι.

12) Μπερδεμένο γι'αυτό δεν ασχολήθηκα ακόμη με αυτό. Καλύτερα να γίνει πρώτα η δουλειά στα αντικείμενα και μετά να εισαχθεί στο πρότυπα. Εκ των πραγμάτων στο πρότυπο για οικισμούς του Κύπρου είναι κάτι που δεν αλλάζει οπότε δεν χρειάζεται να το τραβάει από τα Wikidata.

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

1) Η επίσημη ονομασία δεν θα είναι πάντα στην ελληνική γλώσσα. Θα είναι πρόβλημα να πάει στην κορυφή.

11) Αν είναι 15 ή 20 δεν μας ενοχλεί να φαίνονται όλοι; Γενικά πάνω από 5 ίσως να είναι καλύτερα να αναγράφονται ως 2010-2019.

Για τα άλλα ελπίζω να βρούμε λύσεις... Είναι υπαρκτά προβλήματα.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

1) Είχα την εντύπωση ότι μιλάς για το πρότυπο για την Κύπρο συγκεκριμένα (που βεβαίως έχει και τα τουρκικά ως επίσημη). Γενικά μάλλον είναι καλύτερο η επίσημη ονομασία να ακολουθεί ή να ακολουθείται από το περιεχόμενο της παραμέτρου όνομα ή του label στα ελληνικά. Ακόμη και στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης η κοινή και η επίσημη ονομασία είναι «Λιβάδι» σκέτο, όχι «Λιβάδι Θεσσαλονίκης».

11) Ναι, μας ενοχλεί, γι'αυτό έχουμε την παράκαμψη με το χέρι όπου ενοχλεί το πλήθος των τιμών.

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

1) Προσπαθώ, όπως προανέφερα, να δω αν δουλεύει ένα γενικό για μια (γνωστή σε μένα) χώρα και μετά αν γενικεύεται. Αν έχω το en:Finchley, θα έχω δηλαδή από πάνω το όνομα του τίτλου του λήμματος και από κάτω την επίσημη ονομασία σε αγγλική γραφή;

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Βασικά τα πρότυπα οικιστικών περιοχών (χωριών/πόλεων/επαρχιών/νομών) στο βασικό τους κομμάτι ακολουθούσαν τις γραμμές αυτού που έχουμε στις χώρες: Αίγυπτος. Την επίσημη ονομασία στα ελληνικά και στην τοπική γραφή. Κατέληξε αρχικά να μην συμπληρώνεται και να ισχύει το pagename από αμέλεια και βαρεμάρα, σταδιακά ξεχάστηκε και αποκολλήθηκε η επίσημη ονομασία σε άλλο σημείο. Στην ουσία όμως η ονομασία σε όλες τις μορφές της χρειάζεται να υπάρχει σε ένα σημείο, αυτό που ορίζει το τι περιέχει το infobox.

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Στα wikidata έχουμε όμως μόνο την ιδιότητα επίσημη ονομασία.

1) Μπορεί να αναγράφεται μόνο στην επίσημη γλώσσα (αυτό πιστεύω είναι το σωστό).

ή

2) Μπορεί να έχει πολλές τιμές, μια από αυτή η ελληνική απόδοση ή μετάφραση.

Πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε αυτά;

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)
Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, οι Γαλλόφωνοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με τα infoboxes, και μάλιστα πολύ πριν από τα Wikidata. Χρησιμοποιούν όμως πολύ διαφορετικό σύστημα από εμάς (που βασιζόμαστε στο αγγλικό) που εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να μεταφέρω.

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Με εντυπωσίασαν. Μόλις συμπλήρωσα όλες τις ιδιότητες στο λήμμα του Αγίου Αθανασίου, το δημιούργησαν.

Κρίμα. Θα κάνω μια απόπειρα. Ίσως ζητήσω και τη βοήθεια κάποιου χρήστη τους.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Για την ελληνική απόδοση/μετάφραση/μεταγραμματισμό έχουμε το label. Και μάλλον είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιείται (εφόσον υπάρχει στα ελληνικά) από το pagename.

Από την άλλη το d:Property:P1448, ενώ ο προσδοκόμενος στόχος του είναι να περιέχει το επίσημο όνομα στην επίσημη γλώσσα (ή επίσημες γλώσσες), στην πράξη, σε κάποιες λίγες περιπτώσεις μπορεί να περιέχει και άσχετες γλώσσες: d:Q60#P1448 Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί στα Wikidata βέβαια.

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Ας αφήσουμε τα επιμέρους προβλήματα προς το παρόν. Προσπάθησα να συγκρίνω τη χρήση του προτύπου μόνο με την άντληση δεδομένων από τα wikidata και μόνο με τη χρήση των παραμέτρων στη ΒΠ. Μόνο με wikidata Άγιος Αθανάσιος Λεμεσού, μόνο με παραμέτρους Άγιος Αθανάσιος Λεμεσού/Δοκιμή. Και στα 2 πρόσθεσα λανθασμένες πληροφορίες απλά για να έχω κάτι σε όλες τις ιδιότητες/παραμέτρους.

1) Στην περίπτωση μόνο με wikidata:

α) Δεν υπάρχει ιδιότητα για την ασπίδα.

β) Δεν εμφανίζει τη σφραγίδα.

γ) (Ισχύει και για τα δύο) Κάτω από τη σημαία να γραφτεί "Σημαία" και κάτω από το έμβλημα "Έμβλημα"

δ) Στο είπα και πριν για τις συντεταγμένες: δεν εμφανίζονται στην κορυφή του λήμματος όπως συμβαίνει με άλλα πρότυπα που αντλούν συντεταγμένες από wikidata.

ε) Η ιδιότητα ημερομηνία ίδρυσης δεν εμφανίζεται (ούτε μόνο με παραμέτρους δεν εμφανίζεται).

ε) Οι παράμετροι κατοικήθηκε και ενσωματώθηκε δεν έχουν αντίστοιχες ιδιότητες στα wikidata. Είναι απαραίτητες παράμετροι; Και τι εννοούμε με το ενσωματώθηκε. (Η παράμετρος κατοικήθηκε δεν εμφανίζεται, το ίδιο πρόβλημα μάλλον με την ημερομηνία ίδρυσης.)

2) Στην περίπτωση μόνο με παραμέτρους:

α) Εικόνα χάρτη τοποθεσίας. Το αντιλαμβάνεται ως πρότυπο. Δεν βρήκα τρόπο να το διορθώσω.

β) Σε καμιά εικόνα δεν λειτουργεί η παράμετρος Πλάτος Ταδε. Αλλά λειτουργεί όταν γραφτεί στο τέλος της εικόνας |300px. Οπόταν δεν είναι πρόβλημα.

γ) Τι παραμέτρους πρέπει να χρησιμοποιήσω για να γράψω τις συντεταγμένες; Μπερδεύτηκα...

δ) Δεν εμφανίζεται το location map. Έχει σχέση με το γ υποθέτω.

ε) Τι είναι η παράμετρος τύπος διοίκησης; Χρειάζεται;

στ) Δεν έχει ξεχωριστή παράμετρο για το πότε ξεκινά η θητεία του δημάρχου. Την έβαλα στην ίδια παράμετρο με το όνομα του δημάρχου. Νομίζω είναι καλό έτσι.

Αν διορθωθούν αυτά σημαίνει ότι το πρότυπο δουλεύει σίγουρα με τις ελάχιστα απαιτούμενες παραμέτρους οπόταν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικότερα και θα πρέπει απλά στη συνέχεια να βρούμε τρόπο να επιλύσουμε τα προβλήματα με τα wikidata.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

1α+β: d:Property:P94, d:Property:P158

δ: Ηθελημένα. Δεν υπάρχουν άλλα πρότυπα που να εμφανίζουν το αποτέλεσμα του {{coord}} στην κορυφή του λήμματος. Το πως γίνεται αυτό πρέπει να είναι στάνταρ και διάφανο για όλους τους χρήστες, δηλαδή να γίνεται πάντα με τον ίδιο τρόπο - με το ίδιο πρότυπο.

ε) Όταν για οικισμό λέμε πότε κατοικήθηκε στην ουσία είναι η έναρξη ύπαρξης του. Στα wikidata θα ήταν προσδιοριστικό με την ημερομηνία έναρξης στο είναι -> οικισμός (ή ότι άλλο). Ενσωματώθηκε είναι λάθος μετάφραση. Το σωστό είναι "εγκαινιάστηκε" ή "αναγνωρίστηκε" επίσημα (π.χ. η περιοχή που μένω ξεκίνησε να κατοικείται το 1914 αλλά αναγνωρίστηκε ως οικισμός το 1932)


2 α:

β: Στο παράδειγμά σου χρησιμοποιείς παράμετρο Πλάτος εμβλήματος ενώ το πρότυπο δέχεται Πλάτος Εμβλήματος

γ. Κληρονομιά του προτύπου είναι δυο διαφορετικές λειτουργίες για χάρτη. Η μία παίρνει latd και longd, η άλλη Πλάτος και Μήκος και μεταπίπτει σε Wikidata. Η πρώτη δομή πρέπει να αφαιρεθεί από όλα τα πρότυπα. Είχα βάλει για ανίχνευση το Κατηγορία:Σελίδα που χρησιμοποιεί pushpin_map στο Πρότυπο:Πόλη και φαίνεται ότι δεν τη χρησιμοποιεί κανένα λήμμα.

ε. Δεν θα την έβαζα στο infobox.


Θεωρώ λάθος τον τρόπο που δουλεύεις. Θα έπρεπε να είχες ξεκινήσει με τον κώδικα από το Πρότυπο:Πόλη που ήταν περισσότερο ενημερωμένο. Μετά βήμα-βήμα. Δεν γίνεται να λυθούν όλα μαζί. Καλύτερα να οδηγούμαστε σε ελάφρυνση του κώδικα παρά σε περισσότερο πολύπλοκο. Επίσης, δεν χρειάζεται να εμφανίζονται στο infobox όλες οι ιδιότητες που μπορεί να υπάρχουν στα Wikidata (π.χ. Διοικητικά διαιρείται σε...)

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Μα τον κώδικα από το Πρότυπο:Πόλη χρησιμοποίησα. Ότι λάθος/πρόβλημα βρίσκουμε εδώ υπάρχει και εκεί (εκτός 1-2 σημεία που έκανα λάθος εγώ κατά την επεξεργασία).

Ας επιλύσουμε πρώτα τα προβλήματα όταν χρησιμοποιούνται μόνο παράμετροι τότε, όχι δεδομένα από wikidata. Διόρθωσα ότι είπες.

1) Δουλεύουν και οι συντεταγμένες. Απορίες: α) ο χάρτης μπορεί να μεγαλώσει από το χρήστη (η παράμετρος mapsize δεν φαίνεται να δουλεύει); β) Γιατί υπάρχει δυνατότητα να εμφανίζεται μια λεζάντα εντός του χάρτη και μια εκτός του χάρτη; Δεν έπρεπε να υπάρχει μόνο η λεζάντα εντός του χάρτη;

Απορία: Οι παράμετροι shield_alt emblem_alt seal_alt flag_alt θα εμφανίζουν πάντα Ασπίδα, Έμβλημα, Σφραγίδα και Σημαία, έστω και αν κάποιος γράψει κάτι άλλο σε αυτές; Αλλά αν χρησιμοποιηθούν οι παράμετροι Άρθρο Σημαίας Άρθρο Σφραγίδας |Άρθρο Ασπίδας και Άρθρο Εμβλήματος θα εμφανίζει πάντα το αντίστοιχο λήμμα;

Αυτά είναι τα μόνα προβλήματα που έχει η χρήση μόνο με παραμέτρους.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)
Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)
Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Πρότυπο:Διοικητική Διαίρεση (Κύπρος)

Υπάρχει τρόπος να αλλάξει η σειρά των εικόνων; Πρώτα να μπαίνει η φωτογραφία, μετά το location map, μετά η εικόνα χάρτη τοποθεσίας και μετά τα εμβλήματα κτλ; Είναι το μόνο σημαντικό που έμεινα να διορθωθεί, αν διορθώνεται. Τα άλλα τα έχω επιλύσει.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Έγινε.

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Βασικά πρώτα να είναι το location map και μετά η εικόνα χάρτη τοποθεσίας. Αλλά μάλλον δεν γίνεται, το είχα δοκιμάσει. Σωστά;

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Εδώ έχω και τα δύο πρότυπα μαζί με όλες τις παραμέτρους συμπληρωμένες.

Όπως βλέπεις 2 είναι οι διαφορές: το πως εμφανίζονται τα έμβλημα, ασπίδα, σημαία, σφραγίδα. (Για την ασπίδα δεν έχει ιδιότητα στα wikidata. Θα προτείνω μία μάλλον.) Και όταν μπαίνει κάποιο σύμβολο με παράμετρο και κάποιο από wikidata η εμφάνιση χαλάει ). Διορθώνεται;


Και η άλλη διαφορά είναι στο location map. Το ένα δεν έχει καθόλου τίτλο και το άλλο έχει 2 τίτλους και βρίσκεται σε πλαίσιο.

Μπορούν να διορθωθούν;

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Εδώ έχω και τα δύο πρότυπα μαζί με όλες τις παραμέτρους συμπληρωμένες.

Όπως βλέπεις 2 είναι οι διαφορές: το πως εμφανίζονται τα έμβλημα, ασπίδα, σημαία, σφραγίδα. (Για την ασπίδα δεν έχει ιδιότητα στα wikidata. Θα προτείνω μία μάλλον.) Και όταν μπαίνει κάποιο σύμβολο με παράμετρο και κάποιο από wikidata η εμφάνιση χαλάει ). Διορθώνεται;


Και η άλλη διαφορά είναι στο location map. Το ένα δεν έχει καθόλου τίτλο και το άλλο έχει 2 τίτλους και βρίσκεται σε πλαίσιο.

Μπορούν να διορθωθούν;

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Γεράκι μπορούν να διορθωθούν;

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Το δεύτερο διορθώθηκε.

Το πρώτο "θεωρητικά" διορθώθηκε, πρακτικά και ουσιαστικά όχι. Παρά το σωστό κώδικα, ο parser πετάει τις λεζάντες έξω από τον πίνακα μέσα στον οποίο δημιουργούνται.

Άλλωστε τα λήμματα των "εικόνων" με αυτό τον κώδικα φαίνονται μόνο όταν η εικόνα τραβιέται από τα WD. Για να λειτουργούν χρειάζεται να διπλασιαστεί. Καθόλου σωστό.

Γενικά είναι τόσο μπλεγμένος ο κώδικας εκεί (πάντα ήταν) που πρέπει να γραφτεί από την αρχή με βάση το τι θέλουμε, άσχετα με το τι υπήρχε.

Ερώτημα: Τι εννοείται με τον χαρακτηρισμό "ασπίδα"; Με ποιο τρόπο είναι διαφορετικό από το έμβλημα; (το ίδιο και για τη σφραγίδα).

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Και μένα με μπερδεύει. Έτσι τα βρήκα. . Πρότεινα ιδιότητα για ασπίδα αν σε βοηθάει

Τι προτείνεις; Δεν έχω κάποια άποψη. Προσπάθησα να εντάξω τις ιδιότητες των wikidata σε αυτές τις παραμέτρους γιατί αυτές οι παράμετροι υπήρχαν ήδη στο πρότυπο.

Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Πρόβλημα: όταν δεν υπάρχει μια από τις δύο εικόνες, εμφανίζεται κενό.

Απαντήστε στο "Βοήθεια σε πρότυπο"