One Life (άλμπουμ της Έλενας Παπαρίζου)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
One Life
Studio Album από Έλενα Παπαρίζου
Κυκλοφόρησε26 Μαρτίου 2014
ΗχογραφήθηκεΜάρτιος 2012–Οκτώβριος 2013
Μουσικό είδοςDance, Pop
Διάρκεια41:22
ΓλώσσαΑγγλικά
ΔισκογραφικήLionheart Music Group / EMI Music Greece
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Έλενα Παπαρίζου)
Τι Ώρα Θα Βγούμε;
(2013)
One Life
(2014)
Singles από One Life
  1. "Save Me (This Is An SOS)"
    Κυκλοφόρησε: 29 Μαΐου 2013
  2. "Survivor"
    Κυκλοφόρησε: 22 Φεβρουαρίου 2014
  3. "Don't Hold Back On Love"
    Κυκλοφόρησε: 30 Απριλίου 2014

One Life είναι το τρίτο ξενόγλωσσο album και το όγδοο studio album γενικά από την Ελληνίδα τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα Ιαπωνία και Σουηδία από την EMI Music Greece και Lionheart Music Group.

Το άλμπουμ σηματοδοτεί τη δεύτερη κυκλοφορία του άλμπουμ της Έλενας Παπαρίζου από την EMI Greece, μετά την αποχώρηση της από τη Sony Music Greece.

Η ηχογράφηση και η παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Έλενα Παπαρίζου ξεκίνησε τις ηχογραφήσεις γύρω στον Μάρτιο του 2012 όταν ήταν στη Στοκχόλμη και έψαχνε demos στο studio του παραγωγού Moh Denebi. Εκείνη την περίοδο η Έλενα συμμετείχε στο Let's Dance και παράλληλα ηχογραφούσε τον δίσκο.

Το 2013, στην επίσημη σελίδα [1] ανέβασε ορισμένες φωτογραφίες της Έλενας απο το studio κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης μαζί με τον παραγωγό της Γιάννη Δόξα. Μετά το καλοκαίρι αποκαλύφθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τον δίσκο. Για παράδειγμα μερικοί απο τους παραγωγούς και στιχουργούς όπως ο Jimmy Jansson,Fredrik Sonefors,Bobby Ljunggren,Micah Wilshire, Oscar Holter, Jakob “Jakke” Erixson, Kristofer Östergren, Gabriel Russel, Nalle Ahlstedt, Petri Somer, Nicole Fuentes, Pasi Siitonen, Risto Asikainen, Heroism και Νίκος Αντύπας.

Η κυκλοφορία και η προώθηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Μαρτίου. Το album φέρει το λογότυπο της Universal Music Group και της EMI Music Greece. Στις 29 Μαΐου 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο single του δίσκου "Save Me (This Is An SOS) το οποίο προωθήθηκε σε πολλά ραδιοφώνα της Ελλάδας. Τον Σεπτέμβριο, η Έλενα κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ΔΕΘ τραγούδησε ενα δείγμα απο το "Just One More Night" που συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο.

Το άλμπουμ είναι από την Universal International Music, όπου η βάση για τα γραφεία της Universal Music Group είναι στην Ολλανδία που έδωσε την τελευταία συμφωνία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το άλμπουμ φέρει επίσης το λογότυπο "Universal Music". EMI Music Greece είναι της Universal Music Group η μόνη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρία στην Ελλάδα (από τον Απρίλιο του 2013), ως εκ τούτου, η Έλενα εκπροσωπείται επίσημα από την EMI Music Greece στην ελληνική αγορά.

Singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

"Save Me (This Is An SOS)"

Το "Save Me (This Is An SOS)" κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου 2013 ως νεο single. Το τραγούδι έφτασε στη θέση #4 σε "αριθμό εκτελέσεων" στο επίσημο chart (Media Inspector) των ραδιοφώνων όλης της χώρας. Συντελεστές του τραγουδιού είναι οι Jimmy Jansson, Bobby Ljunggren, Mycah Wilshire,Γιάννης Δόξας (Ελληνική έκδοση). Η Έλενα στα MAD Video Music Awards παρούσιασε ενα mash-up του "Save Me" με το "Freed From Desire"

"Survivor"

Το δεύτερο single από το άλμπουμ που λέγεται "Survivor", είναι μια μέτρια ρυθμική μπαλάντα (mid-tempo ballad) που αποτελείται από τους Bobby Ljunggren,Henrik Wikström,Karl-Ola Kjellholm,Sharon Vaughn. Αυτό το τραγούδι αποτέλεσε τη συμμετοχή της Έλενας στο Σουηδικό Melodifestivalen 2014 που κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό της 8ης Μαρτίου. Το τραγούδι έγινε διαθέσιμο στο Spotify & iTunes στις 22 Φεβρουαρίου ενώ δεν άργησε να ξεπεράσει τα 1,000,000 plays μέσα σε 20 μέρες κυκλοφορίας. Το single βρέθηκε στο #18 του Σουηδικού chart.

"Don't Hold Back On Love"

Το "Don't Hold Back On Love" είναι το τρίτο single του δίσκου "One Life". Η Έλενα το τραγούδησε για πρώτη φορά στην επίσημη παρουσίαση του δίσκου[1] στην εκπομπή "Musikplats Stockholm"[2] του ραδιοφωνικού σταθμού P4 Sörmland (Sveriges Radio) στις 28 Μαρτίου 2013 ενώ στις 30 Μαρτίου 2014 το τραγούδησε στο Σουηδικό πρωινό show "Nyhetsmorgon" του καναλιού ΤV4. Στη συνέχεια η Έλενα ήταν καλεσμένη ως guest star στο The Voice of Greece από τον καλό της φίλο Μιχάλη (Stavento) όπου παρουσίασε για πρώτη φορά το κομμάτι της, στις 2 Μαΐου 2014.

Tracklisting[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. TίτλοςΣυνθέτεςProducer(s) Διάρκεια
1. "Save Me (This Is An SOS)"  Jimmy Jansson, Bobby Ljunggren, Micah WilshireJimmy Jansson, Fredrik Sonefors 03:08
2. "Survivor"  Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm, Sharon VaughnHenrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm 03:03
3. "As Long As You Are Mine" (Mi Mou Exigis)Νίκος Αντύπας, Νίκος Μωραΐτης Αγγλικοί Στίχοι: Isabelle MoulinΝίκος Αντύπας 04:05
4. "Set Your Heart On Me"  Jimmy Jansson, Bobby LjunggrenJimmy Jansson, Fredrik Sonefors 03:06
5. "One Life"  Pasi Siitonen, Risto Asikainen, HeroismΘόδωρος Νταρμάς 03:35
6. "4 Another 1"  Isabelle Moulin, Jimmy JanssonJimmy Jansson 03:18
7. "Don't Hold Back On Love"  Jimmy Jansson, Micah WilshireJimmy Jansson 03:06
8. "Enough" (featuring Jill Johnsson)Kelly Archer, Emily Sackelton, Aaron ScherzAmir Aly 04:01
9. "The Groove Is The Solution"  Gabriel RusselKarl-Ola Kjellholm 03:51
10. "Crazy For Love"  Nalle Ahlstedt, Petri Somer, Nicole FuentesNalle Ahlstedt 03:19
11. "Chainsaw"  Oscar Holter, Jakob “Jakke” Erixson, Kristofer ÖstergrenOscar Holter, Jakob “Jakke” Erixson 03:37
12. "One More Night" (De Tha Kimithis Apopse)Νίκος Αντύπας, Νίκος Μωραΐτης Αγγλικοί Στίχοι: Isabelle MoulinΝίκος Αντύπας 03:13
  • Πηγή: Έλενα Παπαρίζου One Life (2014)[3]

Οι παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Είναι η επίσημη παρουσίαση του δίσκου" Πηγή: Helena Paparizou Club
  2. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=746&grupp=18458&artikel=5817852
  3. Έλενα Παπαρίζου One Life (2014) ένθετο/βιβλιαράκι. Lionheart Music Group / EMI Music Greece

Επιπλέον σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]