Mister Fantastic

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Mister Fantastic
Ο Mister Fantastic στο εξώφυλλο του Marvel Knights #4. Σχέδιο από τον Στιβ ΜακΝίβεν.
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη εμφάνισηFantastic Four #1 (Νοέμβριος 1961)
Πληροφορίες χαρακτήρα
Alter egoΡιντ Ρίτσαρντς
Συμμετοχή σε ομάδεςFantastic Four
ΣυνεργάτεςInvisible Woman
Human Torch
Thing
Ικανότητες
  • Επέκταση ακρών, λαιμού και κορμού
  • Παραμόρφωση σώματος
  • Ιδιοφυία

O Mister Fantastic (Ριντ Ρίτσαρντς) είναι υπερήρωας που εμφανίζεται σε Αμερικανικά βιβλία κόμικς που εκδίδονται από την Marvel Comics. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Fantastic Four #1 (Νοέμβριος 1961), ως ο σύζυγος της Σου Στορμ και ο αρχηγός της ομάδας υπερηρώων Fantastic Four.

Όταν αυτός, η Στορμ, ο Τζόνι Στορμ και ο Μπεν Γκριμ στέλνονται σε μια διαστημική αποστολή αποκτούν υπερφυσικές ικανότητες περνώντας μέσα από κοσμική ακτινοβολία. Ο Ριντ αποκτά την ικανότητα να λυγίζει και να τεντώνει όποτε θέλει. Οι τέσσερίς τους αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες τους για να βοηθήσουν αυτούς που το έχουν ανάγκη και ιδρύουν την ομάδα Fantastic Four, με τον Ριντ να τους ηγείται. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Ριντ και η Σου αποκτούν ένα γιο, τον Φράνκλιν.[1]

Ο χαρακτήρας έχει εμφανιστεί σε διάφορες κινηματογραφικές προσαρμογές των κόμικς της Marvel. Ο Άλεξ Χάιντ-Γουάιτ τον υποδύθηκε στο The Fantastic Four (1994), ο Γιόαν Γκράφαντ στο Fantastic Four (2005) και στη συνέχεια Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007), και ο Μάιλς Τέλερ στο Fantastic Four (2015). Στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, ο Τζον Κραζίνσκι υποδύθηκε τον Ριντ στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) και ο Πέδρο Πασκάλ θα τον υποδυθεί στο The Fantastic Four (2025).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Marvel Characters - Mr. Fantastic - Wattpad». www.wattpad.com. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]