Μαρία Χιλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαρία Χιλ
Η Μαρία Χιλ από το κόμικ Secret Invasion #5.
Σχέδιο από Λεϊνίλ Φράνσις Γιου
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη εμφάνισηThe New Avengers #4 (Μάρτιος 2005)
Δημιουργήθηκε απόΜπράιαν Μάικλ Μπέντις
Ντέιβιντ Φιντς
Πληροφορίες χαρακτήρα
Συμμετοχή σε ομάδεςΈνοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ
Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.
Εκδικητές
Secret Avengers
ΣυνεργάτεςIron Man
Nick Fury
Captain America
ΙκανότητεςΕκπαιδευμένη πράκτορας
Υψηλή εκπαίδευση στα όπλα
Εμπειρογνώμων σκοπευτής και στη χρήση διαφόρων όπλων

Η Μαρία Χιλ (αγγλικά: Maria Hill) είναι φανταστική χαρακτήρας που εμφανίζεται σε κόμικς της Marvel Comics. Ως πρώην διευθύντρια της πλανητικής υπηρεσίας άμυνας/νοημοσύνης Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α., εμφανίζεται σε ποικίλες ιστορίες στις οποίες ο οργανισμός αυτός έχει εξέχουσα θέση, που συχνά χαρακτηρίζει τους Εκδικητές ή μέλη αυτής της ομάδας όπως τον Εμφύλιο Πόλεμο στα τέλη του 2000 και στις μίνι σειρές με τίτλο Μυστική Εισβολή, και τις μηνιαίες σειρές Iron Man, στις οποίες ήταν ένας εξέχων υποστηρικτικός χαρακτήρας κατά τη διάρκεια των ιστοριών της "Σκοτεινής Βασιλείας" και "Ο Σταρκ Αποσυναρμολογημένος".

Ο Τζο Κουεσάντα, που ήταν εκδότης της Marvel κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισής της, περιγράφει τον χαρακτήρα έτσι: "Η Χιλ είναι τόσο δυνατή προσωπικότητα, είναι αν μια δύναμη φύσης και αρκετά ειλικρινής, ενώ ίσως δεν ήταν αμέσως αγαπητή από όλους, είναι συγκεκριμένα δυνατή και επιβάλλει μια φιγούρα όπως του Νικ Φιούρι. Τώρα νιώθω πως οι άνθρωποι την βλέπουν ως ξένη αλλά ενώ δεν νομίζω πως είναι τόσο σκληρή όπως ο Φιούρι, και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι δεν είμαστε αρκετά καθαροί για τα μοτίβα της.

Η Μαρία Χιλ ενσαρκώνεται στις ταινίες του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel Οι Εκδικητές (2012), Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα (2014), Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron (2015), Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (2018), Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (2019) και Spider-Man: Μακριά Από τον Τόπο του (2019), και στην τηλεοπτική σειρά Μυστική Εισβολή από την Κόμπι Σμόλντερς. Επίσης εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια του πρώτου κύκλου και ένα επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Agents of S.H.I.E.L.D.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εμφύλιος Πόλεμος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις μίνι σειρές του 2006-2007 με τίτλο Εμφύλιος Πόλεμος, ο Captain America αρνείται να συνεργαστεί με την Διοικητή Χιλ σε προετοιμασίες για να συλλάβουν όποιους υπερήρωες αρνούνται να συμμορφωθούν με τον Νόμο Εγγραφής Υπερηρώων, βλέποντας μια τέτοια δραστηριότητα ως πολιτικό κίνητρο, αλλά η Χιλ, επιχειρηματολογώντας πως ο Captain America πρέπει να υπακούσει την θέληση των Αμερικανών ανθρώπων, που προσπαθούν να τον συλλάβουν. Ο Captain America δραπετεύει με το Hellicarrier. Αφού ο Νόμος περνιέται, η Χιλ είναι μια από τους ηγετικούς εφαρμοστές. Εκβιάζει τον Άντρα Θαύμα για να υποστηρίξει ενεργά την σταυροφορία της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α για να κυνηγήσει τους υπερήρωες που είναι αντίθετοι στο Νόμο Εγγραφής. Στέλνει τον Κρι τον υπερστρατιώτη Νο-Βαρ που του έχουν κάνει ήδη πλύση εγκεφάλου, για να πιάσει τους Φυγάδες. Διατάζει τους Κεραυνούς να πιάσουν τον Spider-Man μετά αφού γίνεται απατεώνας. Τα δύο από τα μέλη των Κεραυνών στέλνονται, ο Τζέστερ και ο Τζακ Ο'Λάντερν, που σκοτώθηκαν από τον Τιμωρό. Αφού εξουδετερώνει μια επίθεση στον Πύργο Σταρκ, η Χιλ παραδέχεται πως ο Τόνι Σταρκ δεν θέλει την δουλειά της ως διευθυντής της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α και νομίζει πως δεν θα έπρεπε να της την προσφέρουν στην πρώτη θέση. Προτείνει πως το μόνο άλλο άτομο εκτός από τον Νικ Φιούρι που θα ηγηθεί του οργανισμού είναι ο Σταρκ. Εν κατακλείδι του Εμφύλιου Πόλεμου, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διορίζει τον Τόνι Σταρκ ως τον νέο διευθυντή της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α, με μια δυσάρεστη Maria Hill ως αναπληρώτρια διευθύντρια.

Αναπληρώτρια διευθύντρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αφού έγινε Αναπληρώτρια Διευθύντρια, η Μαρία Χιλ γίνεται βασικό μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α του Σταρκ και συνεργάζεται με τον Σταρκ σε μια συμφωνία μιας ξαφνικής ανόδου σε ποικίλες τρομοκρατικές ομάδες που έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε υπέρ-προηγμένα βιολογικά όπλα. Εκτός από το υπόλοιπο του υπουργικού συμβουλίου (συμπεριλαμβανομένου του Σαλ Κένεντι, τον οποίο απεχθάνονταν προσωπικά), η Χιλ παραμένει σκεπτική μιας απλής συνωμοσίας πίσω από όλες αυτές τις επιθέσεις. Όταν ο νεοπλαστικός όγκος του Μανδαρίνου αρχίζει να μολύνει το Hellicarrier, η Χιλ οργανώνει την εκκένωση. Πίστευε λάθος πως η μόλυνση είναι το κύριο αντικείμενο της επίθεσης. Μεταγενέστερα, ωστόσο, η Χιλ γίνεται όλο και πιο εμπιστευόμενη στην ηγεσία του Σταρκ, έναν έμπιστο πράκτορα στο ρόλο της ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια, και πολύ λιγότερο δεσμευμένη από συμβατική επεξεργασία, συγκεκριμένα μετά από μια αντιμετώπιση με τον Νταμ Νταμ Ντούγκαν, στην οποία την αναγκάζει να αντιμετωπίσει το γεγονός που ήταν προφανώς πρόθυμη να λάβει δράση που θα επέτρεπαν αθώους ανθρώπους να πεθάνουν ενώ ακόμα κολλημένη στο "βιβλίο" επειδή η εναλλακτική ήταν να μην υπακούσει στους κανόνες. Τελικά ρισκάρει την καριέρα της κλειδώνοντας τα Ηνωμένα Έθνη υπό τον πολεμικό κανόνα της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α οπότε ο Σταρκ μπορεί να δραπετεύσει σε δικαστήριο πηγαίνοντας εναντίον του και εντοπίζοντας τον Μανδαρίνο.

Ιστορίες 2008-2010[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την ιστορία της "Μυστικής Εισβολής" του 2008, αφού το Hellicarrier είναι απενεργοποιημένο από τους εισβολείς Skrull, Η Χιλ, που είναι υπεύθυνη κατά την απουσία του Σταρκ, αντιμετωπίζει μια σειρά από εξωγήινους Skrull, που μπορούν να αλλάξουν σχήμα οι οποίοι μπορούν να πάρουν την εμφάνιση οποιουδήποτε, που αντικαθίστανται από τον Έντουιν Τζάρβις και μια σειρά από πράκτορες της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. Οι Skrulls εκτελούν την Χιλ, αλλά αυτή η "Χιλ" αποκαλύπτεται ως Μοντέλο Πρότυπου Ζωής της Χιλ. Η Χιλ τότε ενεργοποιεί το αυτοκαταστροφικό σύστημα του Hellicarrier, σκοτώνοντας όλους τους διεισδυτικούς Skrulls στο κατάστρωμα, δραπετεύοντας με jet pack.

Αφού η Εισβολή των Skrull απέτυχε, κατά τη διάρκεια της ιστορίας της "Σκοτεινής Βασιλείας", η Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α διαλύθηκε από τον Πρόεδρο, και η Χιλ και ο Τόνι Σταρκ χάνουν τις δουλειές τους, και αντικαθίστανται από τον νέο διορισμένο διευθυντή Νόρμαν Όσμπορν που την επονομάζει από Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α σε Σ.Φ.Υ.Ρ.Ι. Στις μηνιαίες σειρές του Iron Man, η Χιλ προσπαθεί να κάνει μια απλή ζωή αλλά ο Όσμπορν αποστέλλει το Σ.Φ.Υ.Ρ.Ι να την συλλάβει για κλοπή. Εντάσσεται στο πρώην αφεντικό της, Τόνι Σταρκ ως φυγάς αφού έκλεψε την Υπεράνθρωπη Βάση Δεδομένων Καταχώρησης. Μια νύχτα πριν ο Τόνι φύγει οι δύο τους ενδίδουν σε σεξουαλική ένταση που ετοιμάζονταν για κάποιο καιρό. Η Χιλ στέλνεται σε μια αποστολή από τον Τόνι για να ανακτήσει έναν σκληρό δίσκο. Η Χιλ βρίσκει τον Ελεγκτή τον βρίσκει κλειδωμένο στο υπόγειο του Futurepharm, γαντζωμένος μέσα σε μια μεγάλη μηχανή που κρατάει πολλούς ανθρώπους στα κοντέινερ. Μόλις καταφέρνει να τον ελευθερώσει, πριν κατεβάσει τις πληροφορίες για τις οποίες την έστειλε ο Τόνι. Έπειτα βάζει στη λίστα την Μαύρη Χήρα για να παραδώσει τις πληροφορίες στον Captain America, όλο αυτό το διάστημα αποφεύγοντας τους πράκτορες του Σ.Φ.Υ.Ρ.Ι. Ωστόσο, αιχμαλωτίζονται όταν το Σ.Φ.Υ.Ρ.Ι αναχαιτίζει ένα e-mail από τον Σταρκ. Ελευθερώνονται από την Πέπερ Ποτς, που είναι μεταμφιεσμένη σε Μαντάμ Μασκ.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της "Πολιορκίας" το 2010, η Χιλ έχει ενισχύσεις από τον Θορ αφού ο Όσμπορν επιτίθεται σε αυτόν και στο σπίτι του το Άσγκαρντ. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της "Ηρωικής Εποχής" του 2010, που ακολούθησε την "Πολιορκία", η Χιλ διορίζεται από τον Κάπταιν Στιβ Ρότζερς για να δουλέψει με μια καινούργια ομάδα των Εκδικητών.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]