Enpal BV

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Enpal BV
Νομική μορφήbesloten vennootschap (Ολλανδία)
Κλάδοςβιομηχανία ενέργειας
Ίδρυση2017
ΈδραΒερολίνο, Γερμανία
Υπάλληλοι1.383 (2021) και 70 (2018)
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube Σελίδα στο Linkedin

Η Enpal είναι ολλανδική εταιρεία η οποία ενοικιάζει και πουλά προϊόντα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως φωτοβολταϊκών συστημάτων, σε τελικούς πελάτες και προσφέρει σχετικές υπηρεσίες.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρύθηκε το 2017 με την επωνυμία Evergreen. Αρχικά χρηματοδοτήθηκε από τον Αλεξάντερ Σάμβερ και άλλους. Πουλούσαν φωτοβολταϊκά, αλλά σύντομα προσέφεραν και ενοικιασμό με 20ετή διάρκεια, λόγω του μεγαλύτερου ενδιαφέροντος των πελατών.

Το 2020, η Enpal πέτυχε πωλήσεις 56 εκατομμυρίων ευρώ και απασχολούσε περίπου 500 άτομα. Την επόμενη χρονιά, ο ετήσιος κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 110 εκατ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των εργαζωμένων ξεπέρασε τους 1.000. Το 2022, οι πωλήσεις σχεδόν τετραπλασιάστηκαν στα 415 εκατομμύρια ευρώ. Βραβεύτηκε το 2021 με το Γερμανικό Βραβείο Αειφορίας στην κατηγορία «Next Economy Award».

Είναι εγγεγραμμένη ως BV στο ολλανδικό εμπορικό μητρώο από τον Ιανουάριο του 2023, με έδρα στο Άμστερνταμ και υποκατάστημα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον πάροχο στατιστικών Statista, η Enpal είναι ο ηγέτης της αγοράς στη Γερμανία στον τομέα των τελικών πελατών με φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]