Χρήστης:Stelios200324/πρόχειρο/Kendrick Lamar

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αυτή η σελίδα είναι ένα πρόχειρο του χρήστη Stelios200324. Εξυπηρετεί ως χώρος δοκιμών και ανάπτυξης σελίδων της Βικιπαίδειας και δεν είναι εγκυκλοπαιδικό λήμμα.


 Διαγραφή αυτού του προχείρου 

1. Αντιγράψτε αυτό: #ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ [[Χρήστης:Stelios200324/πρόχειρο]]
2. Κάντε κλικ εδώ
3. Κάντε το επικόλληση στην αρχή της σελίδας
4. Πατήστε «Δημοσίευση»

O Kendrick Lamar Duckworth είναι αμερικάνος ράπερ και συνθέτης ,(γεννημένος στις 17 Ιουνίου του 1987) μεγάλωσε στο Compton της Καλιφόρνια.Ο Kendrick ξεκίνησε την καριέρα του στην μουσική σε εφηβική ηλικία με το ψευδώνυμο K-Dot , κυκλοφορώντας ένα άλμπουμ που τράβηξε την προσοχή των κατοίκων της περιοχής του,και αυτό οδήγησε στη συνεργασία του με την δισκογραφική εταιρία Top Dawg Entertainment (TDE).

Το μεγάλο του επίσημο άλμπουμ good kid, m.A.A.d city , που κυκλοφόρησε το 2012 από την TDE, Aftermath Entertainment, Interscope Records,είχε μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 2 στα Billboard 200 charts και μετά βραβεύτηκε ως πλατινένιο από την Recording Industry Association of America (RIAA).Το άλμπουμ περιέχει τα top 40 τραγούδια ''Swimming pools (Drank)'',''Bitch Don't Kill My Vibe'',και το ''Poetic Justice''.

O Lamar κέρδισε το πρώτο του Grammy Award με το τραγούδι του '' i '' από το άλμπουμ του ''To Pimp A Butterfly'' που δέχθηκε αρκετή κριτική.Το άλμπουμ κέρδισε τα Grammy Awards For The Best Rap Album .Το 2017 κυκλοφόρησε το άλμπουμ του Damn με το τραγούδι ''Humble'' που έφτασε στην κορυφή των Billboard Charts σε ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νεώτερη ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Kendrick Lamar Duckworth γεννήθηκε στο Compton της Καλιφόρνια στις 17 Ιουνίου του 1987 [1] .Ο πατέρας του Κendrick ήταν μέλος συμμορίας και η οικογένεια του είχε δεσμούς με την συμμορία Blood.[2] Το όνομά του το έδωσε η μητέρα του για να τιμήσει τον Αμερικάνο τραγουδοποιό Eddie Kendricks .To 1995 o Kendrick σε ηλικία 8 χρονών είδε τα είδωλα του Tupac και Dr.Dre ζωντανά καθώς έκαναν γυρίσματα για το τραγούδι California Love[3]

2004-2009 ξεκίνημα καριέρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2004, στην ηλικία των 16 ετών, ο Lamar κυκλοφόρησε το πρώτο του full-length project, ένα mixtape με τίτλο Youngest Head Nigga (Amway City Threat: Minor of the Year), υπό το ψευδώνυμο K-Dot[4]. Το mixtape κυκλοφόρησε κάτω από το Konkrete Jungle Muzik και συγκέντρωσε την τοπική αναγνώριση για τον Lamar. Το mixtape οδήγησε τον Lamar να εξασφαλίσει μια σύμβαση εγγραφής με το Top Dawg Entertainment (TDE), μια νεοϊδρυμένη δισκογραφική εταιρία indie, με έδρα το Carson, California[5]. Ξεκίνησε την καταγραφή του υλικού με την ετικέτα και στη συνέχεια κυκλοφόρησε ένα mixtape 26 κομμάτια, δύο χρόνια αργότερα, με τίτλο Training Day (2005). Καθ 'όλη τη διάρκεια του 2006 και του 2007, ο Lamar θα εμφανιστεί παράλληλα με άλλους ανερχόμενος ράπερ της Δυτικής Ακτής της Αμερικής, όπως ο Jay Rock και το Ya Boy, ως πράξεις ανοίγματος για τον βετεράνο rapper West Coast The Game. Κάτω από τη φράση K-Dot, ο Lamar παρουσιάστηκε επίσης στα τραγούδια του The Game "The Cypha" και "Cali Niggaz". [6] Το 2008, ο Lamar εμφανίστηκε σε όλο το μουσικό βίντεο για το εμπορικό ντεμπούτο single του Jay Rock "All My Life (στο γκέτο)", το οποίο χαρακτηρίζει τον Αμερικανό hip hop superstar Lil Wayne και υποστηρίχθηκε από την Warner Bros. Records. Ο Lamar κέρδισε περαιτέρω αναγνώριση μετά από ένα βίντεο από μια ζωντανή παράσταση μιας εκπομπής του Charles Hamilton, στην οποία ο Hamilton ''λογομάχησε'' συναδέλφους ράπερ που ήταν στο ακροατήριο. Ο Lamar δεν δίστασε και άρχισε να σπρώχνει τους στίχους του πάνω από την μουσική του "Keep It Real" της Miilkbone, το οποίο αργότερα θα εμφανίζεται σε ένα κομμάτι με τίτλο "West Coast Wu-Tang". Αφού έλαβε ένα συν-σημάδι από τον Lil Wayne, ο Lamar κυκλοφόρησε το τρίτο mixtape του το 2009, με τίτλο C4, το οποίο ήταν πολύ θέμα γύρω από το Tha Carter III LP του Wayne. Λίγο αργότερα, ο Lamar αποφάσισε να εγκαταλείψει το K-Dot ως το όνομα της σκηνής του και να πάει με το όνομα του. Αργότερα κυκλοφόρησε το The Kendrick Lamar EP στα τέλη του 2009. Την ίδια χρονιά, ο Lamar μαζί με τους συνεργάτες του TDE: Jay Rock, Ab-Soul και ScHoolboy Q δημιούργησαν το Black Hippy, μια ''υπέρ-ομάδα'' hip hop.[7]

2010-2011 Οverly Dedicated και Section 8[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά τη διάρκεια του 2010, ο Lamar ταξίδεψε με τους Tech N9ne και Jay Rock στην περιοδεία The Independent Grind.[8] Στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, κυκλοφόρησε το visuals για το "P & P 1.5", ένα τραγούδι που πήρε από την Overly Dedicated, με την ομάδα Hippy Ab-Soul. [9] Την ίδια μέρα, ο Lamar κυκλοφόρησε το Overly Dedicated στους ψηφιακούς λιανοπωλητές υπό την Top Dawg Entertainment και αργότερα στις 23 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε δωρεάν online . Το έργο ξεκίνησε αρκετά καλά για να εισέλθει στον πίνακα Billboard Top R & B / Hip-Hop των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου κορυφώθηκε με τον αριθμό 72.[10]Το mixtape περιλαμβάνει ένα τραγούδι με τίτλο "Ignorance Is Bliss", στο οποίο ο Lamar υπογραμμίζει το ρατσιστικό γκάνγκστα και το έγκλημα του δρόμου, αλλά τελειώνει κάθε στίχο με τo "άγνοια είναι ευδαιμονία" δίνοντας το μήνυμα "δεν γνωρίζουμε τι κάνουμε" ήταν αυτό το τραγούδι ειδικά που έκανε τον παραγωγό hip hop Dr. Dre να θέλει να συνεργαστεί με τον Lamar αφού είδε το μουσικό βίντεο στο YouTube. Αυτό οδήγησε τον Lamar να συνεργαστεί με τους Dr. Dre και Snoop Dogg για το συχνά καθυστερημένο άλμπουμ Detox του Dre, καθώς και την εικασία της υπογραφής του Lamar στην δισκογραφική εταιρία του Dr. Dre, Aftermath Entertainment [4]. Τον Δεκέμβριο του 2010, το συγκρότημα περιοδικών Lamar εφάρμοσε την έκδοση της σειράς Indie Intro [31] Στις αρχές του 2011, η Lamar συμπεριλήφθηκε στην ετήσια τάξη των 10 πρώτων κομματιών του XXL και παρουσιάστηκε στο εξώφυλλο μαζί με τους συναδέλφους που έφτασαν στους δίσκους Cyhi the Prynce, Meek Mill, Mac Miller, Yelawolf και Big K.R.I.T., μεταξύ άλλων.

Στις 11 Απριλίου 2011, ο Lamar ανήγγειλε τον τίτλο του XXL για το Section.80, και την επόμενη ημέρα κυκλοφόρησε το πρώτο single "HiiiPoWeR", το οποίο εξήγησε περαιτέρω το κίνημα HiiiPoWeR . Το τραγούδι παρήχθη από τον συνάδελφο αμερικανό rapper J. Cole, σηματοδοτώντας την πρώτη τους από πολλές συνεργασίες.Σχετικά με το αν το επόμενο έργο του θα είναι ένα άλμπουμ ή ένα mixtape, ο Lamar απάντησε: "Θεωρώ ότι κάθε έργο, όπως και ένα άλμπουμ, είναι οπωσδήποτε, δεν θα μείνει τίποτα, ποτέ δεν το κάνω τίποτα. "[11] Τον Ιούνιο του 2011, ο Lamar κυκλοφόρησε την εποχή του" Ronald Reagan Era "(τα κακά του) ", μια περικοπή από το Section.80, που χαρακτηρίζει τον ηγέτη RZA του Wu-Tang Clan.

Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Lamar κυκλοφόρησε το Section.80, το πρώτο του ανεξάρτητο άλμπουμ, σε κριτική. Το άλμπουμ παρουσιάζει εμφανίσεις από τους GLC, Colin Munroe, Schoolboy Q και Ab-Soul, ενώ η παραγωγή χειρίστηκε η ομάδα παραγωγής Digi + Phonics της Top Dawg καθώς και οι Wyldfyer, Terrace Martin και J. Cole. Η Section.80 εξαγόρασε 5.300 ψηφιακά αντίγραφα στην πρώτη εβδομάδα, χωρίς κάλυψη τηλεόρασης ή ραδιοφώνου και έλαβε κυρίως θετικές κριτικές [37].

Τον Αύγουστο του 2011, ενώ ερμήνευσε σε μια συναυλία στο West Los Angeles, ο Lamar ονομάστηκε "Νέος βασιλιάς της Δυτικής Ακτής" από τον Snoop Dogg, τον Dr. Dre και the Game

Στις 24 Αυγούστου 2011, ο Lamar κυκλοφόρησε το μουσικό βίντεο για το κομμάτι Section.80, το "ADHD". Το βίντεο κατευθύνθηκε από τον Vashtie Kola, ο οποίος είχε να πει αυτό το βίντεο: "Εμπνευσμένο από το σκοτεινό κτύπημα του ADHD και τους μελαγχολικούς στίχους που διερευνούν μια γενιά σε σύγκρουση, βρίσκουμε τον Kendrick Lamar σε ένα βίντεο που απεικονίζει τα τραγούδια. Πυροβολήθηκε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της καλοκαιριού ".

Τον Οκτώβριο του 2011, ο Lamar εμφανίστηκε μαζί με τους συναδέλφους αμερικανικούς ράπερ B.o.B, Tech N9ne, MGK και Big K.R.I.T., σε ένα πρωτάθλημα στα βραβεία BET Hip Hop . Επίσης, τον Οκτώβριο, ο Lamar συνεργάστηκε με το Windows Phone και δημιούργησε ένα πρωτότυπο τραγούδι με τον παραγωγό Nosaj Thing με τίτλο "Butt 10", για να προωθήσει το νέο προϊόν της Microsoft.

Κατά τη διάρκεια του 2011, ο Lamar εμφανίστηκε σε αρκετά υψηλού προφίλ άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του Game's The R.E.D. Το άλμπουμ, όλα τα 6 και 7 του Tech N9ne, τα The Wonder Years του 9ου Wonder και ο βραβευμένος με το καναδικό καλλιτέχνη Drake's Grammy, το βραβείο Grabmy Take Care, το οποίο τον Lamar σε σόλο διαδρομή.

  •  
  •  

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Kendrick Lamar». Biography (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2018. 
  2. «All You Need to Know About: Kendrick Lamar in Vancouver» (στα αγγλικά). Georgia Straight Vancouver's News & Entertainment Weekly. 2017-08-01. https://www.straight.com/music/943516/all-you-need-know-about-kendrick-lamar-vancouver. Ανακτήθηκε στις 2018-02-09. 
  3. Well Versed (2011-08-31), Kendrick Lamar: Origins Of Excellence Pt. 3, https://www.youtube.com/watch?v=IYlxcvCDgTc, ανακτήθηκε στις 2018-02-09 
  4. 4,0 4,1 http://hiphopdx.com,+HipHopDX -. «Kendrick Lamar: The West Coast Got Somethin' To Say» (στα αγγλικά). HipHopDX. https://hiphopdx.com/interviews/id.1641/title.kendrick-lamar-the-west-coast-got-somethin-to-say. Ανακτήθηκε στις 2018-02-23. 
  5. http://hiphopdx.com,+HipHopDX -. «Kendrick Lamar: The West Coast Got Somethin' To Say» (στα αγγλικά). HipHopDX. https://hiphopdx.com/interviews/id.1641/title.kendrick-lamar-the-west-coast-got-somethin-to-say. Ανακτήθηκε στις 2018-02-23. 
  6. «The Black Wallstreet, Vol. 1 - The Game | Songs, Reviews, Credits | AllMusic». AllMusic. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2018. 
  7. «Jay Rock, Kendrick Lamar, Ab-Soul and Schoolboy Q form quasi-supergroup Black Hippy». LA Times Blogs - Pop & Hiss (στα Αγγλικά). 17 Αυγούστου 2010. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2018. 
  8. http://hiphopdx.com,+HipHopDX -. «Kendrick Lamar: The West Coast Got Somethin' To Say» (στα αγγλικά). HipHopDX. https://hiphopdx.com/interviews/id.1641/title.kendrick-lamar-the-west-coast-got-somethin-to-say#. Ανακτήθηκε στις 2018-03-09. 
  9. «Kendrick Lamar – P&P 1.5 f. Ab-Soul (Video)» (στα αγγλικά). 2DOPEBOYZ. http://2dopeboyz.com/2010/09/14/kendrick-lamar-pp-1-5-f-ab-soul-video/. Ανακτήθηκε στις 2018-03-09. 
  10. «Kendrick Lamar». Billboard. https://www.billboard.com/music/kendrick-lamar. Ανακτήθηκε στις 2018-03-09. 
  11. http://hiphopdx.com,+HipHopDX -. «Kendrick Lamar Hoping To Release Studio Album Next Year» (στα αγγλικά). HipHopDX. https://hiphopdx.com/news/id.15137/title.kendrick-lamar-hoping-to-release-studio-album-next-year#signup. Ανακτήθηκε στις 2018-03-16. 

Βιβλιογραφικές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • τίτλος. 
  • τίτλος. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  •  
  •