Φράγμα Θέρμης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Στον δήμο της Θέρμης υπάρχει το Φράγμα Θέρμης[1], το οποίο βρίσκεται σε μια τοποθεσία με πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Το φράγμα Θέρμης έχει αναδείξει την περιοχή και είναι σαν μια μικρή όαση στα νοτιοανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1992-1993 και έχουν δημιουργηθεί στην γύρω περιοχή πιο μικρά φράγματα προκειμένου να εμπλουτιστεί ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας. Τα νερά του εκβάλλονται απο τον ποταμό Ανθεμούντα, ο οποίος εκχέεται στον Θερμαϊκό κόλπο. Με μια τεχνιτή λίμνη και άγρια πανίδα, όπως φίδια, πάπιες και αμφοίβιες χελώνες και πολλών ειδών πτηνών και με μια πυκνή βλάστηση το κάνει να ξεχωρίζει για την φυσική ομορφιά του.

Είναι ένας προορισμός[2] στον οποίο αναπτύσσονται μουσικές ή αθλητικές δραστηριότητες, καθώς υπάρχουν τεράστιοι χώροι για διάδραση, αθλητικές δραστηριότητες, ένα πολυβολείο αλλά και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με χόρτο, όπως επίσης και στην γύρω έκταση υπάρχουν γηπεδάκια 5χ5. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται τα τετραήμερα «Θέρμης δρώμενα» στο φράγμα της θέρμης, με μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, εκδήλωση που είναι σαν μικρό πανηγύρι για την περιοχή.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ :ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ. ΗΛΙΑΣ ΔΙΣΤΕΛΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΒΩΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΤΣΙΟΣ,ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ,ΕΛΕΝΗ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΘΗΝΑ: MEDIA PUBLISHING. 2020. σελ. 220-221. ISBN 9789608603417. 
  2. «ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ». ΠΕΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 27 Δεκεμβρίου 2021.