Συζήτηση χρήστη:Kassianos/Archive 1

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Archives: 1

Καλωσόρισμα[επεξεργασία κώδικα]

Τι έγινε εδώ; Χωρίς καλωσόρισμα ο άνθρωπος τόση ώρα; Ντροπή! Βtw, η βασική αρχή 4 πρέπει να γίνει πολιτική, κατά την γνώμη μου :-) --Dead3y3 Συζήτηση 03:48, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]
Αρκεί να μην γίνει Policy... Δεν θα το άντεχα :) --Kassianos 04:27, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Διαφωνία σχετικά με τη διεύθυνση IP[επεξεργασία κώδικα]

Όχι, δεν είναι καλύτερα έτσι. Κάθε χρήστης που φεύγει είναι απώλεια για τη Βικιπαίδεια, και είναι ένα γεγονός για το οποίο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο φταίνε όλοι οι εμπλεκόμενοι. Κάθε χρήστης λιγότερος, από τη στιγμή που έχει όρεξη να βοηθήσει και να προσφέρει, εφόσον δεν δημιουργεί προβλήματα, είναι πλήγμα για το project. Όταν κάποιος διαφωνεί σε κάτι επί του αντικειμένου του, συνήθως έχει έναν καλό λόγο (υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις). Και η χρήστης lady θα μπορούσε να παραπονεθεί ότι οι διαφωνούντες αγνοούν τις σπουδές και το πνευματικό της υπόβαθρο, όπως επίσης και για το ότι οι αλλαγές στο συγκεκριμένο άρθρο έστειλαν στράφι την όποια προσπάθεια είχε βάλει για να το φτιάξει. Αυτός δεν είναι ο δρόμος για να φτιάχνουμε άρθρα.

Η επαναφορά ενός άρθρου δεν παραβιάζει τις "αρχές της Βικιπαίδειας", παραβιάζει βέβαια το Netiquette και καλό είναι να μη γίνεται, αλλά είναι κάτι που κάποιες φορές συμβαίνει. Όπως διατάθηκε και ένας άλλος χρήστης, η Βικιπαίδεια είναι ανοιχτό project και πρέπει να μάθουμε να ανεχόμαστε τις διαφορετικές απόψεις. Υπάρχουν κανόνες για ακραίες περιπτώσεις, όπως ο Κανόνας τριών επαναφορών, το ζητούμενο είναι να μπορούμε να φτάνουμε στη σύνθεση και τη συνεννόηση χωρίς ακρότητες. Αν όντως εννοείτε αυτά που γράφετε, για δέσιμο, βάψιμο και πέταμα στη θάλασσα, αλλά και τα επόμενα για την πίσσα και τα πούπουλα, μάλλον εσείς έχετε παρεξηγήσει την έννοια της Κοινότητας στη Βικιπαίδεια. Φιλικά Badseed απάντηση 18:53, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Κάθε χρήστης που φεύγει είναι απώλεια για τη Βικιπαίδεια - Όχι, όταν το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει με νύχια και δόντια την άποψη του, σε ένα συλλογικό έργο. Αναιρεί με αυτόν τον τρόπο την "κοινή προσπάθεια". Αν συγχωρούσαμε τα πάντα σε κάθε χρήστη, δεν θα είχαμε τους αποκλεισμούς και τις διαγραφές.
...είναι ένα γεγονός για το οποίο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο φταίνε όλοι οι εμπλεκόμενοι. - Δηλαδή οι διαχειριστές δεν πρέπει να "εμπλέκονται" στη διαδικασία? Εμπλεκόμενοι είναι και οι ανώνυμοι χρήστες. Οι εμπλεκόμενοι παράγουν το έργο. Αν τους αφαιρέσουμε, θα έχουμε πολλά όμορφα πρότυπα και καθόλου περιεχόμενο.
Κάθε χρήστης λιγότερος, από τη στιγμή που έχει όρεξη να βοηθήσει και να προσφέρει, εφόσον δεν δημιουργεί προβλήματα, είναι πλήγμα για το project. - Κατέθεσα την άποψη μου. Για μένα δημιουργεί πρόβλημα. Αν το πιστεύουν και άλλοι, ή αν διαφωνούν, απλά καταθέτουν την άποψη τους.
ΘΥΜΙΖΩ ξανά, πως ΕΓΩ δεν αναλώθηκα σε επαναφορές, αλλά προσπάθησα να καταλάβω στην πρώτη μου ανταπάντηση τι δεν πήγαινε καλά...
Όταν κάποιος διαφωνεί σε κάτι επί του αντικειμένου του, συνήθως έχει έναν καλό λόγο (υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις) - Μάλλον σας διαφεύγει πως όλοι οι υπόλοιποι χρήστες (ανάμεσα τους και διαχειριστές), στο ειδικό θέμα της address/addresses συμφώνησαν πως υπάρχει ελληνικός όρος... Καταντά αστείο να συνεχίσω. Τρίζουν τα κόκαλα του Μ. Τριανταφυλλίδη από τις κλίσεις των ξένων όρων!
Η επαναφορά ενός άρθρου δεν παραβιάζει τις "αρχές της Βικιπαίδειας" - Η με πλάγιο τρόπο συνεχής επαναφορά δείχνει τοίχο στην απέναντι πλευρά. Αντιμετώπιση του στυλ "δεν βλέπετε πως ΟΛΟΙ έχετε άδικο και ΕΓΩ έχω δίκιο" επέφεραν την πίσσα και τα πούπουλα... Δεν συνηθίζω να εκφράζομαι τόσο προσωπικά, αλλά με έσκασε!
Υπάρχουν κανόνες για ακραίες περιπτώσεις, όπως ο Κανόνας τριών επαναφορών, το ζητούμενο είναι να μπορούμε να φτάνουμε στη σύνθεση και τη συνεννόηση χωρίς ακρότητες. - Παρακάμφθηκε και ξαναπαρακάμφθηκε... Επίσης διέγραψε ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι προσέθεσαν. Μεταξύ τους και τις δικές μου προτάσεις, τις οποίες χλεύασε και κατέφυγε σε χαρακτηρισμούς.
Αν όντως εννοείτε αυτά που γράφετε, για δέσιμο, βάψιμο και πέταμα στη θάλασσα, αλλά και τα επόμενα για την πίσσα και τα πούπουλα, μάλλον εσείς έχετε παρεξηγήσει την έννοια της Κοινότητας στη Βικιπαίδεια. - Ξεκίνησε σαν αστείο. Δεν έχω πρόβλημα όμως να το αφαιρέσω, αν μου το ζητήσει ο οποιοσδήποτε χρήστης. Αν κάποιος πιστεύει δηλαδή πως τον προσβάλει. (Δεν ζω στην κοσμάρα μου - το θεωρώ δημόσιο χώρο και όχι ιδιωτικό).
Η Κοινότητα όμως... χρειάζεται συνεργασία. Και από μέρους της συγκεκριμμένης χρήστριας, μόνο χαρακτηρισμούς λάβαμε όλοι μας. Είμαι ανοιχτός σε κάθε προτροπή, προσθήκη, μετατροπή, διαφωνία κλπ.
Είμαι όμως και φανατικά αντίθετος με αντιλήψεις "Μη μου το πειράζεις το άρθρο, μου το χαλάς, είσαι αδιάβαστος, άσχετος κλπ."
Τέλος, αν δεν το καταλάβατε, θα το σκεφτώ πολύ να προσθέσω ξανά νέο άρθρο ή να χάσω το χρόνο μου να επεξεργαστώ άλλο άρθρο της ελληνικής κοινότητας. Επίσης δεν έχω εμμονές να λάμβάνω μέρος σε συζητήσεις άνευ ουσίας και σημασίας για να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας.
Λυπάμαι πολύ για το χρόνο που ξόδεψα, καθώς συνήθως προσπαθώ να συλλέξω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άρθρα μου.--Kassianos 19:51, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]
Η ιστορία δεν έγινε μόνο για τον τίτλο (που κατ' εμέ καλώς είναι όωπς είναι τώρα), αλλά και τις υπόλοιπες ελληνοποιήσεις, αρκετές από τις οποίες είναι ανύπαρκτες σαν ορολογία στο χώρο (δρομολογητής, διακομιστής μεσολάβησης, ονόματα κεντρικού υπολογιστή και άλλα) εκτός ίσως από τα επίσημα έγγραφα του υπουργείου και ορισμένες ιστοσελίδες. Ξεφυλλίστε το σχετικό τύπο, κάντε ένα google search για το "διακομιστής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου". Ο Τριανταφυλλίδης δυστυχώς έχει πολλούς ακόμα λόγους να τρίζουν τα κόκκαλά του, και γεννήθηκε (δυστυχώς) πριν την εποχή του video, του floppy, του DNS. Μερικές φορές οι άνθρωποι βρίσκουν πρακτικούς τρόπους να χρησιμοποιούν και να επεκτείνουν τη γλώσσα. Δεν είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε όρους, μα για να απεικονίσουμε την πραγματικότητα όπως είναι (περισσότερα στη συζήτηση περί μετάφρασης όρων που θα ακολουθήσει).
Προσωπική μου άποψη είναι ότι η χρήστρια έδειξε και καλή διάθεση (δείτε τις τελευταίες αλλαγές). Ο Κανόνας τριών επαναφορών δεν παραβιάστηκε. Πέρα από αυτά, η Βικιπαίδεια μερικές φορές είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, από την άποψη ότι κάποιες φορές χρειάζεται να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με άλλες απόψεις, ίσως και με κολλημένες συμπεριφορές (μιλώντας γενικά και για κανέναν από τους παραπάνω ή εσάς). Χρειάζεται να γίνεται μια υπέρβαση σε εκείνο το σημείο. Εγώ πάντως σας παροτρύνω (ή προκαλώ, με την καλή έννοια) να συνεχίσετε. Χρόνο όμως και κόπο για αυτά που γίνονται εδώ καταβάλλουν όλοι οι χρήστες, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θυμόμαστε.
Τέλος για το σχόλιο π&π σαφώς και δεν το θεωρώ χιούμορ, δεν θα ζητήσω όμως αλλαγή/απόσυρση. Ο καθένας εδώ έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του (αλλά και την ευθύνη για αυτή, όταν το κάνει), όποια κι αν είναι αυτή. Φιλικά Badseed απάντηση 20:42, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Άρθρα μιας γραμμής[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου Κασσιανέ. Θα ήθελα να γνωρίζεις ότι για την πολιτική μου πρότασης για διαγραφή άρθρων μιας γραμμής χωρίς τύψεις έχω δεχθεί κριτική από τον Χρήστης:Lucinos, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να αποθαρρύνουμε και να διώχνουμε έτσι νέους χρήστες. Πιστεύει (και ελπίζω να θυμάμαι καλά) ότι κατ'αρχήν μια παραίνεση στο χώρο επικοινωνίας του νέου χρήστη είναι λιγότερο τραυματική από ένδειξη διαγραφής και διαγραφή. Παίρνοντας υπόψη τις επιφυλάξεις του, έχω αποφασίσει να μην προτείνω για διαγραφή άρθρα μεγαλύτερα της μιας γραμμής και συνήθως βάζω και κάποιο σχολιάκι, μήπως και ενδιαφέρεται ο χρήστης να συνεχίσει. Αυτή ήταν και η αιτία που έβαλα ένδειξη στο μικρότερο άρθρο Ορφέας Ζάχος του Χρήστης:87.203.108.226, ενώ άφησα τα άλλα τρία χωρίς ένδειξη. Κάθε χρήστης είναι κέρδος για τη Βικιπαίδεια (ακόμη και οι δυσάρεστοι...). Σου εξέθεσα τα γεγονότα για να ξέρεις και μια άλλη άποψη.

  • Άσχετο σχόλιο1: Τι πρεσβεύει η αρχή 5? Είναι είδος χιούμορ ή έχεις πράγματι πρόβλημα με το χιούμορ;
  • Σχετικό (με προηγούμενες συζητήσεις παραπάνω) σχόλιο2: Εδώ οι χαρακτηρισμοί πέφτουν βροχή. Δες Χρήστης:Kalogeropoulos/Ιστολόγιο#Περί διαχειριστών ο λόγος. Μάθε να μην τα παίρνεις βαριά.

--FocalPoint Συζήτηση 22:01, 5 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Με λύπη μου αντιλαμβάνομαι ότι και χιούμορ είναι η αρχή 5 αλλά και πρόβλημα έχεις με το χιούμορ. Συμπάσχω ιδιαιτέρως και μάλιστα στη real life. Αγγλικό παρεξηγημένο χιούμορ. Περαστικά μας.--FocalPoint Συζήτηση 07:54, 6 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Σύμφωνοι, ούτως ή άλλως δεν είναι χαρακτηρισμένα σαν δικά σου στον κατάλογο. Δεν συλλέγονται απαραίτητα σαν κατηγορίες, αλλά σαν φράσεις που έτσι ή αλλιώς χαρακτήρισαν τους διαχειριστές ανά καιρούς - Badseed απάντηση 14:09, 7 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γιατί ρε παιδιά διαγράφετε το link μου;

Το επίμαχο link όπως το αποκαλούν στη βαρβαρική, είναι διαφημιστικό, χυδαίο και δεν αρμόζει σε μια εγκυκλοπαίδεια. --Kassianos 08:31, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δεν γίνεται συχνά, και με ένα κλικ φτιάχνεται. Πιστεύω δεν είανι ανάγκη να αρχίσουμε τα "μη" και τα "ντα" ήδη από το καλωσόρισμα - Badseed απάντηση 23:30, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ με τον badseed, στην πραγματικότητα προσωπικά βρίσκω ήδη το καλωσόρισμα περισσότερο επιθετικό από ότι πρέπει (θεωρώ καλύτερο το δικό μου user:lucinos/Καλωσόρισμα). βάσει πάντως την (σε μεγάλο βαθμό σωστή) παρατήρησή σου έκανα μια μικρή αλλαγή, έβαλα σύνδεσμο στο "σελίδες συζήτησης". --Λύκινος 06:43, 12 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γεια σας.Θεώρησα σωστό να μεταφέρω εδώ την συζήτηση αφου ετσι και αλλιώς η παρατήρηση σας αφορούσε εμένα και λιγότερο το λήμμα.

Ειλικρινά δεν με πείραξε καθόλου η παρατήρηση σας(αφου ήταν σωστή) και επίσης δεν θα με πείραζε καθόλου να ξαναδώ μια παρόμοια παρατήρηση(αν βέβαια έχει λογική υπόσταση).Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σας(σωστή έκφραση,τρόπος γραφής).Η μόνη μου διαφωνία είναι στο οτι δεν κάνω έρευνα.Έραυνα γίνεται, απλώς με περιορισμένο υλικό.Δυστυχώς αυτη τη στιγμή είμαι εκτος Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνεισφέρω αρκετά(Αυτός ειναι και ο λόγος των μικρών άρθρων).Η Βικιπαίδεια όμως εχει την λογική της συνεργασίας και οπως είναι σύνηθες τα περισσότερα άρθρα δεν είναι προϊον ενός συντάκτη.Με την δημιουργία άρθρων(έστω και μικρών,τα οποία όμως περιέχουν στοιχειώδεις πληροφορίες)επιτυγχάνεται η επέκταση της Βικιπαίδειας.Αργότερα κάποιος άλλος που θα δεί το άρθρο θα προσθέσει περισσότερες πληροφορίες.Αυτή νομίζω είναι και η λογική με την οποία κινείται αυτος ο οργανισμός. --Diu 07:07, 13 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]


Άμα βρείτε χρόνο βοηθήστε με στην βελτίωση(τρόποι έκφρασης) αυτού του άρθρου Χριστόφορος Παπουλάκος. --Diu 07:03, 15 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]