Συζήτηση:Καρχαρίας Γκόμπλιν

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ζωολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ζωολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.

Η ονομασία αυτή που είναι στον τίτλο του άρθρου είναι άστοχη, κτγμ. Δεν υπάρχει δόκιμη ελληνική ονομασία του είδους, οπότε αυτοσχεδιάζουμε - δεκτό αυτό. Όμως η λέξη goblin (=τελώνιο) δεν είναι κύριο όνομα για να μείνει αμετάφραστη ή να μπει με κεφαλαίο όπως έχει γίνει εδώ (είναι σα να είχαμε π.χ. την ονομασία Monster Shark και να το αποδίδαμε Καρχαρίας Μάνστερ αντί Καρχαρίας τέρας, κάτι τέτοιο). Προτιμητέο το Καρχαρίας καλικάντζαρος, που υπάρχει και στο άρθρο αυτό, και έχει χρησιμοποιηθεί έστω στον τύπο μερικές φορές. Θα το άλλαζα εγώ, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω: υπάρχει ήδη το λήμμα Καρχαρίας καλικάντζαρος και παραπέμπει στο Καρχαρίας Γκόμπλιν, και δεν ξέρω πώς να αντιστρέψω αυτή τη σχέση. Ευχαριστώ. Aorati Melani (συζήτηση) 10:26, 8 Ιανουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]