Συζήτηση:Θέατρο Badminton

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλησπέρα,
χρησιμοποιώντας την Wikipedia καθημερινά σαν ένα από τα πιο βασικά εργαλεία πληροφόρησης μας, ενδιαφερόμαστε να δημιουργήσουμε ένα προφίλ για tτο Athens Badminton Theater. Ακολουθώντας το παράδειγμα όλων των αντίστοιχων πολυχώρων στο εξωτερικό:


και προσπαθώντας να τηρήσουμε τους κανόνες συγγραφής, αντικειμενικότητας και ενημέρωσης των άρθρων της wikipedia, δημιουργήσαμε το περιγραφικό αυτό προφίλ.
Ελπίζοντας να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα και επιθυμώντας το συγκεκριμένο άρθρο να αποτελέσει εργαλείο ενημέρωσης στους πιθανούς αναγνώστες, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο ########## ή στο email events(παπάκι)badmintontheater.gr .
Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση, Κλέαρχος Παπαδόπουλος Athina theama 15:19, 18 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Το επαναφέρατε ε;--The Elder 18:32, 20 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αφαίρεσα κάποιες ενότητες που δεν ταίριαζαν με το περιεχόμενο. Δεν θεωρώ ότι σαν άρθρο ξεφεύγει από τα πλαίσια της αντικειμενικότητας, ανεξάρτητα της αρχικής προέλευσης του υλικού, ενώ παράλληλα πιστεύω ότι στέκει και ως εγκυκλοπαιδικό θέμα, τόσο από πολιτιστική άποψη (ως θέατρο) αλλά και αρχιτεκτονική. Ίσως αν το σουλουπώναμε λίγο οι εμπειρότεροι να έστεκε αξιοπρεπώς. Επειδή φεύγω, αν θέλετε το παλεύω εγώ λίγο, αύριο όμως. --Alaniaris 18:41, 20 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Πρόκται για ξεκάθαρη εκστρατεία προβολής. Θεωρώ ωστόσο ότι δεν είναι εγκυκλοπαιδικό το θέμα οπότε δεν αξίζει τον κόπο η επιμέλεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:53, 20 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα και στους 3 σας.
Καταρχάς να ευχαριστήσω τον Alaniarisγια το κουράγιο και την ενθάρρυνση που μας δίνει.
Την έχουμε ανάγκη. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να γίνει οποιοδήποτε σουλούπωμα και editing. Αντιθέτως είναι αυτό που ευχόμαστε και θεωρούμε βοήθεια.

Ακριβώς επειδή έχουμε διαπιστώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το όλο εγχείρημα, θεωρώ κι εγώ από την πλευρά μου ότι έχει εγκυκλοπαιδική αξία. Και δεν νομίζω ότι οι εγκυκλοπαίδειες γενικά (και ειδικότερα η wikipedia) φιλοξενούν μόνο υψίστης σπουδαιότητας ύλη και όχι άρθρα που ενδιαφέρουν ενημερωτικά μεγάλη ομάδα του αναγνωστικού τους κοινού. Θέλω να πω, ότι τους κόλπους της wikipedia υπάρχουν άπειρα άρθρα τα οποία είναι πολύ ειδικού ενδιαφέροντος και φαίνονται ενδιαφέροντα σε κάποιους ενώ σε όλους τους άλλους αδιάφορα.
Και σίγουρα το παρόν θα μπορούσε να είναι ένα από αυτά.
Συγκεκριμένα, το θέατρο Badminton έχει απασχολήσει πολύ τον εθνικό αλλά και τον κλαδικό Τύπο. Και εννοώ με καθαρό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον:
για το πώς μετεξελίσσεται η Αθήνα μετα-ολυμπιακά,
για το τι συμβαίνει με την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων τα οποία στοίχησαν στο Δημόσιο (δηλαδή σε όλους μας) τα απίστευτα εκατομμύρια –και ελάχιστα έχουν κάποια αξιοπρεπή πορεία-,
για το τι είναι το Badminton το οποίο έχουν ακούσει σαν όνομα αλλά κάποιοι μπορεί να ενδιαφερθούν να έχουν μια πιο συνοπτική και περιεκτική ιδέα,
για το πώς ήταν σαν αθλητική αρένα και το πώς έχει γίνει σαν μόνιμη υποδομή της χώρας πλέον.
Σε περίπτωση που δεν το έχετε επισκεφτεί θα ήθελα να σας στείλω ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες σε κάποιο email (γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει πως γίνεται το upload φωτογραφιών)...

Συν τοις άλλοις, έχετε σκεφτεί το κατά πόσο η συγκεκριμένη εγκατάσταση μπορεί να έχει συμβάλλει στην πολιτιστική σκηνή όλης της Ελλάδας; Λίγο καιρό πριν, όλες οι μεγάλες παραγωγές που περιοδεύουν στις μεγάλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις, δεν καταδέχονταν καν να μας επισκεφτούν εξαιτίας έλλειψης τεχνογνωσίας και υποδομών.
Αυτά που σήμερα (2009) θεωρούμε αυτονόητα, 3-4 χρόνια πριν ήταν μόνο ευχές. Και μόνο με κάποιες τέτοιες ιδιωτικές προσπάθειες αλλάζει η κατάσταση και ωφελείται η πλειοψηφία.

Φίλε The Elder, ναι το επανέφερα αλλά αφού πριν (όπως μπορείς καθαρά να δεις) το βελτιώσαμε σε βαθμό που και εμείς χαρήκαμε με την κατάκτηση του κώδικα και του πόσο ωραίο θα μπορούσε να βγει.. .

Τέλος, φίλε MARKELLOS μήνυμα, όχι. Δεν είναι ξεκάθαρη εκστρατεία προβολής.
Αν θα ήθελες να δεις το πώς προμοτάρουμε την προσπάθειά μας, με χαρά θα μπορούσα να σου στείλω τον εταιρικό μας κατάλογο οπού παρουσιάζουμε το θέατρο πραγματικά εντυπωσιακά. Εδώ, έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια να κρατήσουμε όσο πιο ουδέτερο τον χαρακτήρα παρουσίασης. Και κατά τη γνώμη μου, σίγουρα θα μπορούσε να αφορά σε πολύ κόσμο για τους λόγους που προσπάθησα να σκεφτώ και ίσως και για άλλους.

Είμαστε απόλυτα επιδεκτικοί συμβουλών αλλά σας καλούμε να μην μας γειώσετε χωρίς διάκριση.
Και οι περιττοί, υποκειμενικοί, επιθετικοί χαρακτηρισμοί αφαιρέθηκαν, και οι αντίστοιχες εκφράσεις.
Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ακόμα πιο επαληθεύσιμο.
Πάντως, έχει σίγουρα ενδιαφέρον για έναν Έλληνα χρήστη αφού αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο θέατρο στην Ελλάδα -2.500 θέσεων- (κάτι που επαληθέυεται αλλιώς δεν θα το παραθέταμε, αλλά δεν έχω βρει ακόμη την κατάλληλη και έγκυρη πηγή) και υποδέχεται παραγωγές τις οποίες έρχεται να παρακολουθήσει κόσμος από όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας, αλλά και λόγω Ολ. Ακινήτων έχει σημαντική πολιτική διάσταση.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και ελπίζουμε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε.
Κλ. Παπαδόπουλος
Athina theama 11:49, 21 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Σαφώς το βελτιώσατε από ό,τι διάβασα. Δυστυχώς ο ισχυρισμός σας περί συμβολής στην πολιτιστική σκηνή δεν ευσταθεί γιατί τα εισιτήρια των παραστάσεών σας είναι πανάκριβα και αποκλείουν το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού που χαράζει, αν θέλετε διαμορφώνει σύμφωνα με τη θεωρία πολιτισμού, την πολιτιστική σκηνή. Αυτό βέβαια συμβαίνει και σε άλλα σύγχρονα κτήρια -όπως το Μέγαρο Μουσικής, για παράδειγμα- που υποτίθεται ότι θα διαμόρφωναν την πολιτιστική σκηνή αυτού του τόπου αλλά αποδείχθηκε ότι προορίζονταν για μια ευκατάστατη ελίτ που ανακυκλώνει σε κλειστό κύκλο έναν υποτιθέμενο αλλά αναπόδεικτο έως τώρα «νέο πολιτισμό». Από αυτή την άποψη λοιπόν το θέατρό σας παύει να είναι πολιτισμικός φορέας, η εν πάση περιπτώσει αμφισβητείται ως πολιτισμικός φορέας, οπότε πολιτισμική εγκυκλοπαιδικότητα δε διαθέτει. Η κτηριακή του εγκυκλοπαιδικότητα μέλλει να αποδειχθεί με αρχιτεκτονικά σχέδια που πιθανώς θα απελευθερώσετε και θα δείχνουν τα όσα εντυπωσιακά καταγράφετε--The Elder 12:23, 21 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αποσαφήνιση[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε The Elder,
χρειάζεται να δείχνουμε προσοχή με τις συνεκδοχές, τις επαγωγές και τα συμπεράσματά τους γιατί μερικές φορές δεν επαληθεύονται (αναφέρομαι στον τρόπο που καταργούνται οι διάφορες μορφές εγκυκλοπαιδικότητας ενός άρθρου)..
Ενημερωτικά να σου αναφέρω ότι τα εισιτήρια είναι στην προκειμένη περίπτωση, ο αποκλειστικός πόρος συντήρησης μιας πλειάδας διαδικασιών που μπορεί (και δικαιολογημένα) να μην σου περνάνε από το μυαλό.Ετήσια ενοικίαση ακίνητου, ακραία κοστοβόρα συντήρηση ακινήτου και πληρωμή προσωπικού είναι μερικά μόνο από τα έξοδα που δεν είναι εύκολα προς αντιμετώπιση.
Στο κομμάτι των παραγωγών, επίσης ίσως να μην ξέρεις τα μεγέθη της κάθε μιας παραγωγής και των διαφόρων σταδίων (από το κόστος των μετακλήσεων και το accommodation μέχρι τον παράγοντα ρίσκου και τη συχνή αρνητική παρουσία του).

Και όλα αυτά για να βγει το ηθικό μείγμα (είμαι επιφυλακτικός στη χρήση αυτού του όρου αλλά εδώ είναι εύστοχος) που θα σε ωθήσει να συνεχίσεις την προσπάθεια και θα σου επιβεβαιώσει την αίσθηση ότι όντως προσφέρεις κάτι (και όχι αρπάζεις).

Παρεμπιπτόντως, και επειδή αναφέρεσαι στο Μέγαρο, να σου πω ότι και εκείνος ο χώρος έχει πολύ ενεργή δραστηριοποίηση με πολύ μεγάλο φάσμα εκδηλώσεων οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι προσιτές, ενώ αρκετές είναι και δωρεάν.
Σίγουρα υπάρχουν και πολύ ακριβές αλλά και εκεί έχεις επιλογές μιας θέσης άλλης ζώνης με μέσω όρο 10-15 €.
Ωστόσο να σου θυμίσω ότι το Μέγαρο επιχορηγείται κρατικά και έτσι οφείλει να υποστηρίξει τον ρόλο του προσφέροντος προσιτές καλλιτεχνικές επιλογές.
Και εν πάση περιπτώσει, η ελίτ ίσως να είναι ελίτ σε μεγάλο βαθμό επειδή ως μειονότητα μόνο αυτή δείχνει ενδιαφέρον και όχι οικονομική ελίτ.
Σε αντίθεση με τις επιλογές της πλειοψηφίας οι οποίες είναι πολλές φορές πολύ πιο ακριβές (βλ. mainstream ελληνικό τρόπο διασκέδασης).

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.


Πίσω στο θέμα μας, να σου πω ότι είναι πολύ σημαντικό πράγμα η ύπαρξη πολυφωνίας για την πολυτέλεια του να έχουμε επιλογές. Και πάνω σε αυτό θεμελιώνεται η όλη προσπάθεια. Και ίσως κάποιες φορές οι επιλογές που προσφέρονται από το Badminton να είναι καλές για κάποιους. Εάν ανατρέξεις στο αρχείο των παραγωγών που έχουν πραγματοποιηθεί στον χώρο, πέρα από τα οικογενειακά θεάματα ίσως βρεις και κάποιες παραγωγές που έχουν μιλήσει διεθνώς. Και εδώ βασίζεται η πολιτισμική εγκυκλοπαιδικότητα.

Τέλος, αναφορικά με την κτηριακή εγκυκλοπαιδικότητα, μακάρι να μπορούσα να σας δείξω το μέγεθος της μετατροπής, αλλά δυστυχώς προς το παρόν δεν έχω μάθει ακόμα να κάνω upload φωτογραφίες.
Οπότε, ας με βοηθούσατε εξηγώντας μου πως.
Επίσης, να ευχαριστήσω τον Alaniaris(πιο κάτω) για τη συνεισφορά και την πρότασή του.

Καλή συνέχεια
Athina theama 16:06, 21 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Έχω εργαστεί σε αυτόν τον χώρο -όχι το Badminton- τον ευρύτερο χώρο της ψυχαγωγίας εννοώ και γνωρίζω τις οικονομικές και ιδεολογικές προεκτάσεις, μάλλον συμφύσεις, του θέματος. Η ψυχαγωγία δεν είναι πολιτισμός, πόσο μάλλον η επιλεκτική ψυχαγωγία για αυτούς που μπορούν να σηκώσουν τα 40άρια, 50άρια, 70άρια έως και 200άρια που είναι καταγραμμένα στις δικτυακές σας σελίδες. Από εκεί και πέρα δεν είναι σαφώς δικαιολογία το έχουμε «κόστος βρε παιδιά». Αν οι επιχειρηματίες που το έστησαν διαγιγνώσκουν κόστος, υπήρχαν και υπάρχουν άλλες επιχειρήσεις για να ασχοληθούν. Επέλεξαν αυτή γιατί είναι εκ του μηδενός κερδοφόρα, ήταν και είναι τους αιώνας των αιώνων. Αμήν και έκλεισα. Πείσατέ μας για τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες τουλάχιστον --The Elder 16:18, 21 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]


  • Η ψυχαγωγία είναι μορφή πολιτισμού. Ίσως όχι πάντα η ανώτερη αλλά είναι.
  • Εκτός από τα 70άρια και τα 200, ενίοτε υπάρχουν και από 10€.
  • Το έχουμε «κόστος βρε παιδιά» σαφέστατα δεν είναι δικαιολογία.
  • Όπως επίσης σαφέστατα δεν ισχύει το ότι είναι απλά μια επιχείρηση και δη εκ του μηδενός κερδοφόρα.

Τέλος πάντων –και επειδή και από πλευράς μου δεν επιθυμώ να το διαιωνίζω-, αν μπορείτε ενημερώστε με για το πώς κάνω upload. Όταν προσπαθώ να το κάνω, μου λέει ότι «η ενέργεια που ζητήσατε είναι περιορισμένη σε χρήστες σε μία από τις ομάδες: αυτοεπιβεβαιωμένοι χρήστες, διαχειριστές, Επιφορτωτές.».
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Κ.Π.
Athina theama 16:35, 21 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Θα πρέπει να πας στο Προτιμήσεις μου αν θυμάμαι καλά και να επιβεβαιώσεις τον εαυτό σου ως χρήστη--The Elder 16:55, 21 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Όχι δεν πρέπει να κάνει τίποτα. Απλά να περιμένει περίπου 1 ημέρα ακόμη. Η δυνατότητα επιφόρτωσης παρέχεται αυτόματα σε όλους τους χρήστες 4 ημέρες από την εγγραφή τους. Βικιπαίδεια:Αυτοεπιβεβαιωμένοι χρήστες.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:10, 21 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]


Λοιπόν, η πρόταση μου για το άρθρο είναι η παρούσα [1], στην οποία συμπεριέλαβα τις πρόσθετες πηγές που προσέθεσε ο φίλος Athina theama και όσες βρήκα εγώ στο διαδίκτυο. Δυστυχώς οι περισσότερες αναφορές αφορούν τις παραστάσεις που ανεβαίνουν ή ανέβηκαν και δεν θεώρησα σωστό να τοποθετήσω παραπομπή για όλες όσες μνημονεύονται στο κείμενο, είναι όμως εύκολα διαθέσιμες εφόσον το επιθυμείτε. Επίσης έπεσε και ένα μικρό τσεκούρι στο περιεχόμενο, κρατώντας αποκλειστικά αυτές τις πληροφορίες που εγώ θεωρώ ότι παρέχουν κάποια εγκυκλοπαιδική γνώση, χωρίς να πλατειάζουν σε πεδία που δεν μας αφορούν άμεσα. Παρόλα αυτά δεν αφαίρεσα τη σήμανση για τις πηγές.

Φίλε Athina theama, η όποια ενασχόληση και επιμέλεια μου στο λήμμα δεν σημαίνει και την αυτόματη παραμονή του στη βικιπαίδεια. Αφορά μία προσωπική προσπάθεια να διατηρήσω ένα άρθρο που εγώ θεωρώ ότι είναι σχετικά (αλλά όχι απόλυτα) εγκυκλοπαιδικό. Αν παρόλα αυτά η κοινότητα κρίνει ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια που όλοι μαζί έχουμε θεσπίσει, τότε δεν έχω παρά να σεβαστώ τη γνώμη της. Από πλευράς σας θα ήθελα δύο πράγματα. Θα ήθελα πηγές που να αποδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του θεάτρου, των χώρων του και, εφόσον είναι εφικτό και η κοινότητα αποφασίσει για την παραμονή του, την παραχώρηση από μέρους σας φωτογραφικού υλικού για τον εμπλουτισμό του άρθρου.

Αγαπητή κοινότητα, το λήμμα από μέρους μου στη διάθεσή σας. --Alaniaris 14:54, 21 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Μια εξωτερική φωτογραφία και μια εσωτερική αρκούν. Παρακαλώ να μη γεμίσεις το άρθρο με φωτογραφίες.--Focal Point 18:36, 23 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Εγκυκλοπαιδικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι η ένδειξη περί αμφισβήτησης της εγκυκλοπαιδικότητας μπορεί να φύγει, τώρα που το κείμενο είναι πιο κοντά σε κείμενο εγκυκλοπαίδειας και μακρυά από διαφήμιση.--Focal Point 18:36, 23 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Η αμφισβήτηση της εγκυκλοπαιδικότητας δεν έχει καμία σχέση με τι προσομοιάζει το κείμενο. Πώς σου ήρθε τώρα αυτό;--The Elder 18:58, 23 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]


Αγαπητοί,
καλημέρα!
δεν ολιγωρώ απλά δεν μου έχει ενεργοποιηθεί ακόμα το feature του upload.
ελπίζω μέχρι τη Δευτέρα να έχει συμβεί. Καλό Σαββατοκύριακο. Athina theama 09:48, 22 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]


Προς την ολοκλήρωση,
Καλησπέρα,
μετά και την επιτυχή ένθεση του φωτογραφικού υλικού και την επιβεβαίωση των σχετικών Πνευματικών Δικαιωμάτων, και με ουσιαστικό οδηγό τα σχετικά λήμματα για αντίστοιχους φορείς, πιστεύω πως το λήμμα έχει φτάσει σε μια ολοκληρωμένη και άρτια μορφή .
Αναφορικά με την εγκυκλοπαιδικότητα, παρατέθηκαν οι έγκυρες πηγές που το τεκμηριώνουν και το θωρακίζουν οπότε αναρωτιέμαι μήπως μπορεί πλέον να αφαιρεθεί η σχετική επισήμανση.
Τέλος, επειδή η κατασκευή ενός προτύπου (infobox) είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, κάποιος με πιο αναπτυγμένες προγραμματιστικές δυνατότητες ίσως θα μπορούσε να κατασκευάσει κάποιο πρότυπο που θα αφορά είτε στα θέατρα (σαν το αντίστοιχο της αγγλικής wikipedia, βλ. http://en.wikipedia.org/wiki/Barbican_Arts_Centre) είτε στους μουσικούς χώρους (σαν το αντίστοιχο της αγγλικής wikipedia, βλ. http://en.wikipedia.org/wiki/Roundhouse_(venue))
Και πάλι ευχαριστώ.
Καλή συνέχεια,
Athina theama 14:42, 26 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Να και κάτι που αξιοποιήθηκε. Για να μην τρώμε μόνο τη μαυρίλα που μας πασάρουν... 74.83.233.1 15:45, 6 Μαρτίου 2010 (UTC)[απάντηση]