Συζήτηση:Ανδρέας Π. Μεταξάς

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Όλη η τελευταία φράση στην ενότητα Ελληνική Επανάσταση ιστορικά είναι ανακριβής, πρώτον ποτέ οι Μεγάλες Δυνάμεις (Ιερά Συμμαχία) δεν είχαν εκδηλώσει πρόθεση να επέμβουν, όπου επενέβησαν ήταν κατόπιν πρόσκλησης ηγεμόνων (Ισπανίας και Ιταλικών χωρών). Δεύτερον ο Α. Μεταξάς ζήτησε να μη εναντιωθούν στο Αγώνα των Ελλήνων και όχι να μη επέμβουν. Τρίτον ο Ιωάννης Καποδίστριας (Τζοβάνι Κάπο ντι Ίστρια) είχε εκδιωχθεί από τον Τσάρο Αλέξανδρο από τον Ιανουάριο του 1822, σε αντίθεση με πολλές πηγές, φιλοκαποδιστριακές, που αναφέρουν ότι τελούσε σε παρατεταμένη άδεια. Πάντως δεν συμμετείχε στο συνέδριο της Βερόνας.--Templar52 (συζήτηση) 06:28, 20 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)[απάντηση]