Ρόναλντ Χιμένες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ρόναλντ Χιμένες
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση9  Ιανουαρίου 1990
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπετοσφαιριστής

Ο Ρόναλντ Άντερς Χιμένες (γεννημένος στις 9 Ιανουαρίου 1990) είναι Κολομβιανός διεθνής πετοσφαιριστής. Έχει ύψος 200εκ και αγωνίζεται στη θέση του διαγώνιου.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρόναλντ Χιμένες ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της πετοσφαίρισης στην Βαγιεκαουκάνα Ντε Βόλει, τοπική ομάδα της χώρας του. Στη συνέχεια μετεγγράφη στην Παντέρας Ρόχας, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2009. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με τις ομάδες της Κολομβίας τον οδήγησαν μέχρι και την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009, αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω και να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του εκτός Λατινικής Αμερικής.

Τελικώς, ταξίδεψε στη Φινλανδία για λογαριασμό της Ράισιον Λόϊμου, στην οποία παρέμεινε για δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τίτλο. Το καλοκαίρι του 2011, ο Χιμένες κατέφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του τότε νταμπλούχου Ολυμπιακού Πειραιώς, ωστόσο η τραγική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα (τερμάτισε στη 5η θέση που ήταν η χαμηλότερη στην ιστορία του συλλόγου) οδήγησε τη διοίκηση του Πειραϊκού συλλόγου σε ολική αναδόμηση του ρόστερ με τον Χιμένες να μην αποτελεί εξαίρεση και να αποτελεί παρελθόν από το σύλλογο.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Χιμένες ήταν η Χάϊπο Τίρολ Ίνσμπουργκ, ομάδα της Αυστρίας, στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα.

Διεθνείς συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρόναλντ Χιμένες είναι διεθνής με την εθνική ομάδα πετοσφαίρισης της Κολομβίας από το 2009 έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες συμμετοχές.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]