Νίκη Αλίμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το έμβλημα του συλλόγου.

Η Νίκη Αλίμου είναι παλιός ιστορικός ερασιτεχνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος των Αθηνών με έδρα τον Άλιμο Αττικής. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1926 και έχει χρώματα το μπλε και το λευκό και έμβλημα τη μυθική θεά Νίκη. Ανήκει στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Αθηνών αγωνιζόμενη στις διοργανώσεις της. Γεγονός που πρέπει να αναφερθεί είναι η τιμητική παρουσία του Στυλιανού Καρυδά στην ομάδα. Όντας δημότης προσπαθεί να συμβάλει τα μέγιστα για την διαφήμιση της ομάδας και ταυτόχρονα του δήμου Αλίμου.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παλαιό έμβλημα του συλλόγου ως «Νίκη Πλάκας».

Ιδρύθηκε το 1926 ως «Νίκη Πλάκας» στην ομώνυμη συνοικία στο κέντρο της Αθήνας και έδρευε στις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Αγωνίστηκε ως ανεπίσημο σωματείο σε ανεξάρτητα πρωταθλήματα και δίνοντας φιλικούς αγώνες μέχρι και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όποτε και στα μέσα της δεκαετίας του '40 εντάχθηκε επίσημα στην Ε.Π.Σ. Αθηνών όπου και αγωνίστηκε καθιερωμένα μέχρι και τη δεκαετία του '90. Αγωνιζόταν με χρώματα το πράσινο και το λευκό, τα οποία και επέλεξαν για χρώματα της ομάδας και τα εμπνεύστηκαν από τον Παναθηναϊκό.[1] Από τη Νίκη Πλάκας ξεπήδησαν πολλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε μεγάλους συλλόγους, όπως μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δαρίβας που μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό,[2] κάνοντας σπουδαία καριέρα.

Τη δεκαετία του '90 η Νίκη Πλάκας μεταδημότευσε από την Αθήνα στον Άλιμο και μετονομάστηκε ακολούθως σε «Νίκη Αλίμου» και αντικατέστησε τα χρώματα με το μπλε και το λευκό.[3] Ο σύλλογος συνεχίζει να υφίσταται μέχρι σήμερα, αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Αθηνών με επίσημη ονομασία ΠΑΣ Νίκη Αλίμου και αύξοντα Αριθμό Μητρώου Ε.Π.Ο. 176.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]