Νήσος Πυραμίδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Νήσος Πυραμίδα (Pyramid Island) είναι μικρό ακατοίκητο νησί της Κένυας στη Λίμνη Βικτόρια, το όνομα του οφείλεται στο σχήμα του. Το νησί είναι ακατοίκητο με απότομες ακτές αλλά σε περιοχή πλούσια σε ψάρια. Έχει μήκος 1,6 χιλιόμετρα, πλάτος 570 μέτρα κι έκταση 50 εκτάρια. Το ψηλότερο σημείο του είναι 1306 μέτρα, 172 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της λίμνης Βικτόρια.

Αποτελεί το σύνορο της Κένυας με την Ουγκάντα όπου οριοθετήθηκε με απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ από το 1955[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «αποσπάσματα από την απόφαση του Συμβουλίου ασφαλείας» (PDF). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 10 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2014. 

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Government of Uganda (1995) Constitution of the Republic of Uganda. Uganda Printing and Publishing Corporation, P.O. Box 33, Entebbe, Uganda.
  2. The New Vision (2009) Migingo Row Disrupts Trade. Newspaper. E-mail: news@newvision.go.ug P.O. Box 9815, Kampala, Uganda
  3. Whitehouse,R.N. and C.S. Hunter (1955) Victoria Nyanza, Northern Portion. Admiralty Charts and Publications, U.K.
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Pyramid Island της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).