Λίλυ Σινγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λίλυ Σίνγκ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση26  Σεπτεμβρίου 1988[1]
Σκάρμπορο
Χώρα πολιτογράφησηςΚαναδάς
ΘρησκείαΙνδουισμός
Ύψος65 in Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Γιορκ
Lester B. Pearson Collegiate Institute
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμπλόγκερ
κωμικός
YouTuber
βίντεο μπλόγκερ
ηθοποιός ταινιών
τηλεπαρουσιάστρια
τηλεοπτικός παραγωγός
Περίοδος ακμής2010
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαπρέσβης καλής θελήσεως της UNICEF[2]
ΒραβεύσειςPeople's Choice Awards
Βραβεία Teen Choice (2016)
Streamy Awards (2017)
Silver Play Button
Gold Play Button (2013)
Diamond Play Button (2016)
Ιστότοπος
lillysingh.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Λίλυ Σίνγκ (Lilly Singh ([lɪli sɪŋɡʱ]) ) γεννημένη στις 26 Σεπτεμβρίου του 1988 στον Καναδά, γνωστή με το ψευδώνυμο Superwoman ("IISuperwomanII") στο YouTube, είναι Youtuber, vlogger και κωμικός. Από την αρχή του καναλιού της τον Οκτώβριο του 2010, τα video της έχουν πάνω από δύο δισεκατομμύρια προβολές και το κανάλι της έχει πάνω από 14 εκατομμύρια εγγραφές.[3] Το 2016, βγήκε όγδοη στο Forbes list of World's Highest Paid YouTube Stars, επειδή τα κέρδη της από το Youtube το 2015 ανερχόταν στα 3 εκατομμύρια δολάρια.[4] Η Λίλυ ήταν μέλος του YouTube Rewind 2014, του YouTube Rewind 2015 και του YouTube Rewind 2016. Έχει κερδίσει ένα MTV Fandom Award, ένα Streamy Award και δύο Teen Choice Awards μέχρι στιγμής στην καριέρα της. Το 2016 η Σινγκ σε συνεργασία με τη Smashbox κυκλοφόρησε ένα κόκκινο κραγιόν με το όνομα "Bawse". Επίσης κυκλοφόρησε και την πρώτη της ταινία " A Trip to Unicorn Island" Και στις 28 Μαρτίου 2017 κυκλοφόρησε στην αγορά το πρωτο της βιβλιο "How to be a Bawse"

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Λίλυ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σκάρμπορο του Τορόντο και κατάγεται από το Παντζάμπ της Ινδίας. Οι γονείς της ακολουθούν την θρησκεία των Sikh (Σιχισμός). Η ίδια παρόλο που μεγάλωσε σύμφωνα με την παράδοση των Sikh, έχει αναφέρει πως δεν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη θρησκεία. 'Εχει μία μεγαλύτερη αδελφή ονόματι Τίνα η οποία έχει επίσης κανάλι στο Youtube. Σπούδασε ψυχολογία στο York University, από όπου αποφοίτησε το 2010. Το 2015 μετακόμισε στο Λος Άντζελες.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Οκτώβριο του 2010 η Λίλυ ξεκίνησε το κανάλι της στο Youtube με το ψευδώνυμο IISuperwomanII. 'Εχει δηλώσει πως το όνομα προέκυψε από την παιδική της ηλικία και την ιδέα ότι είχε ένα αόρατο S στο στήθος της, το οποίο την έκανε να πιστεύει πως μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Στα βίντεο της συχνά προβάλει την κουλτούρα των παντζάμπι και επίσης αναφέρεται στις καθημερινές συνήθειες όλων, με σατυρικό τρόπο. Επιπλέον, καταγράφει τις συναντήσεις της με διάφορους σταρς όπως Shah Rukh KhaνPriyanka ChopraMadhuri DixitRohit ShettyAriana GrandeEd SheeranShay MitchellSelena GomezAlessia CaraDebby RyanArjun KapoorNargis FakhriVarun DhawanKareena KapoorDwayne JohnsonKaran BrarDrakeZendayaWinnie HarlowSabrina Carpenter Victoria Justice, Colleen Ballinger και πολλούς άλλους.

Τον Δεκέμβριο του 2011 η Λίλυ δημιούργησε ένα δεύτερο κανάλι (SuperwomanVlogs), στο οποίο ανεβάζει τις καθημερινές της δραστηριότητες.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Τσεχικά) Česko-Slovenská filmová databáze. 2001. 268162.
  2. www.unicef.org/media/media_96640.html.
  3. Ismail, Ferris (10 Αυγούστου 2015). «Meet Superwoman Lilly Singh, biggest YouTube star of Indian origin». American Bazaar. Ανακτήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2015. 
  4. Berg, Madeline (15 Οκτωβρίου 2015). «The World's Highest-Paid YouTube Stars 2015». Forbes. Ανακτήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2015. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Lilly Singh στο Wikimedia Commons