Κατάλογος πόλεων της Αιγύπτου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Παρατίθεται κατάλογος των σημαντικότερων και μεγαλύτερων πόλεων της Αιγύπτου.

α/α Όνομα Αραβικά Απογραφή 1986 Απογραφή 1996 Απογραφή 2006 Εκτίμηση 2008 Κυβερνείο
1. Κάιρο * القاهرة  6,068,695 6,789,479 7,786,640 7,947,121 Κυβερνείο Καΐρου
2. Αλεξάνδρεια الإسكندرية  2,926,859 3,328,196 4,110,015 4,247,414 Κυβερνείο Αλεξάνρειας
3. Γκίζα * الجيزة  1,883,189 2,221,868 3,087,878 3,258,540 Κυβερνείο Γκίζας
4. Σούμπρα Ελ-Χέιμα * شبرا الخيمة  714,594 870,716 1,016,722 1,045,370 Κυβερνείο Καλγιούμπια
5. Πορτ Σάιντ بور سعيد  401,172 469,533 570,768 588,935 Κυβερνείο Πορτ Σάιντ
6. Σουέζ السويس  327,717 417,610 510,935 529,055 Κυβερνείο Σουέζ
7. Ελ-Μαχάλα Ελ-Κούμπρα المحلة الكبرى  320,509 395,402 462,884 515,833 Κυβερνείο Γάρμπια
8. Μανσούρα المنصورة  317,508 369,621 450,267 465,375 Κυβερνείο Ντακάχλια
9. Λούξορ الأقصر  274,074 290,503 351,318 459,440 Κυβερνείο Λούξος
10. Τάντα طنطا  296,517 371,010 421,076 429,632 Κυβερνείο Γάρμπια
11. Ασιούτ أسيوط  272,986 343,498 386,086 394,961 Κυβερνείο Ασιούτ
12. Ισμαηλία الإسماعيلية  158,045 254,477 324,717 338,429 Κυβερνείο Ισμαηλίας
13. Φαγιούμ الفيوم  213,070 260,964 316,772 327,917 Κυβερνείο Φαγιούμ
14. Ζαγκαζίγκ الزقازيق  244,354 267,351 302,611 308,637 Κυβερνείο Σαρκία
15. Ασουάν أسوان  190,579 219,017 265,004 273,450 Κυβερνείο Ασουάν
16. Ντομιάτ دمياط  89,498 111,111 237,023 266,627 Κυβερνείο Ντομιάτ
17. Νταμανχούρ دمنهور  188,939 212,203 241,895 247,074 Κυβερνείο Μπεχέιρα
18. Μίνια المنيا  179,060 201,360 239,804 246,835 Κυβερνείο Μίνια
19. Μπένι Σουέφ بنى سويف  152,476 172,032 211,173 218,472 Κυβερνείο Μπένι Σουέφ
20. Κένα قنا  119,917 171,275 206,831 214,851 Κυβερνείο Κένα
21. Σοχάγκ سوهاج  132,649 170,125 189,695 193,931 Κυβερνείο Σοχάγκ
22. Γαρδάκα الغردقة  132,649 170,125 160,746 189,660 Κυβερνείο Ερυθράς Θάλασσας
23. Πόλη 6ης Οκτωβρίου * مدينة السادس من أكتوبر  … 35,477 157,135 183,859 Κυβερνείο Γκίζας
24. Σιμπίν ελ-Κόμ شبين الكوم  132,751 159,909 177,060 180,454 Κυβερνείο Μονούφια
25. Μπένχα بنها  115,701 145,792 158,389 161,263 Κυβερνείο Καλγιούμπια
26. Καφρ ελ-Σεΐχ كفر الشيخ  103,301 124,819 147,380 151,781 Κυβερνείο Καφρ ελ-Σεΐχ
27. Αρίς العريش  67,337 100,447 138,195 146,758 Κυβερνείο Βόρειου Σινά
28. Μαλάουι ملوى  98,632 119,283 140,215 144,330 Κυβερνείο Μίνια
29. Πόλη 10ης Ραμαντάν العاشر من رمضان  … 47,839 124,120 143,753 Κυβερνείο Σαρκία
30. Μπιμπάις بلبيس  96,511 113,608 136,499 140,892 Κυβερνείο Σαρκία
31. Μάρσα Ματρούχ مرسى مطروح  43,157 52,247 120,888 137,704 Κυβερνείο Ματρούχ
32. Εντφού إدفو  46,163 94,228 115,946 122,031 Κυβερνείο Κένα
33. Μιτ Γαμρ ميت غمر  91,927 101,801 116,180 118,618 Κυβερνείο Ντακάχλια
34. Ελ-Χαγουαμντέγια الحوامدية  73,298 91,732 109,468 113,128 Κυβερνείο Γκίζας
35. Ντεσούκ دسوق  78,316 91,318 106,868 109,787 Κυβερνείο Καφρ ελ-Σεΐχ
36. Καλγιούμπ قليوب  84,413 97,157 106,804 108,573 Κυβερνείο Καλγιούμπια
37. Αμπού Καμπίρ أبو كبير  68,394 85,340 102,603 106,050 Κυβερνείο Σαρκία
38. Καφτ εντ-Νταουάρ كفر الدوار  196,244 231,978 113,506 105,671 Κυβερνείο Μπεχέιρα
39. Γκίργκα جرجا  71,564 95,384 102,701 104,712 Κυβερνείο Σοχάγκ
40. Αχμίμ أخميم  70,602 84,778 101,243 104,454 Κυβερνείο Σοχάγκ
41. Ματαρέγια المطرية  74,554 87,062 100,502 103,004 Κυβερνείο Ντακάχλια

* Τμήμα της μητροπολιτικής περιοχής του Μείζονος Καΐρου.