Κατάλογος Δανικών νησιών ανά έκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Μερικά από τα μεγαλύτερα νησιά της Δανίας.

Αυτός είναι ένα κατάλογος των νησιών της Δανίας. Υπάρχουν περίπου 406 νησιά στην Δανία, εξαιρώντας τα νησιά των Φερόων Νήσων και της Γροιλανδίας. Περίπου 70 από αυτά κατοικούνται, ενώ τα υπόλοιπα είναι ακατοίκητα. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει όλα τα νησιά με έκταση μεγαλύτερη του 1 τ.χλμ..

Νησιά με έκταση πάνω από 1 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Πληθυσμός (1-1-2013) Περιοχή
1 Σγιέλαν 7.031 2.208.348 Βαλτική Θάλασσα / Κάτεγατ / Όρεσουντ / Great Belt
2 North Jutlandic Island 4.685 297.886 Βόρεια Θάλασσα
3 Φιονία 2.985 456.128 Great Belt / Little Belt
4 Λόλλαντ 1.243 62.578 Βαλτική Θάλασσα
5 Μπόρνχολμ 588 40.715 Βαλτική Θάλασσα
6 Φάλστερ 514 42.544 Βαλτική Θάλασσα
7 Μορς 368 21.163 Limfjord
8 Αλς 312 50.682 Little Belt
9 Λάνγκελαντ 284 12.644 Great Belt
10 Μον 218 9.580 Βαλτική Θάλασσα
11 Ρόμο 129 618 Βόρεια Θάλασσα / Wadden Sea
12 Σάμσο 112 3.806 Κάτεγατ
13 Λέσο 101 1.839 Κάτεγατ
14 Άμαγκερ 95,3 180.657 Όρεσουντ
15 Έρο 88 6.516 South Funen Archipelago
16 Τούσινγκε 70 6.174 South Funen Archipelago
17 Φάνο 56 3.237 Βόρεια Θάλασσα / Wadden Sea
18 Φουρ 22 826 Limfjorden
19 Άνχολτ 22 169 Κάτεγατ
20 Fejø 16 464 Smålandsfarvandet
21 Σάλτχολμ 16 1 Όρεσουντ
22 Orø 15 846 Isefjorden
23 Endelave 13,1 176 Κάτεγατ
24 Bogø 13 1.108 Storstrømmen
25 Sejerø 12,4 348 Κάτεγατ
26 Femø 11 123 Smålandsfarvandet
27 Jegindø 7,9 464 Limfjord
28 Mandø 7,6 41 Βόρεια Θάλασσα / Wadden Sea
29 Thurø 7,5 3.595 South Funen Archipelago
30 Alrø 7,5 147 Horsens Fjord
31 Agersø 7 181 Great Belt
32 Venø 6,5 190 Limfjord
33 Bågø 6,2 27 Little Belt
34 Lyø 6 101 South Funen Archipelago
35 Egholm 6 48 Limfjord
36 Avernakø 5,9 114 South Funen Archipelago
37 Årø (Denmark) 5,7 157 Little Belt
38 Glænø 5,6 51 Smålandsfarvandet
39 Gavnø 5,5 31 Great Belt
40 Strynø 4,9 202 South Funen Archipelago
41 Nyord 4,8 41 Βαλτική Θάλασσα
42 Omø 4,5 154 Great Belt
43 Drejø 4,3 64 South Funen Archipelago
44 Fænø 3,9 2 Little Belt
45 Agerø 3,8 26 Limfjord
46 Tunø 3,5 109 Κάτεγατ
47 Enø 3,4 332 Smålandsfarvandet
48 Livø 3,3 9 Limfjord
49 Hjarnø 3,2 104 Κάτεγατ
50 Askø 2,82 37 Smålandsfarvandet
51 Æbelø 2,50 - Κάτεγατ
52 Barsø 2,50 22 Little Belt
53 Nekselø 2,20 18 Κάτεγατ (Sejerøbugten)
54 Brandsø 2,00 - Little Belt
55 Skarø 1,97 33 South Funen Archipelago
56 Tærø 1,73 1 Storstrømmen
57 Masnedø 1,68 129 Storstrømmen
58 Vejrø 1,57 5 Storstrømmen
59 Bjørnø 1,50 32 South Funen Archipelago
60 Sprogø 1,50 - Great Belt
61 Eskilsø 1,39 6 Roskilde Fjord
62 Dybsø 1,34 1 Smålandsfarvandet
63 Vigelsø 1,32 - Odense Fjord
64 Siø 1,31 15 South Funen Archipelago
65 Langø 1,30 2 Storstrømmen
66 Πέμπερχολμ 1,3 - Όρεσουντ
67 Romsø 1,09 - Great Belt
68 Skalø 1,06 - Smålandsfarvandet
69 Enehøje 1,04 - Nakskov Fjord
70 Langli 1,00 - Βόρεια Θάλασσα / Wadden Sea


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of islands of Denmark της Αγγλόγλωσσης Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).