Κατάλογος Δανικών νησιών ανά έκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Μερικά από τα μεγαλύτερα νησιά της Δανίας.

Αυτός είναι ένα κατάλογος των νησιών της Δανίας. Υπάρχουν περίπου 406 νησιά στην Δανία, εξαιρώντας τα νησιά των Φερόων Νήσων και της Γροιλανδίας. Περίπου 70 από αυτά κατοικούνται, ενώ τα υπόλοιπα είναι ακατοίκητα. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει όλα τα νησιά με έκταση μεγαλύτερη του 1 τ.χλμ..

Νησιά με έκταση πάνω από 1 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Πληθυσμός (1-1-2014)[1] Περιοχή
1 Σγιέλαν 7.031 2.224.773 Βαλτική Θάλασσα / Κάτεγατ / Όρεσουντ / Great Belt
2 North Jutlandic Island 4.685 296.700 Βόρεια Θάλασσα
3 Φιονία 2.985 457.569 Great Belt / Little Belt
4 Λόλλαντ 1.243 61.563 Βαλτική Θάλασσα
5 Μπόρνχολμ 588 40.215 Βαλτική Θάλασσα
6 Φάλστερ 514 42.352 Βαλτική Θάλασσα
7 Μορς 368 20.975 Limfjord
8 Αλς 312 50.352 Little Belt
9 Λάνγκελαντ 284 12.483 Great Belt
10 Μον 218 9.466 Βαλτική Θάλασσα
11 Ρόμο 129 618 Βόρεια Θάλασσα / Wadden Sea
12 Σάμσο 112 3.767 Κάτεγατ
13 Λέσο 101 1.808 Κάτεγατ
14 Άμαγκερ 95,3 183.750 Όρεσουντ
15 Έρο 88 6.383 South Funen Archipelago
16 Τούσινγκε 70 6.124 South Funen Archipelago
17 Φάνο 56 3.264 Βόρεια Θάλασσα / Wadden Sea
18 Φουρ 22 809 Limfjorden
19 Άνχολτ 22 154 Κάτεγατ
20 Fejø 16 455 Smålandsfarvandet
21 Σάλτχολμ 16 2 Όρεσουντ
22 Orø 15 843 Isefjorden
23 Endelave 13,1 166 Κάτεγατ
24 Bogø 13 1.109 Storstrømmen
25 Sejerø 12,4 359 Κάτεγατ
26 Femø 11 121 Smålandsfarvandet
27 Jegindø 7,9 458 Limfjord
28 Mandø 7,6 40 Βόρεια Θάλασσα / Wadden Sea
29 Thurø 7,5 3.555 South Funen Archipelago
30 Alrø 7,5 156 Horsens Fjord
31 Agersø 7 169 Great Belt
32 Venø 6,5 185 Limfjord
33 Bågø 6,2 25 Little Belt
34 Lyø 6 98 South Funen Archipelago
35 Egholm 6 46 Limfjord
36 Avernakø 5,9 108 South Funen Archipelago
37 Årø (Denmark) 5,7 160 Little Belt
38 Glænø 5,6 50 Smålandsfarvandet
39 Gavnø 5,5 37 Great Belt
40 Strynø 4,9 196 South Funen Archipelago
41 Nyord 4,8 39 Βαλτική Θάλασσα
42 Omø 4,5 157 Great Belt
43 Drejø 4,3 63 South Funen Archipelago
44 Fænø 3,9 2 Little Belt
45 Agerø 3,8 28 Limfjord
46 Tunø 3,5 113 Κάτεγατ
47 Enø 3,4 349 Smålandsfarvandet
48 Livø 3,3 10 Limfjord
49 Hjarnø 3,2 106 Κάτεγατ
50 Askø 2,82 37 Smålandsfarvandet
51 Æbelø 2,50 0 Κάτεγατ
52 Barsø 2,50 22 Little Belt
53 Nekselø 2,20 19 Κάτεγατ (Sejerøbugten)
54 Brandsø 2,00 0 Little Belt
55 Skarø 1,97 29 South Funen Archipelago
56 Tærø 1,73 0 Storstrømmen
57 Masnedø 1,68 136 Storstrømmen
58 Vejrø 1,57 0 Storstrømmen
59 Bjørnø 1,50 34 South Funen Archipelago
60 Sprogø 1,50 0 Great Belt
61 Eskilsø 1,39 6 Roskilde Fjord
62 Dybsø 1,34 1 Smålandsfarvandet
63 Vigelsø 1,32 0 Odense Fjord
64 Siø 1,31 16 South Funen Archipelago
65 Langø 1,30 2 Storstrømmen
66 Πέμπερχολμ 1,3 0 Όρεσουντ
67 Romsø 1,09 0 Great Belt
68 Skalø 1,06 0 Smålandsfarvandet
69 Enehøje 1,04 0 Nakskov Fjord
70 Langli 1,00 0 Βόρεια Θάλασσα / Wadden Sea

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of islands of Denmark της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).