Η Γέφυρα της Αμαρτίας (ταινία 1940)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η γέφυρα της αμαρτίας
ΣκηνοθεσίαΜέρβυν ΛιΡόυ
ΠαραγωγήSidney Franklin
ΣενάριοΣ. Ν. Μπέρμαν
Hans Rameau
George Froeschel
Βασισμένο σεWaterloo Bridge 
από Robert E. Sherwood
ΠρωταγωνιστέςΡόμπερτ Τέιλορ
Βίβιαν Λι
Lucile Watson
Virginia Field
Maria Ouspenskaya
C. Aubrey Smith
ΜουσικήHerbert Stothart
ΦωτογραφίαΤζόζεφ Ράτενμπεργκ
ΜοντάζΤζορτζ Μπόμλερ
ΕνδυματολόγοςΆντριαν
Εταιρεία παραγωγήςMetro-Goldwyn-Mayer
ΔιανομήMetro-Goldwyn-Mayer
Κυκλοφορία17 Μαΐου 1940
Διάρκεια108 min
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες
Προϋπολογισμός$1.164.000
Ακαθάριστα έσοδα$1.250.000 (Εγχώρια έσοδα)
$1.217.000 (έσοδα εξωτερικού)

Η γέφυρα της αμαρτίας (αυθεντικός τίτλος:Waterloo Bridge) είναι remake του 1940 της ταινίας του 1931 με τίτλο επίσης Waterloo Bridge, προσαρμοσμένης από το θεατρικό έργο του 1930 Waterloo Bridge.

Η ταινία έγινε από την Metro-Goldwyn-Mayer, σκηνοθετήθηκε από τον Μέρβυν ΛιΡόυ με παραγωγό τον Σίντνεϋ Φράνκλιν και τον Μέρβυν ΛιΡόυ. Το σενάριο ήταν των Σ. Ν. Μπέρμαν, Χανς Ραμό και Τζορτζ Φρέσελ, βασισμένο στο δράμα του Μπρόντγουεϊ του Ρόμπερτ Ε. Σέργουντ. Η μουσική ήταν του Χέρμπερτ Στόθαρτ aκαι η φωτογραφία του Τζόζεφ Ρούτενμπεργκ. Στην τανία πρωταγωνιστούν ο Ρόμπερτ Τέιλορ και η Βίβιαν Λι, πρώτη της ταινία μετά την επιτυχία του Όσα παίρνει ο άνεμος. Η MGM αγόρασε την έκδοση του 1931 από την Universal όταν γύρισε αυτό το remake.

Το Waterloo Bridge διηγείται την ιστορία μιας χορεύτριας και ενός αξιωματικού οι οποίοι συναντώνται τυχαία στην Waterloo Bridge. Αυτή η αρχική συνάντηση συμβαίνει κατά την διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά εξαιτίας του Hays Code, ο οποίος δεν είχε τεθεί σε ισχύ όταν γυρίστηκε η ταινία του 1931, η πλοκή της έκδοσης του 1940 έπρεπε να μεταβληθεί και κάπως να καθαρθεί. Στο αυθεντικό θεατρικό και την πρώτη ταινία, η Μάιρα είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι σε χορωδία χαμηλής ηθικής, και ο Ρόυ είναι πολύ αφελής για να το συνειδητοποιήσει μέχρι το τέλος.

Η ταινία ήταν επιτυχής στο box office και προτάθηκε για δύο Όσκαρ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Streaming audio