Ε.Μ.Α.Σ. Ηρακλής Σκοπής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ε.Μ.Α.Σ. Ηρακλής Σκοπής
Επίσημη ονομασίαΕξωραϊστικός Μορφωτικός και Αθλητικός Σύλλογος Σκοπής «Ο Ηρακλής»
Σύντομο όνομαΗρακλής Σκοπής
Ίδρυση1930
Διάλυση2012
ΈδραΣκοπή Αρκαδίας, Ελλάδα
Χρώματα          Κόκκινο, Λευκό

Ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός και Αθλητικός Σύλλογος Σκοπής «ο Ηρακλής» ήταν ένας αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε στη Σκοπή Αρκαδίας. Σε αντίθεση με τους περισσότερους ομώνυμους αθλητικούς συλλόγους, όπως ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, τα χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο και το λευκό.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ΕΜΑΣ Ηρακλής Σκοπής ιδρύθηκε στις 6 Μαρτίου του 1930 με Αριθμό Απόφασης του Πρωτοδικείου Τρίπολης 244/1930. Από την ίδρυσή του, ο σύλλογος αγωνίστηκε σε πολλά αθλήματα, με έμφαση στο ποδόσφαιρο, με αθλητές κυρίως από το χωριό της Σκοπής αλλά και γειτονικά χωριά. Ωστόσο, μετά από 42 χρόνια λειτουργίας, ο σύλλογος αναγκάστηκε να διαλυθεί το 1972 με απόφαση του Πρωτοδικείου Τρίπολης αριθμός 18/1972.[1]

Παρόλη τη διάλυσή του, οι παλιοί κάτοικοι της Σκοπής διατήρησαν ζωντανές τις αναμνήσεις και συνέχισαν να τιμούν το παρελθόν του συλλόγου.

Το τραβηγμένο αυτό διάλειμμα έλαβε τέλος το 2010, όταν ο νέος Διοικητικός Σύλλογος του Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Σκοπής, εκλεγμένος τον Φεβρουάριο του 2010, θέτει ως πρώτο στόχο την αναβίωση της ομάδας του Ηρακλή. Ο σύλλογος ξεκινά όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την επανίδρυση της ομάδας, και το καταστατικό τροποποιείται για να ενσωματώσει τη λειτουργία ποδοσφαιρικής ομάδας με το όνομα «Ηρακλής Σκοπής».

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, και ο Ηρακλής Σκοπής κερδίζει τον αριθμό μητρώου 6.114 από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Στην επανεμφάνηση του στα γήπεδα της Αρκαδίας καταφέρνει να τερματίσει πρώτος στην Γ' Κατηγορία της ΕΠΣ Αρκαδίας τη σεζόν 2010-11 με έξι νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία, και να προαχθεί στην Β' Κατηγορία.[2] Τη σεζόν 2011-12 έρχεται τρίτος στην Β' Κατηγορία διεκδικόντας μέχρι την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο.[3]

Στις 29 Ιουνίου του 2012 ο Ηρακλής Σκοπής διαλύεται για δεύτερη φορά στην ιστορία του.[4]

Τίτλοι - Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]