Εθνόσημο των Μπαχαμών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Το εθνόσημο των Μπαχαμών

Το εθνόσημο των νησιών Μπαχάμες περιέχει έναν θυρεό με τα εθνικά σύμβολα της χώρας, τον οποίο βαστούν έναν τετράπτουρο (είδος ψαριού) και ένα πουλί φλαμίνγκο.

Στην κορυφή του θυρεού βρίσκεται ένα κοχύλι που συμβολίζει τη θαλασσινή ζωή. Αυτό ακουμπάει σε μια περικεφαλαία. Κάτω από αυτήν βρίσκεται ο κύριος θυρεός, με σπουδαιότερο σύμβολο ένα πλοίο (φαίνεται να συμβολίζει το πλοίο Σάντα Μαρία του Κολόμβου). Το πλοίο πλέει κάτω από τον ήλιο.

Τα ζώα που στηρίζουν το θυρεό είναι τα εθνικά ζώα της νησιωτικής χώρας και στο κάτω μέρος βρίσκεται το εθνικό ρητό του κράτους. Η γεωγραφία των νησιών υποδηλώνεται από τα ζώα και το πού βρίσκονται στο έμβλημα: το φλαμίνγκο σε γήινο έδαφος και το ψάρι στη θάλασσα.

Τα ζωηρά χρώματα δείχνουν την ελπίδα για ένα λαμπρό μέλλον για τα νησιά. Λέγεται επίσης ότι το εθνόσημο έχει έντονα χρώματα για να ελκύει την προσοχή των τουριστών.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Coat of arms of the Bahamas της Αγγλόγλωσσης Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).