Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Σάμου 2014–15

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διοργανώσεις Ε.Π.Σ.Σ.
Περίοδος2014–15
2015–16

Για την περίοδο 2014–15, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάμου είναι η διοργανώτρια αρχή, υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των καθιερωμένων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, στο νομό Σάμου.

Η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Σάμου λαμβάνει μέρος στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ΕΠΣ, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), με στόχο την άνοδο στη Γ΄ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.

Ο θεσμός του κυπέλλου, αποτελεί ταυτόχρονα την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΟ. Η ομάδα που ανακηρύσσεται κυπελλούχος ΕΠΣ Σάμου, αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.[1]

Πρωτάθλημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ. Σάμου
Περίοδος2014–15
Πρωταθλήτρια ομάδαΠυθαγόρας Κοντακαίικων
Άνοδος/Υποβιβασμός
ΆνοδοςΑνατολή, Σχολή Θετικών Επιστήμων
ΥποβιβασμόςΚούρσαρος Φούρνων

Το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Σάμου την περίοδο 2014-15 τελείωσε με πρωταθλητή το σωματείο Α.Ψ.Ε.Σ. Πυθαγόρας το οποίο επικράτησε με 3-0 τον Π.Α.Σ. Ίκαρο Αγίου Κηρύκου. Θα ήταν καλό να σημειώσουμε ότι το σωματείο Α.Ψ.Ε.Σ. Πυθαγόρας κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Σάμου. Ο σύλλογος Α.Σ. Κουρσάρος Φούρνων υποβιβάστηκε στην Β' κατηγορία της Ε.Π.Σ. Σάμου και τα σωματεία Α.Ψ.Ε.Μ.Ε.Σ. Ανατολή και Α.Π.Σ. Φοιτητών Σ.Θ.Ε. προβιβάστηκαν στην Α΄κατηγορία.

Κύπελλο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύπελλο Ε.Π.Σ. Σάμου
Περίοδος 2014–15
ΧώραΕλλάδα
Διοργανώτρια αρχήΕ.Π.Σ. Σάμου
Κατάταξη
Πρώτη θέσηΚαρλόβασι
Δεύτερη θέσηΠυθαγόρας

Ο θεσμός του κυπέλλου συμμετέχουν τα σωματεία της Ε.Π.Σ. Σάμου. Για την περίοδο 2014–15, το κύπελλο κατέκτησε το σωματείο Α.Ε. Καρλόβασι επικρατώντας τον Α.Ψ.Ε.Σ. Πυθαγόρα Κοντακαίικων με 4-3 στα πέναλντι (1-1 στην κανονική διάρκεια αγώνα).

Τελικός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

15 Μαρτίου 2015
Α.Ψ.Ε.Σ. Πυθαγόρας Κοντακαίικων 1-1 (3-4 Πέναλτι) Α.Ε. Καρλοβάσου Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου, Καρλόβασι,Σάμος
Διαιτητής: Ιορδανίδης
1-0 Μακρής 1-1 Τσιομπάι

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]