Γεράσιμος Ανδρεάτος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Γεράσιμος Ανδρεάτος (Ελληνικά)
Γέννηση2  Οκτωβρίου 1962
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής
Όργαναμπουζούκι και φωνή
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος (Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 1962) είναι Έλληνας τραγουδιστής.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1962 στην Αθήνα. Ο πατέρας του ήταν από την Κεφαλονιά και η μητέρα του από την Ικαρία[1]. Ο ίδιος μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Μία ελληνική ταινία με θέμα τη ζωή ενός μπουζουξή έμελλε να τον σημαδέψει και να μάθει να παίζει μπουζούκι[2]. Το πρώτο μπουζούκι το αγόρασε ο πατέρας του όταν ο Γεράσιμος πήγαινε στην έκτη δημοτικού[3]. Από μικρή ηλικία, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μουσικής με τον Παναγιώτη Βεσμεδιώτη και τον Θέμη Παπαβασιλείου και φωνητικής με τον Φραγκίσκο Βουτσίνο, τον Τάσο Αποστόλου και τον Γιώργο Μισαηλίδη.

Ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά από το 1985 και από τότε έχει συνεργαστεί με τους:

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 1991, αλλά η συμμετοχή που τον έκανε ευρύτερα γνωστό ήταν στο δίσκο του Βαγγέλη Κορακάκη Λαύριο του 1993[4]. Έχει συμμετάσχει στους δίσκους Μισμαγιά σε επιμέλεια του Πέτρου Ταμπούρη, Οι Βετεράνοι Του Ρεμπέτικου, Η Δήμητρα Γαλάνη Στο Χάραμα, Τα Πορφυρά Καμπάγια και Χάδια Και Καρφιά των Πέτρου Ταμπούρη και Θοδωρή Γκόνη, Πασπαρτού του Λάκη Παπαδόπουλου, Παντελώς Χειροποίητα του Παντελή Αραμπατζή και Αναγέννηση του Γιάννη Μαρκόπουλου[εκκρεμεί παραπομπή].

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θεωρείται από τους πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές της εποχής του, μία γνήσια λαϊκή φωνή που ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές ερμηνείες, με σημαντική καριέρα και μεγάλη προσωπική δισκογραφία στον χώρο της έντεχνης λαϊκής μουσικής[εκκρεμεί παραπομπή]. Είναι πατέρας τριών παιδιών.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]