Βέρνερ Ράουτενμπεργκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βέρνερ Ρότενμπεργκ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση31  Οκτωβρίου 1935
Ερφούρτη
Θάνατος12  Απριλίου 2023
Χώρα πολιτογράφησηςΓερμανία
Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΓερμανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητααντισφαιριστής

Ο Βέρνερ Ράουτενμπεργκ (γερμανικά: Werner Rautenberg), γεννημένος στις 10 Φεβρουαρίου 1937, είναι Γερμανός πρώην πρωταθλητής της αντισφαίρισης στην Ανατολική Γερμανία.

Ήταν από τους καλύτερους αντισφαιριστές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη δεκαετία του 1950 και του 1960. Άρχισε να παίζει από την ηλικία των έντεκα ετών στην Ερφούρτη και στον τοπικό σύλλογο Ροτ Βάις Ερφούρτης μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Χανς, αργότερα μετακόμισε στο Βερολίνο και στον σύλλογο Sports Club.

Συμμετείχε σε αρκετά διεθνή τουρνουά όπως στο Sportive et Gymnique du Travail στη Γαλλία, στην Αίγυπτο το 1959 κι αλλού. Μετά το χτίσιμο του τείχους του Βερολίνου μπορούσε να συμμετέχει σε τουρνουά των χωρών του ανατολικού μπλοκ, το 1964 ταξιδεύε σε διεθνή αγώνα στην Κούβα. Μάλιστα το 1961 βρισκόταν σε τουρνουά στη Δυτική Γερμανία μαζί με άλλους συμπαίκτες του και επιστρέφοντας στο Βερολίνο συνάντησαν φράχτες στον σταθμό, είχε γίνει ο χωρισμός της Γερμανίας, αλλά επέλεξαν να επιστρέψουν και να μην μείνουν στη Δυτική πλευρά[1].

Σπούδασε στη Λειψία δίδαξε αθλητικά και βιολογία σε σχολείο στο Ανατολικό Βερολίνο. Μετά την πτώση του Τείχους έπαιξε σε πολλά διεθνή τουρνουά παλαιμάχων. Μαζί με τον Rüdiger Rogoll έχουν γράψει το βιβλίο Werde, der du werden kannst: Persönlichkeitsentfaltung durch Transaktionsanalyse[2]. Επίσης έχει διετελέση διοικητικός παράγοντας στον σύλλογο τένις του Μεγδεμβούργου[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Tennis als Leistungssport in der DDR
  2. Werde, der du werden kannst: Persönlichkeitsentfaltung durch Transaktionsanalyse
  3. «Historie | www.tc-magdeburg.de». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιουλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2017. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Robin Streppelhoff, Tennis als Leistungssport in der DDR, in: Stadion. Internationale Zeitschrift für Geschichte des Sports 23 (2007) 2, S. 243–264