Ίταμαρ Γκόλαν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ίταμαρ Γκόλαν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση3  Αυγούστου 1970[1]
Βίλνιους
Χώρα πολιτογράφησηςΙσραήλ[2]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπιανίστας
μουσικός παιδαγωγός
ΕργοδότηςΣχολή Μουσικής του Μανχάταν

Ο Ίταμαρ Γκόλαν, γεννημένος στις 3 Αυγούστου του 1970 στη Βίλνα της Λιθουανίας, είναι ισραηλινός πιανίστας.

Μετανάστευσε στο Ισραήλ με τους γονείς του σε ηλικία ενός έτους και εκεί άρχισε μαθήματα πιάνου με καθηγητές την Lara Vodovoz και τον Emmanuel Krazovsky. Το πρώτο του ρεσιτάλ το έδωσε σε ηλικία επτά ετών. Χάρη σε μια υποτροφία που του δόθηκε από το American-Israeli Cultural Foundation συνέχισε την εκπαίδευση του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο New England Conservatory της Βοστώνης από το 1985 μέχρι το 1989. Εκεί έχει καθηγητές τον Leonard Shure και την Patricia Zander και για την μουσική δωματίου τον Chaim Taub.

Στη συνέχεια έγινε σολίστ και μουσικός δωματίου. Η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα και παραμένει ένας πολυζήτητος μουσικός. Έχει συνεργαστεί με τους: Barbara Hendricks, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz, Mischa Maisky, Matt Haimovitz, Tabea Zimmermann, Ida Haendel, Julian Rachlin και άλλους και έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές συναυλίες και σε σημαντικά φεστιβάλ: Ραβέννα, Σικάγο, Τάνγκλγουντ (Tanglewood), Σάλτσμπουργκ, Εδιμβούργο, Βερμπιέ (Verbier) και Λουκέρνη. Παίζει και ως σολίστ στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ και στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου με διευθυντή ορχήστρας τον Ζούμπιν Μέτα.

Από το 1991 ως το 1994, δίδαξε στο Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης και αυτή τη στιγμή είναι καθηγητής μουσικής δωματίου στο Ωδείο του Παρισιού.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πήγες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]