Άρης Γραικούσης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άρης Γραικούσης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Άρης Γραικούσης (Ελληνικά)
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΕλληνικό Ωδείο
Hochschule für Musik Detmold
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπιανίστας[1]
Ιστότοπος
arisgraikousis.com

Ο Άρης Γραικούσης είναι Έλληνας πιανίστας.[2]

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μέσα σε μουσικό περιβάλλον που συνέβαλε στη μετέπειτα πορεία του.[3] Αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών λαμβάνοντας δίπλωμα πιάνου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Ντέτμολντ στην Γερμανία, με καθηγητές τους M. Kellig και J.E. Bavouzet. Κατόπιν, πραγματοποίησε επιπλέον μελέτες και σεμινάρια και εργάστηκε στην Opernschule της Ακαδημίας του Ντέτμολντ και στην Μουσική Σχολή Καλών Τεχνών του Γκύτερσλο.[4] Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.[5]

Η καριέρα του περιλαμβάνει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εμφανιστεί σε πόλεις της Γερμανίας και της Πολωνίας και στη Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης.[4]

Στην Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ και συναυλίες ανά την επικράτεια. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ωδείο Athenaeum, στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» κ.α. όπως και σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ.[2][6][7][8] Σημαντική ήταν η συναυλία για την “Πανσέληνο του Αυγούστου” το 1999 στη Δήλο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. www.culturenow.gr/o-pianistas-aris-graikoysis-sto-idryma-v-m-theoxaraki/. Ανακτήθηκε στις 7  Δεκεμβρίου 2019.
  2. 2,0 2,1 Βατόπουλος, Νίκος (28 Φεβρουαρίου 2016). «Ο Αρης Γραικούσης και η ευφορία της μουσικής». Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (στα greek). Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  3. «Άρης Γραικούσης: Η μουσική μπορεί να ενώσει και να φέρει κοντά όλο τον κόσμο!». Infowoman. 4 Απριλίου 2022. Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. 
  4. 4,0 4,1 4,2 Γραικούση, Μαρκέλλα. «About». Άρης Γραικούσης. Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. 
  5. Επίσημος Διαδικυτακός Ιστότοπος. «About Aris Graikousis». Άρης Γραικούσης. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2019. 
  6. Βατόπουλος, Νίκος (9 Νοεμβρίου 2017). «Αρης Γραικούσης, ο πιανίστας που «χτίζει» κοινό». Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (στα greek). Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  7. Χειράκη, Δώρα (23 Απριλίου 2016). ««Μουσικοί συσχετισμοί» με τον Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής». ertnews.gr. Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. 
  8. Ραδιοτηλεόραση (15 Οκτωβρίου 2019). «Ρεσιτάλ-αφιέρωμα στον Chopin από τον Άρη Γραικούση». ertnews.gr. Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023.