Warsaw Financial Center

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Warsaw Financial Center
Το Οικονομικό Κέντρο της Βαρσοβίας
Χάρτης
Είδοςπολυόροφο κτίριο
Γεωγραφικές συντεταγμένες52°14′0″N 21°0′6″E
Διοικητική υπαγωγήΒαρσοβία
ΧώραΠολωνία
Ύψος165 μέτρα
Όροφοι34
Ιστότοπος
Επίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα

Το οικονομικό κέντρο της Βαρσοβίας είναι ένας ουρανοξύστης στη Βαρσοβία με ύψος 165m που συμπληρώνετε από έναν ιστό κεραίας που είναι σχεδόν 20m.

Το κτίριο κατασκευάστηκε για να συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες οικοδομικούς κώδικες των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης μιας γεννήτριας έκτακτης ανάγκης που παρέχει ισχύ για όλα τα συστήματα ασφάλειας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων συναγερμού πυρκαγιάς, των συστημάτων υποστήριξης πυρκαγιάς HVAC, της πυροσβεστικής αντλίας του κτιρίου, δικές του δεξαμενές νερού (με χωρητικότητα περίπου 600000l) για την παραγωγή ασφαλούς πόσιμου νερού. Το οικονομικό κέντρο της Βαρσοβίας σχεδιάστηκε από γνωστές αμερικανικές αρχιτεκτονικές εταιρείες, οι A. Epstein & Sons International και Kohn Pedersen Fox Associates, σε συνεργασία με πολωνούς αρχιτέκτονες, εμπνευσμένους από το κτήριο 333 Wacker Drive στο Σικάγο.

Το κτίριο διαθέτει χώρο στάθμευσης έξι ορόφων για 350 αυτοκίνητα. Στο ισόγειο υπάρχει υποκατάστημα της Bank Pekao και καφετέρια των Starbucks. Υπάρχουν όροφοι αφιερωμένοι σε χώρους γραφείων που είναι κλιματιζόμενοι και εξοπλισμένοι με δορυφορική σύνδεση και internet. Το κτίριο διαθέτει 16 ανελκυστήρες και είναι πλήρως προσιτό.

Ο συνολικός χώρος στο Οικονομικό Κέντρο της Βαρσοβίας ανέρχεται σε 50.000 τετραγωνικά μέτρα. Κάθε όροφος προσφέρει 1.900. Χώρος γραφείων κατηγορίας A +, ύψους 2,75 μ.

Το οικονομικό κέντρο της Βαρσοβίας σχεδιάστηκε από το αμερικανικό γραφείο σχεδιασμού ουρανοξυστών του Α. Epstein & Sons International και του Kohn Pedersen Fox, σε συνεργασία με πολωνούς αρχιτέκτονες. Ο κύριος εργολάβος του πύργου ήταν η PORR International AG, που έχτισαν επίσης το Sheraton της Βαρσοβίας και το κτίριο του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας.

Η κατασκευή διήρκεσε από το 1997 έως το 1998.

Στο τέλος του 2012, το Βαρσοβιανό Οικονομικό Κέντρο ανήκει σε κοινοπραξία που συγκροτείται από την Allianz Real Estate και την Curzon Capital Partners III, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Tristan Capital Partners.