Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Drspiros

Sparti300 (συζήτησησυνεισφορές)

καλησπερα, δεν γνωριζω καλα το συστημα διαχειρισης της εγκυκλοπαιδειας, θελω να βοηθησω με τις πληροφοριες για την ομαδα Λεωνιδας Σπαρτης. Η ομαδα ειναι του ετους 1965 και ανεβηκε στην Β εθνικη μια φορα μονο καθως αμεσως υποβιβαστηκε. Δεν ειμαι ακριβως σιγουρος για το ετος ανοδου καθως σε αλλες πηγες αναφερεται 1969 κ αλλες 1970. Η ομαδα δεν εχει καμμια σχεση με την ΑΕ Σπαρτης ή τον ΑΟ Σπαρτης. Καμμια συγχωνευση με αυτες τις 2. Για την ιστορια ο ΑΟ Σπαρτης εκανε μια πολυ καλη πορεια σε γ κ β εθνικη κ διαλυθηκε οριστικα με την πτωση στα τοπικα. Τωρα δεν υπαρχει. Η ΑΕ Σπαρτης πηρε τον παλιο Χαρισιακο Αθλητικο Ομιλο Σπαρτης κ του αλλαξε ονομα. Οι Διοσκουροι Σπαρτης ενωθηκαν με τον Λεωνιδα Σπαρτης (συγχωνευση) την περιοδο που ο Λεωνιδας δεν ειχε υλικο να συμμετασχει στο πρωταθλημα και παρεμεινε το ιστορικο ονομα του ενος σωματειου...Λεωνιδας Σπαρτης. Ο πατερας μου αγωνιζοταν στο Λεωνιδα Σπαρτης και συμμετειχε στην Β Εθνικη. Εχω φωτογραφικο υλικο κ θα ηθελα να το προβαλω. Ευχαριστω πολυ Δημητρης Χριστακος dimitris.christacos@gmail.com

93.114.196.174 (συζήτησησυνεισφορές)

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ

ΨΑΧΝΩ ΜΙΚΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΥΤΗΣ

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

θα ηταν καλυτερα να τον ρωτήσετε στη δικη του σελιδα συζήτησης , αν και απο οτι βλεπω εχει να κανει επεξεργασίες στη βικιπαιδεια από το 2017.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

@Sparti300 Καλησπέρα Δημήτρη. Ο Λεωνίδας Σπάρτης αναφέρεται σε εφημερίδες και για τη Β Εθνική 1969-70 και 1971-72 . Και τις 2 φορες αμέσως υποβιβάστηκε.

  • Το μπαραζ ανοδου στη Β του 1971-72 με το Ρηγα Φεραιο εγινε τον Ιουλιο του 1971 (Εφημεριδα Μακεδονία 15/71972 σελ.4 , δες εδώ)
  • Και η βαθμολογια μετα απο την 3η αγωνιστικη στη Β Εθνικη 1971-72 (Μακεδονια 19 Οκτ 1970 σελ.4 , δες εδω)
  • Για την περίοδο 1969-70 επισης υπάρχουν «αποδειξεις» σε φύλλα των Εφημερίδων Μακεδονια και Εθνος (που υπαρχουν στο ιντερνετ) πχ ρεπορταζ και βαθμολογίες για την 3η αγωνιστικη στις 20 Οκτ 1969 λεωνίδας - Πρέβεζα 2-3 (Εθνος σελιδα 9 δες εδω)

Για τα υπόλοιπα κάποια άλλη στιγμή λόγω έλλειψης χρόνου τωρα, οτι μπορεις να συνεισφερεις ειναι καλοδεχούμενο. Πάντως μπορεις να γραψεις και στη συζητηση για το λήμμα του Λεωνίδα

Sparti300 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημερα, αυτο που διαβασα στην εφημεριδα (15 Ιουλιου με Ρηγα Φεραιο) ειναι η μοναδικη φορα που επαιξε ο Λεωνιδας στη Β Εθνικη. Ειμαι σιγουρος γι αυτο, εχω μιλησει με πολλους απο την ομαδα. Επισης στο ντοκυμαντερ για την ομαδα σε αυτο αναφερονται ως μοναδικη αξιοσημειωτη επιτυχια. https://www.youtube.com/watch?v=uqfPqaZPgIY. Το γεγονος της ανοδου και τη νικη επι του ΟΦΗ. Ειδα και τα αλλα links με αναφορες στο Λεωνιδα (Πρεβεζα), θα ρωτησω να μαθω. Το πιο πιθανο να μην υπηρχε Γ Εθνικη και να ηταν η κατωτερη εθνικη κατηγορια. Αν και παλι δεν μου ταιριαζει. Μπορει επισης να εγινε λαθος στην εφημεριδα, ή να μην ειναι ο Λεωνιδας Σπαρτης. Θα μαθω απο μαρτυριες Σπαρτιατων εδω. Θα ηθελα να σε ρωτησω, πως μπορω να ανεβασω το υλικο που διαθετω. Φωτο και βιντεο. Αντιμετωπιζω προβλημα με το υλικο, παιρνω μηνυμα οτι δεν ειναι δικες μου οι φωτογραφιες ή δεν μπορω να το αποδειξω. Η πραγματικοτητα ειναι πως αποτελουν αρχειο του πατερα μου που το αφησε σε μενα. Το βιντεο ειναι ντοκυμαντερ που δεν εχει πνευματικα δικαιωματα, το παραγγειλαμε και το αφησαμε ανοιχτο για καθε διαθεση. Ευχαριστω πολύ, συγνωμη αν σε κουρασα.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, δεν υπήρχε Γ Εθνική από το 1967 εως το 1977. 1968 ως 1977 γινοντουσαν αγωνες μεταξυ των πρωταθλητων των τοτε ΕΠΣ για την άνοδο στη Β Εθνικη που ηταν η κατωτερη εθνικη κατηγορία. και μάλιστα σε 2 φάσεις .

  • Το 1971 ο Λεωνιδας πηρε το πρωταθλημα στην ΕΠΣ μετα την πρωτη θεση στον ομιλο της πρωτης φασης των "μπαραζ" ανόδου με πρταθλητες γειτονικων νομων, μετα τη 2η θεση στον ομιλο της Β φασης και κερδισε και στα μπαραζ μεταξυ δευτεραθλητων της Β φασης.
  • Το 1968 πρωταθλητης ΕΠΣ δεν πέρασε στη Β φαση των "μπαραζ" ανοδου
  • Το 1969 πρωταθλητης ΕΠΣ δεν περασε πάλι στη Β φαση αλλά η Β εθνικη 1969-70 καταρτιστηκε με περίεργο τροπο (τα αναλυει στο σχετικό λήμμα Ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 1969 ) και αγωνιστηκε. Σου εδωσα μονο ενα φυλλο εφημεριδα για 3η αγωνιστικη αλλα και σε αλλα φυλλα ρεπορταζ για αγωνιστικες της Β 1969-70 σε κοντινες ημερομηνιες παλι ως Λεωνιδας αναφερεται
  • Η περιοδος της χουντας παντως ηταν αρκετα περιεργη και στο θεμα του ποδοσφαιρου και πολλες ομαδες αναγκαζοντουσαν σε συγχωνυσεις μετνομασιες κλπ σε μια προσπαθεια να υπαρχει 1 ομαδα απο καθε πολη περιοχη κλπ Δεν ξερω αν η ομαδα με το ονομα Λεωνιδας του 1969 ηταν κατι τετοιο και γιαυτο οι ανθρωποι της ομαδας που γνωριζεις δεν τη θεωρουν δικη τους συμμετοχη-επιτυχια κλπ. αλλιως γιατι να "ξεχασεις" καποιος μια απο τις 2 συμμετοχες στην ανώτερη κατηγορία. Αναφερεται επισης ως ΑΟ Σπαρτης ο Λεωνιδας ενω συνηθως ο συλλογος ηταν Α.Σ. η ΠΑΣ... μπορει να ειναι και σχετο αυτο.
  • Για το θεμα των φωτογραφιων θα πρεπει να στειλεις καπου ενα e-mail που να δηλώνεις οτι ειναι δικες σου οι φωτο και επιτρεπεις τη χρηση με ελευθερη αδεια ή κατι τετοιο, θα πρεπει να βρω ενα σχετικο λινκ για βοηθεια σ'αυτο το θεμα, ή να απευθυνθεις σε καποιο πιο εμπειρο στη ΒΠ (ουτε χρονο δεν εχω που αρχισα να γραφω εκτος απο να δαβαζω βικπαιδεια)
  • Το βιντεο-ντοκιματερ το εχω δει και μαλιστα με πολλη προσοχη καθως ηθελα να βρω στοιχεια εκτος απο Λεωνιδα και για ΑΟ Σπάρτη (πχ συγχωνευση με Δοξα Μαγουλας το 78) και αλλες ομαδες της Λακωνιας που ειναι "εγκυκλοπαιδικες" (2+ συμμετοχες σε Δ Εθνικη). Μπορει να χρησιμοποιηθει ως παραπομπη-πηγη (πιθανοτατα καποιοι να εχουν ενστασεις οτι δεν ειναι "ανεξαρτητη" ) αλλα δε νομζω οτι ανεβαζουμε βιντεο στη ΒΠ η οτι χρειζεται να ανεβει ολοκληρο η καποιο τμημα του.
Sparti300 (συζήτησησυνεισφορές)

Σχετικα με τη Δοξα Μαγουλας και την συγχωνευση... επειδη ημουν ποδοσφαιριστης της ομαδας που συγχωνευτηκε τα ξερω απο μεσα. Ο Χαρισιακος ΑΟ Σπαρτης - γνωστος ως ΧΑΟΣ (!) - εδωσε τη σφραγιδα του και μετονομαστηκε ΑΕ Σπαρτης. Πηρε απο την πολυ καλη τοτε ομαδα της πολης Δοξα Μαγουλας τους καλυτερους ποδοσφαιριστες και διατηρησε τη Δοξα Μαγουλας (δεν θυμαμαι σε ποια κατηγορια, λογικα την Γ τοπικη) για να παιζουν οι ρεζερβες και οι νεοτεροι. Την επομενη χρονια εγκαταληφθηκε ο Δοξα και παρεμεινε μονο η ΑΕ Σπαρτης η οποια σημερα βρισκετε στην Β Εθνικη.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

ΧΑΟΣ! καλό.

Με μπερδεψες λιγο ομολογω, φανταζομαι εννοεις εποχη 1997-1999 που μετονομαστηκε ο Χαρισιακος σε ΑΕ Σπάρτη. Και σ'αυτη την περιπτωση συμμετειχε η Δοξα Μαγουλας;

Εγω αναφερόμουν στην εποχη 1977 , 1976 και 1977 η Δοξα Μαγουλας πρωταθλητρια ΕΠΣΛ και συμμετοχη στα ειδικα πρωταθλήματα, αλλά στη Γ Εθνικη 1977-78 συμμετείχε ο ΑΟ Σπάρτης που στη συνεχεια εφτασε ως και Β Εθνικη, κάπου διαβασα οτι εγινε συγχωνευση με την πρωταθλητρια Δοξα Μαγουλας

79.131.115.255 (συζήτησησυνεισφορές)

h ae spartis eiai kai ayth omada tis spartis kopste tis vlakeies loipon ooi apogonoi tou vasilia leoida eimaste

2A02:587:E21F:165C:3838:8FD7:2097:91CE (συζήτησησυνεισφορές)

Στα μπαράζ για την άνοδο στην Β'Εθνικη κατηγορία του 1973 έπαιξε με Ζάκυνθο,Σύρο και Αρη Αιτωλικού.

Απαντήστε στο "ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ"